Închide meniul

(P) Milionarii din sport: Cine este în fruntea listei celor mai bine plătiți sportivi?

Antena Sport Publicat: 20 iulie 2023, 11:43 / Actualizat: 20 iulie 2023, 21:18

Reclamă

Milionarii din sport. Ești curios să afli care sunt cei mai bogați și cei mai bine plătiți sportivi din lume? Află din acest articol cele mai mari personalități din fotbal, hochei, baschet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Milionarii din sport. Cine este în fruntea listei celor mai bine plătiți sportivi

Lumea sportului este în continuă evoluție și reușește să ne uimească pe zi ce trece. Unul dintre cele mai interesante subiecte legate de această lume este cel al celor mai bine plătiți sportivi. În timp ce noțiunea populară ne poate face să credem că singurii sportivi plătiți bine sunt fotbaliștii, ei bine, trebuie să știm că adevărații campioni pot fi găsiți într-o multitudine de sporturi.

Percepția comună conform căreia fotbalul domină domeniul financiar al sportului este, fără îndoială, legată de imensa sa popularitate la nivel mondial și de sumele uriașe investite. Cu toate acestea, nu este corect să trecem cu vederea performanțele financiare obținute de sportivii din diverse alte discipline, cum ar fi hochei, tenis sau baschet. În acest articol, vei afla care sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume în anul 2023.

Cristian Ronaldo

Ronaldo este cel mai bine plătit fotbalist din lume, revenind pe primul loc pe care l-a ocupat în 2016 și 2017. Aceasta este o consecință directă a plecării sale de la Manchester United, deoarece cele două contracte ale sale cu echipa din Riyadh îi vor aduce 46 de milioane de dolari în acest sezon. La aceasta trebuie adăugat 90 de milioane de profit din alte surse în ultimele douăsprezece luni.

Internaționalul portughez este sub contract cu Al-Nassr până în 2025. Conform acordului, el va primi un salariu anual de 75 de milioane de dolari. Tânărul de 38 de ani a devenit și un ambasador neoficial al sportului pentru Arabia Saudită, ceea ce îi aduce venituri suplimentare. Cristiano Ronaldo este considerat unul dintre cei mai buni și mai prolifici fotbaliști din lume și generează un venit substanțial prin implicarea sa cu Manchester United și numeroasele sale contracte.

Reclamă

Nathan MacKinnon

Un alt sportiv extrem de bun și foarte capabil este Nathan MacKinnon. Acesta este un jucător profesionist de hochei care face istorie în NHL și care este considerat cel mai bine plătit sportiv din lume. În următorii opt ani, el va câștiga peste 100 de milioane de dolari. De asemenea, trebuie să știi că Nathan MacKinno are unul dintre cele mai mari salarii din NHL. După cum subliniază analiștii de la Mightytips – hochei în România, fiecare apariție a lui MacKinnon pe gheață crește șansele de victorie pentru Colorado Avalanche.

Milionarii din sport. Singurele tranzacții din istoria NHL care valorează mai mult decât cele ale lui MacKinnon au fost contractul de 124 de milioane de dolari al lui Alex Ovechkin cu Washingtonul, contractul de 110 milioane de dolari al lui Shea Weber cu Nashville și contractul de 12 ani al lui Sidney Crosby cu Pittsburgh.

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

LeBron James

LeBron James este primul star activ din NBA care a devenit miliardar , conform estimărilor Forbes. James stabilește un nou record în NBA. El este deja jucătorul care a făcut cei mai mulți bani în cariera sa.

Reclamă 4 / 0/3

Baschetbalistul american care a jucat pentru Los Angeles Lakers în cursul anului a acumulat 121 de milioane de dolari, ceea ce i-a permis să ocupe locul doi pe podiumul celor mai bine plătiți sportivi de sex masculin. Potrivit Forbes, 75 de milioane din această sumă provine din venituri non-sportive. Chiar și experții în pariuri sportive, cum ar Constantin Mazilescu discută despre cel mai bogat sportiv din lume și despre influența pe care o are acesta asupra pariurilor. În cele mai multe cazuri aceste tipuri de sportive vor avea cote mărite în cadrul caselor de pariuri și vor fi incluși în multe opțiuni de pariere.

Naomi Osaka

Naomi Osaka se află în fruntea listei celor mai bine plătite sportive din lume. Jucătorul de tenis japonez a câștigat 57,3 milioane de dolari. Serena Williams a ajuns pe locul al doilea cu 45,9 milioane de dolari, urmată de sora ei, Venus Williams, cu 11,3 milioane de dolari.

Naomi Osaka și-a anunțat sarcina în ianuarie și s-a retras de la Australian Open. Japoneza făcuse anterior o pauză din cauza unor factori non-sportivi și, după ce și-a descoperit sarcina, a decis să renunțe la tot sezonul de tenis pentru a reveni în 2024 mai puternică decât înainte. Naomi nu și-a ascuns niciodată marile ambiții sportive. Cele patru titluri de Grand Slam din palmares confirmă acest lucru, iar obiectivul ei este să câștige mai multe majore în sezoanele următoare.

Conor McGregor

Conor McGregor a câștigat deja sume incredibile în cariera sa la UFC și este unul dintre cei mai mari câștigători din industria sa. Atleticul irlandez a primit cea mai mare parte a veniturilor sale ca salariu de la UFC. Conor McGregor a câștigat sume de bani din ce în ce mai mari pentru luptele sale. Începând de la puțin sub 16.000 de dolari în prima sa luptă, McGregor a câștigat 5 milioane de dolari în lupta cu Nurmagomedov. Cu toate acestea, aceasta este doar taxa fixă. Vedete de top precum McGregor vor primi, prin urmare, acțiuni în vânzările UFC pay-per-view.

Lupta împotriva lui Khabib i-a adus lui McGregor aproape 50 de milioane de euro. Odată cu meciul de box împotriva lui Mayweather, însă, McGregor a primit cel mai mare onorariu: irlandezul ar fi câștigat între 70 și 150 de milioane de dolari. Potrivit rapoartelor presei, averea lui Conor McGregor va fi puțin sub 200 de milioane de euro în 2023.

Lewis Hamilton

Pilotul cu cel mai mare salariu din Formula 1 este Lewis Hamilton. În 2021 a primit 40 de milioane de euro de la Mercedes. În total, a avut un venit de 82 de milioane de dolari, adică aproximativ 68 de milioane de euro, prin venituri suplimentare în ultimele douăsprezece luni.

Pe lângă venitul anual al lui Hamilton, care se plătește doar pentru condus, există mai multe oferte de publicitate cu Tag Heuer, Reebok, care îi aduc în jur de două milioane de euro pe an și, bineînțeles, una cu Mercedes. Am estimat averea lui la aproximativ 310 milioane de euro. Salariul lui Lewis Hamilton este în prezent de 32,9 milioane de euro. Dar a câștigat deja un incredibil de 55 de milioane de euro într-un singur sezon în 2020.

Reclamă

Concluzie

În concluzie, lumea sportului este un tărâm în care talentul și determinarea creează adevărați campioni, atât pe teren, cât și în afara lui. Acest articol despre cei mai bine plătiți sportivi a dezvăluit o serie excelentă de personalități din cele mai populare sporturi

Milionarii din sport. În timp ce popularitatea globală a fotbalului a fost asociată de mult timp cu abilitățile financiare, am observat că și alte discipline au parte de sportivi foarte bine plătiți. Acești milionari ai sportului inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Care este preferatul tău?

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
mai
0:30
VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League
19
mai
0:20
Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți”
19
mai
0:10
Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor
23:59 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 23:50 Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat! 23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză Vezi toate știrile
Citește și