Închide meniul

(P) Poate rata Manchester City din nou trofeul Champions League? Cum arată cotele pentru finala de la Istanbul

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 mai 2023, 15:48 / Actualizat: 3 iunie 2023, 18:12

Poate rata Manchester City din nou trofeul Champions League? UEFA Champions League a rămas visul interzis al șeicilor de pe Etihad Stadium. Sutele de milioane de lire sterline investite în echipa lui Pep Guardiola au adus rezultate fantastice în Anglia. Echipa a câștigat tot ce se putea și a pus dominație pe Premier League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Recent, City a fost încoronată din nou campioana primei ligi din Anglia – în detrimentul celor de la Arsenal. În Champions League, însă, ceva le lipsește albaștrilor. Acum 2 ani, erau învinși de către Chelsea în marea finală. A urmat apoi decepția cu Real Madrid din semifinalele ediției trecute.

Poate rata Manchester City din nou trofeul Champions League?

Finala UEFA Champions League din acest an le pune față în față pe Manchester City și Inter Milano. Britanicii sunt mari favoriți pe site-urile de pariuri sportive fotbal din întreaga lume. Aceștia au o cotă de 1.44 pentru a se impune în timpul regulamentar și 1.21 pentru a câștiga trofeul. Gruparea din Serie A pornește cu șansa a doua – are 4.45 la câștigarea trofeului și 7.10 pentru un succes în timpul regulamentar.

Meciul va avea loc pe 10 iunie 2023, de la ora locală a României 22:00. Ataturk Olympic Stadium din Istanbul va găzdui duelul – arena fiind capabilă să permită accesul la aproape 80.000 de spectatori. Recordul a fost doborât în anul 2002, atunci când 79.414 oameni au asistat la partida dintre Galatasaray și Olympiacos.

Reclamă

Haaland & co. sau echipa cu 3 trofee UCL?

Cam așa ar putea fi rezumat duelul din finala UEFA Champions League 2023. Manchester City vine la Istanbul cu un Erling Haaland în formă maximă. Norvegianul este golgheterul Champions League, golgheterul Premier League și proaspăt campion în Anglia. Acesta îi va avea alături pe Bernardo Silva, Jack Grealish, Julian Alvarez, Kevin de Bruyne, Mahrez, Gundogan, Rodri și nu numai. Lotul lui Pep Guardiola este unul cu adevărat stelar.

Așa a fost însă și anul trecut, și acum 2 ani. Singura schimbare majoră este aceea că City propune de această dată un vârf veritabil – de careu. De partea cealaltă, Inter Milano poate da o singură replică – experiența și ADN-ul european. UCL este o competiție care a dovedit de-a lungul timpului că astfel de lucruri contează enorm.

Gruparea italiană s-a impus de 3 ori în finala UEFA Champions League. A făcut-o mai întâi în 1964, apoi în 1965 și în 2010 – cu Cristian Chivu în teren și Jose Mourinho pe banca tehnică. Doar Ajax, Barcelona, Liverpool, Bayern Munchen, AC Milan și Real Madrid au câștigat de mai multe ori acest trofeu.

Reclamă 4 / 0/3

Trupa lui Simone Inzaghi a avut un sezon excelent, în ciuda faptului că nu a mai reușit să lupte pentru titlul de campioană. Echipa însă și-a ridiculizat adversara de moarte în toate competițiile, a strălucit în Supercupa Italiei, în Cupa Italiei și în UEFA Champions League. Totuși, pe lângă experiență, Inter propune jucători precum Edin Dzeko, Lautaro Martinez, Romelu Lukaku, Barella sau Calhanoglu – care au suficientă experiență la cel mai înalt nivel, pentru a putea pune mâna pe trofeu.

FCSB – printre marile surprize din istoria competiției

De-a lungul timpului, această competiție a fost martora unor surprize imense – indiferent de denumire. FCSB este una din ele. Bucureștenii au reușit în 1986 să aducă singurul trofeu UEFA Champions League, în România. În acea finală celebră de pe Estadion Ramon Sanchez Pizjuan, Lăcătuș și Balint au marcat la penalty-uri contra Barcelonei. Pentru catalani nu a reușit să înscrie nimeni, Duckadam parând toate cele 4 lovituri.

Un alt succes ce va rămâne în cărțile de istorie este cel al portughezilor de la FC Porto, în sezonul 2003/2004. Acela a fost primul contact al lui Jose Mourinho, cu fotbalul mare. În finala găzduită de Arena AufSchalke, lusitanii au trecut de Monaco pe 26 mai 2004 – cu scorul de 3:0. Carlos Alberto, Deco și Alenichev marcau și aduceau al doilea titlu din istorie pe Dragao.

Tot din Europa de Est vine un alt succes ce a șocat ”Bătrânul Continent”. În anul 1991, Serbia a celebrat victoria Stelei Roșii Belgrad. Finala cu Marseille s-a încheiat cu o remiză albă și totul a fost decis la penalty-uri. Pentru francezi a ratat Amoros, în timp ce sârbii au marcat de 5 ori.

Nottingham Forest și Aston Villa sunt două nume din fotbalul englez ce se pot lăuda cu performanța visată de cetățeni. Cei de la Forest s-au impus în finalele din 1979 & 1980, în timp ce Aston Villa a cucerit marele trofeu în anul 1982.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și