Închide meniul

(P) Ronnie O’Sullivan, Tyson Fury sau Harry Kane? Cine câștigă BBC Sports Personality of the Year 2022?

Reclamă

Publicat: 20 mai 2022, 16:58

(P) Ronnie OSullivan, Tyson Fury sau Harry Kane? Cine câștigă BBC Sports Personality of the Year 2022?

Ronnie O'Sulliven a câştigat Campionatul Mondial de snooker în 2022

Conceput de Paul Fox, formatul presupunea un singur premiu acordat personalității sportive a anului, dar, în timp, au fost adăugate încă 7 categorii: BBC Sports Team of the Years, BBC World Sports, BBC Sports Personality of the Year Lifetime Achievement Award, Premiul Helen Rollason, Coach Award, Newcomer Award (Young Sports Personality of the Year și BBC Sports Unsung Hero Award.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivi care și-au depus candidatura pentru acest premiu

Cel mai recent câștigător al BBC Sports Personality of the Year este Ema Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini românești. Ea a surprins lumea sportului câștigând US Open 2021, după un parcurs fără sincope. Răducanu și-a înscris numele pe o listă onorantă pe care se mai regăsesc Lewis Hamilton (Formula 1), Sir Mo Farah (atletism), Sir Andy Murray (tenis), Mark Cavendish (ciclism), Sir Anthony Peter McCoy (călărie), Ryan Giggs, David Becham, Paul Gascoin (fotbal), Steve Davis (snooker) și mulți alții.

O serie de sportivi britanici au realizat performanțe deosebite în prima parte a anului. Realizările unora dintre ei sunt deja impresionante și îi plasează în pole position pentru obținerea titlului (Ronnie O’Sullivan sau Tyson Fury), în timp ce alții au un parcurs regulat, dar au șansa unor performanțe extraordinare până la finalul anului.

O parte din agențiile de pariuri au inclus deja acest eveniment în ofertă. De exemplu, la casa de pariuri online 888sport lista este deschisă de Ronnie O’Sullivan (snooker), urmat de Tyson Fury (box profesionist), Harry Kane (fotbal), Emma Răducanu (tenis), Lewis Hamilton (Formula 1), Eve Muirhead (curling), Raheem Sterling (fotbal) sau Anthony Josua (box).

Dintre aceștia, O’Sullivan, Fury și Kane par a avea șanse reale pentru a fi desemnați Personalitatea Sportivă a Anului de către ancheta BBC.

Reclamă

O’Sullivan deține aproape toate recordurile în snooker

Ronnie O’Sullivan este la a doua nominalizare pentru BBC Sports Personality of the Year. În 2020 el a terminat pe locul al 5-lea în ancheta SPOTY. Născut pe 5 decembrie 1975, O’Sullivan a reușit, la începutul lunii mai, să triumfe pentru a șaptea oară Campionatul Mondial de Snooker.

În sala de la Crucible Theatre, O’Sullivan a câștigat cu 18-13 finala disputată cu Judd Trump, unul dintre cei mai constanți jucători ai momentului. Această performanță îl face pe Ronnie să fie favorit clar la câștigarea BBC Sports Personality of The Years. În oferta de pariuri antepost de la 888sport vei găsi afișată această selecție, cu o cotă de 4.00.

Reclamă 4 / 0/3

Succesul obținut în acest an la Crucible îl plasează pe Ronnie ( supranumit Racheta pentru viteza de joc) în postura de a deține majoritatea recordurilor din snooker: de 7 ori campion mondial (la egalitate cu Stephen Hendry), cele mai multe turnee de clasament câștigate – 39, cele mai multye titluri Masters – 7, cele mai multe titluri UK Championships – 7, cele mai multe titluri de Triple Crown – 21, cel mai tânăr jucător care a câștigat un turneu UK Championshipp (17 ani și 358 de zile), cel mai tânăr câștigător de Masters (19 ani și 69 de zile), cele mai multe prezențe la Campionatul Mondial – 30 și cel mai vârstnic câștigător al Campionatului Mondial de Snooker.

În cariera profesionistă O’Sullivan a reușit peste 1.100 de break-uri de peste 100 de puncte și 15 break-uri maxime (147 de puncte) în competiții oficiale. El figurează în Guiness Book cu cel mai rapid break maxim – 5 minute și 8 secunde la World Championship 1997.

După ce a depășit unele probleme personale, O’Sullivan și-a descoperit și alte pasiuni. El aleargă zilnic pe distanțe lungi (a întârziat la turnee pentru acest lucru), a scris o autobiografie, a scris cărți de fitness și romane polițiste și a jucat într-un miniserial care i-a fost dedicat (Ronnie O’Sullivan’s American Hustle).

Tyson Fury rămâne neînvins la categoria grea

Pe 24 aprilie 2022, în fața a 94.000 de spectatori găzduiți de celebrul stadion Wembley, britanicul Tyson Fury îl învingea cu un upercut violent de dreapta pe conaționalul său Dillian Whyte. Era abia repriza a 6-a a meciului și Fury își păstra centura mondială WBC.

În vârstă de 33 de ani, Fury a încasat un cec de circa 26 de milioane de lire și a urcat bilanțul la 32 de victorii (23 înainte de limită), un meci la egalitate și nicio înfrângere. Cu această performanță el și-a depus candidatura la BBB Sports Personality of the Year 2022, și este creditat cu cota 7.50 la 888sport pentru a câștiga.

Cu o carieră bogată în spate, Fury și-a consolidat cariera după ce, în 2015, în Germania, l-a învins prin decizie unamimă pe campionul mondial în exercițiu, Wladimir Klitschko. El a unificat centurile WBO, IBF și IBO, pe care a fost nevoit să le cedeze după ce nu a putut să-și apere titlul. În 2018 a contestat titlul WBC deținut de Deontay Wilder, dar nu a reușit să-l cucerească, meciul terminându-se la egalitate. Din februarie 2020 deține titlul WBC, după ce l-a învins pe Wilder prin KO tehnic în repriza a 7-a.

Reclamă

După meciul din acest an cu Whyte, Fury și-a anunțat retragerea din boxul profesionist: „Aceasta ar putea fi ultima cortină pentru Gypsy King. Am petrecut mult timp pe drumuri. Am fost plecat pentru o perioadă lungă de timp. Am îndeplinit tot ce mi-am dorit vreodată să îndeplinesc. Mă voi retrage ca fiind doar al doilea greu din istorie, după Rocky Marciano, care s-a retras neînvins.” Poate că acesta ar putea fi un argument pentru desemnarea lui ca Personalitatea sportivă a anului.

Performanțele cu naționala Albionului îl pot propulsa pe Harry Kane în vârf

Tottenham Hotspurs, echipa la care este legitimat Harry Kane nu a reușit un sezon foarte bun în Premier League. Cu toate acestea, căpitanul ei a înregistrat o performanță decentă. El a marcat 16 goluri și a contribuit la majoritatea fazelor ofensive ale echipei. Kane rămâne locomotiva echipei naționale a Angliei, cea care îl poate poate aduce în postura de a câștiga BBC Sports Personality of the Year. Dacă vei miza pe acest rezultat, la 888sport vei primi cota 11.00.

Având ca adversari în această competiție pe O’Sullivan și Fury, Harry Kane are nevoie de un parcurs extraordinar cu naționala Angliei în această vară în Liga Națiunilor și în meciurile pe care aceasta le va disputa la Campionatul Mondial de Fotbal din Quatar (noiembrie – decembrie). Bazându-se pe popularitatea fotbalului, Kane ar putea da peste cap calculele hârtiei.

Cotele din acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Recomandări
  • Cine câștigă BBC Sports Personality of the Year 2022?
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și