Închide meniul

„Pensia de 700.000 de euro” a lui Ion Ţiriac. Cum a ajuns magnatul să primească suma uriaşă de la statul român

Antena Sport Publicat: 27 septembrie 2023, 9:53 / Actualizat: 3 octombrie 2023, 19:45

Reclamă
„Pensia de 700.000 de euro a lui Ion Ţiriac. Cum a ajuns magnatul să primească suma uriaşă de la statul român

"Pensia de 700.000 de euro" a lui Ion Ţiriac

Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment / Hepta

Ion Ţiriac primeşte o pensie uriaşă din partea statului român. Miliardarul a luat decizia ca, din 1999, să depună lunar cei 12.000 de lei într-un cont, din care nu ar fi făcut nicio tranzacţie până în prezent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, în contul de care vorbeam, fără să punem la socoteală şi anumite dobânzi, s-au strâns până în acest moment aproape 700.000 de euro, sumă de care miliardarul român nu s-ar fi atins.

„Pensia de 700.000 de euro” a lui Ion Ţiriac

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel, susţine fanatik.ro.

Pe de altă parte, Ion Ion Ţiriac, fiul miliardarului român, a vorbit recent despre sumele impresionante pe care fundaţia Ţiriac le-a donat de-a lungul anilor pentru cămine de copii sau azile de bătrâni, spitale sau biserici.

„Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc).

Reclamă

Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia.

Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. şi să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus Ion Ion Ţiriac, citat de zf.ro.

Ilie Năstase a recunoscut că are pensia de opt ori mai mică decât a lui Ion Ţiriac

lie Năstase a recunoscut că are o pensie de opt ori mai mică decât cea primită de prietenul său Ion Ţiriac. Fostul mare campion încasează de la statul român 1.435 de lei lunar, în timp ce magnatul primeşte 12.000 de lei pe lună.

Reclamă 4 / 0/3

Năstase are grad de general-maior în retragere, cu două stele, acesta fiind motivul pentru care primeşte această pensie. De-a lungul timpului, mai multe voci susţineau că, de fapt, el ar încasa o sumă uriaşă de la statul român, lucru care l-a scos din minţi. Nasty neagă totul, la 50 de ani de când a devenit lider mondial ATP.

„Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună.

Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că «am eu pensie specială» … Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Năstase, citat de agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:44 Singurul mesaj afișat de fanii de la Rapid, la meciul cu CFR Cluj! Ce le-au transmis jucătorilor 21:34 Marius Șumudică și-a pierdut răbdarea! Cât timp mai are la dispoziție Dan Șucu să-l aducă la Rapid: „Până atunci mai aștept!” 21:27 LIVE TEXTCFR Cluj – Rapid 0-0. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală 21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 VIDEOAbbi Pulling a dominat F1 Academy de la Miami! Victorii în ambele curse, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români Vezi toate știrile
Citește și