Închide meniul

Poveste emoţionantă! O sportivă cu un singur picior a devenit vedetă în concursurile de bodybuilding. "Nu cred că soarta a fost dură cu mine!"

Antena Sport Publicat: 8 ianuarie 2021, 19:10 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Reclamă
Poveste emoţionantă! O sportivă cu un singur picior a devenit vedetă în concursurile de bodybuilding. "Nu cred că soarta a fost dură cu mine!"

profimediaimages

Gui Yuna, sportiva cu un singur picior de la concursurile de bodybuiling

Gui Yuna are o poveste parcă desprinsă dintr-un film. Şi-a pierdut piciorul drept când avea doar şapte ani. A fost lovită de un camion când se întorcea de la şcoală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gui Yuna: "Mă strigau 'oloaga' sau 'pisica cu trei picioare'"

Copilăria i-a fost marcată de abuzurile colegilor. "Mă strigau 'oloaga' sau 'pisica cu trei picioare'. Prima dată când m-au făcut să cad, am plâns. Dar după aceea m-am obişnuit şi m-am gândit: 'o să fiu bine pentru că am o inimă curajoasă'!", a povestit Gui Yuna. 

Ea şi-a transformat viaţa total datorită sportului. A reprezentat China la Jocurile Paralimpice din 2004, când a terminat pe locul şapte la săritura în lungime. 

S-a retras în 2017, dar i-a fost greu să îşi găsească un loc de muncă. 20 de companii au respins-o pentru că le-ar fi stricat imaginea. "Toţi mi-au spus acelaşi lucru", a povestit chinezoaica în vârstă de 35 de ani.

Reclamă
Reclamă

Gui Yuna: "Am câştigat datorită încrederii şi a curajului" 

Ea a revenit la sport, în concursurile de bodybuilding. A câştigat încă de la prima participare, în luna octombrie a anului trecut. 

"Poate că am câştigat primul loc, nu datorită profesionalismului sau a muşchilor, ci datorită încrederii şi a curajului meu de a sta pe scenă şi de a mă arăta tuturor", a declarat Gui Yuna, pentru channelnewsasia.com.

Reclamă

Povestea ei a fost relatată de multe publicaţii din China şi a fost preluată în întreaga lume. Sportiva a ajuns să aibă peste 200.000 de fani pe TikTok

"Mulţi oameni cred că soarta a fost dură cu mine, dar eu nu cred asta. Sunt recunoscătoare pentru aceste greutăţi. Pentru că m-au făcut să cresc, mi-au făcut inima mai puternică şi m-au transformat în ceea ce sunt astăzi", a mai spus ea.

Reclamă

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:45

Arsenal – PSG şi Leverkusen – AC Milan LIVE SCORE (22:00)! Dueluri de foc în Champions League! Programul zilei

18:41

Dinamo a fost la un pas de un transfer de senzaţie! Motivul pentru care mutarea a picat în ultimul moment: „Eram foarte aproape!”

18:38

Victor Angelescu, prima reacţie după ce Marius Şumudică s-a declarat dezgustat de declaraţiile lui Viorel Moldovan!

18:22

Reacţia fanilor lui Rangers, după ce Ianis Hagi a revenit la prima echipă: „A revenit Prinţul!” Mesaj direct pentru antrenor

18:19

Fiul cel mare al lui Zlatan Ibrahimovici a fost convocat la naţionala U18 a Suediei! Maximilian îi calcă pe urme tatălui

17:59

„E o isterie” Helmut Duckadam a reacţionat vehement atunci când a aflat ce transfer va face FCSB: „De unde a apărut?”

1 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 2 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 Rapid transferă de la o rivală din Liga 1! Lovitura dată de giuleşteni: „Marius Șumudică și l-a dorit mult” 5 VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur 6 VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei
Citește și