Închide meniul

Povestea incredibilă a fraţilor condamnaţi la moarte în singura ţară din Europa care mai aplică pedeapsa capitală

Antena Sport Publicat: 4 iunie 2020, 7:24

Reclamă
Povestea incredibilă a fraţilor condamnaţi la moarte în singura ţară din Europa care mai aplică pedeapsa capitală

profimediaimages.ro

Fraţii Kostsew au fost condamnaţi la moarte

Cei doi tineri în vârstă de 19 şi 21 de ani au ucis-o pe profesoara lor, Natalya Kostritsa. Au înjunghiat-o e peste 100 de ori şi i-au incendiat apoi locuinţa, în tentativa de a-şi şterge urmele. Fraţii Kostesew au fost prinşi şi condamnaţi la moarte. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 22 mai, s-a judecat şi apelul lor, iar decizia a rămas neschimbată, chiar dacă cei doi fraţi au implorat rudele victimei să îi ierte. Singura cale de scăpare pentru ei este acum să obţină clemenţa preşedintelui Alexander Lukashenko. 

Sora celor doi condamnaţi la moarte, şocată de reacţia oamenilor

Sora celor doi condamnaţi la moarte, Hanna Kostseva, a povestit pentru BBC prin ce calvar au trecut fraţii ei. 

"Când judecătorul a citit verdictul, oamenii din sală au început să aplaude. M-am simţit ca şi cum mie mi s-ar fi luat viaţa. Nu vreau să le caut scuze. Sunt vinovaţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să plătească cu viaţa", a declarat Hanna pentru sursa citată. 

În urmă cu câţiva ani, fraţii Kostsew au fost duşi la o casă de copii, pentru că trăgeau chiulul de la şcoală şi se băteau. Potrivit legilor din Belarus, în astfel de situaţii, părinţii copiilor luaţi în custodie de autorităţi trebuie să suporte toate cheltuielile. Mama celor doi încă mai are datorii de aproximativ 10.000 de ruble (4.000 de dolari). 

Reclamă
Reclamă 4

Preşedintele Belarusului, de neînduplecat

Se estimează că în Belarus, din 1991 şi până în prezent, aproximativ 400 de persoane au fost executate, după ce au fost condamnate la moarte. Preşedintele Alexander Lukashenko are acum ultimul cuvânt în privinţa celor doi fraţi, dar şansele ca ei să scape de pedeapsa capitală sunt aproape nule. 

"Sunt nişte gunoaie, nu îi pot descrie altfel. Au avut probleme şi înainte. Au omorât o profesoară. Au înjunghiat-o toată noaptea", spunea Lukashenko la un post de radio din Rusia, cu o lună înaintea procesului. 

Până în prezent, preşedintele Belarusului a arătat clemenţă pentru o singură persoană condamnată la moarte, în cei 25 de ani de când este la putere. 

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:34

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

22:07

Victoria FCSB-ului i-a „speriat” pe olandezi, înaintea meciului cu România din optimile EURO 2024: „Semn rău!”

22:00

Cornel Dinu a văzut transferurile făcute de Dinamo și a dat verdictul! Mesaj direct pentru „câini”

21:52

Dan Petrescu, la un pas să transfere un jucător dorit şi de FCSB! Lovitura pregătită de CFR Cluj

21:10

FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și