Închide meniul
Foto

Prin ce trece Yulia, la şase săptămâni după ce s-a refugiat în România. Ce spune despre „batalionul” de femei venit din Ucraina

Reclamă

Publicat: 17 aprilie 2022, 16:58

Prin ce trece Yulia, la şase săptămâni după ce s-a refugiat în România. Ce spune despre „batalionul” de femei venit din Ucraina

Yulia Chernitskaya s-a refugiat în România

Colaj Instagram / Profimediaimages

Yulia Chernitskaya este una dintre cele mai cunoscute ucrainence ajunse în România după izbucnirea războiului. Antrenoarea de fitness a avut o postare virală după ce s-a refugiat în ţara noastră. A fost emoţionată până la lacrimi după ce a primit 200 de lei, într-o benzinărie, de la un necunoscut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A trecut deja o lună şi jumătate din momentul în care femeia a fugit din calea războiului şi a trecut graniţa în România alături de cei patru copii ai săi. Soţul ei a rămas în Ucraina şi se luptă pe front.

Yulia Chernitskaya s-a refugiat în România: „Este extrem de complicat, chiar vreau să merg acasă”

Yulia nu îşi mai revine şi îşi doreşte să se întoarcă cât mai repede acasă. Naţiunile Unite anunţă că 4.836.445 de ucraineni au devenit refugiaţi.

Nu înţeleg de unde vine puterea de a se ridica singur acest ‘batalion’ de femei. De 6 săptămâni suntem în România. Nu există nici soţi, nici bunici, nici dădace şi nici vreun vecin care să ajute în vreun fel.

Sincer să fiu, uneori cedez nervos şi ies doar în curte ca să plâng. Mă salvează cei de la grădiniţă, unde merg cei mici, dar eu sunt la serviciu la ora asta. Seara şi weekendurile suntem împreună. Eu le arăt cât de periculos şi de înfricoşător este acum pentru copiii din Ucraina… câţi au murit.

Reclamă

Vă rog să mă trataţi cu recunoştinţă şi ajutor şi să nu mă terminaţi. Până la urmă, suntem aici doar pentru ei. Şi fac tot posibilul ca ei să nu cunoască războiul. Este extrem de complicat, chiar vreau să merg acasă. Să ajung la Kiev, în apartamentul în care ne aşteaptă toate lucrurile noastre„, a transmis Yulia Chernitskaya, din România, pe contul său de Instagram.

Ce i-au spus polițiștii români când au văzut-o încălcând legea

Tânăra de 36 de ani recunoaște că nu se aștepta să fie tratată atât de bine în țara noastră, chiar și de către oamenii legii.

Toată lumea îmi oferă ajutor şi asta este o veste bună. Dar, desigur, sunt cei care îşi caută propriul interes şi au doar dorinţa de a mă cunoaşte. M-am săturat deja de asta! În general, românii mă tratează cu respect.

Reclamă 4 / 0/3

Până şi poliţiştii m-au văzut într-un loc de parcare interzis, la început au făcut câteva semne, mi-am cerut iertare, au văzut plăcuţele de înmatriculare de pe maşină şi au spus: ”Totul e ok. Glorie Ucrainei!”, a spus, zilele trecute, Yulia Chernitskaya, femeia care s-a refugiat în România.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și