Închide meniul
Foto

Schimbări majore în topul averilor celor mai bogați români. Ce a pățit Ion Tiriac și cine e afaceristul care a pierdut 1.4 miliarde de dolari!

Antena Sport Publicat: 30 septembrie 2022, 17:47

Ion Țiriac, pe locul 4 în topul miliardarilor români

Schimbări majore în topul averilor celor mai bogați români. Ce a pățit Ion Tiriac

Ion Țiriac, în tribune în timpul unui meci de tenis / Hepta

Au fost schimbări majore în topul averilor celor mai bogați români. Războiul din Ucraina și criza economico-financiară au avut efecte extrem de vizibile chiar și printre cei care au avut un succes uriaș în afaceri. Printre ei se numără și Ion Țiriac.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Averea fostului mare jucător de tenis a fost, în 2022, într-o continuă depreciere. Potrivit forbes.com, de la 1.7 miliarde de euro a ajuns la un minim al ultimilor doi ani. Este estimată la 1.3 miliarde de euro.

Au apărut schimbări majore în topul averilor celor mai bogați români. Ce a pățit Ion Tiriac

O lovitură mult mai dură a încasat-o cel care conducea detașat topul celor mai bogați oameni din România. Este vorba de Daniel Dineș, fondatorul companiei IT UiPath, al cărui avere s-a înjumătățit în numai câteva luni. De la 2.9 miliarde de dolari, cunoscutul antreprenor a ajuns la 1.5 miliarde de dolari.

Reclamă

Daniel Dines a ajuns astfel pe locul 3 în topul general, în spatele lui Ion Stoica (1.6 miliarde de dolari) și Matei Zaharia (1.6 miliarde de dolari). Ion Țiriac a părăsit TOP 3 și e pe poziția a 4-a în clasamentul celor mai bogați români.

Cum arată clasamentul celor mai bogați oameni de afaceri din România. Averile lui Daniel Dineș și Ion Țiriac, în scădere

Țiriac a luat decizii radicale în 2022 și a ajuns chiar să își vândă bucată cu bucată imperiul construit în ultimele decenii. Fostul jucător de tenis, în vârstă de 83 de ani, a vândut chiar și turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Ioana Țiriac, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest. Ar fi luat decizia drastică chiar din cauza copiilor săi.

Reclamă

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac într-un interviu acordat celor de la claytenis.com.

Ce a putut să facă Ion Ţiriac cu pensia uriaşă primită de la statul român

Ion Ţiriac are o pensie uriaşă, dacă ţinem cont de media din România. Miliardarul român încasează 12.000 de lei de la statul român, iar magnatul a decis să nu se atingă de niciun ban.

Astfel, banii intră într-un cont al lui Ion Ţiriac şi rămân acolo, fără să fi fost vreodată accesaţi de omul de afaceri de 83 de ani. Practic, Ţiriac nu şi-a mai ridicat pensia din 1999.

Reclamă 4 / 0/3

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Pe de altă parte, Ion Ţiriac are o cheltuială de 100.000 de euro în fiecare lună, doar pentru a putea folosi cele trei avioane pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului. Costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Pentru asigurarea celor trei aeronave, Ion Ţiriac plăteşte anual 1.500.000 de euro. „Vedeta” este aeronava Bombardier G5000, o adevărată bijuterie şi care l-a costat pe Ion Ţiriac 30 de milioane de euro.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
18
mart.
22:39
OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie
18
mart.
22:30
Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului
18
mart.
22:15
„Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!”
18
mart.
21:54
„Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
18
mart.
21:46
EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO
Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu
Liga 1 • 18 mart., 23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest
Extra • 18 mart., 12:31
FOTO
Miliardarul Ion Ţiriac, discurs manifest: „Nu este macabru ce spun!” Marele regret al vieţii: „Ce-am făcut în viaţa asta?”
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac
Diverse • 17 mart., 9:07
FOTO
La cine a ajuns toată averea lui Ion Țiriac: „Am dat totul”. Cele două miliarde de dolari nu sunt la copiii omului de afaceri
Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui
Diverse • 15 mart., 11:36
FOTO
„Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!”
Ion Ţiriac o refuză pe Dinamo, dar şi-a dezvăluit planul de milioane
Diverse • 14 mart., 18:59
FOTO
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac pleacă în Noua Zeelandă: „Fac o treabă nepopulară!”