Închide meniul

Tarso Marques, primul coechipier al lui Fernando Alonso: ”Coronavirusul m-a ucis! Mi-am făcut testamentul!”

Cătălin Oprișan Publicat: 22 martie 2021, 12:54

Reclamă
Tarso Marques, primul coechipier al lui Fernando Alonso: ”Coronavirusul m-a ucis! Mi-am făcut testamentul!”

Profimediaimages

Fostul coleg de scuderie al lui Fernando Alonso a avut mari probleme de sănătate din cauza coronavirusului

Când Fernando Alonso, viitorul dublu campion mondial de Formula 1, a ajuns în Marele Circ, acum fix 20 de ani, l-a avut ca prim coleg de scuderie pe Tarso Marquez, un brazilian care mai fusese la ”Minardi” în 1996 și 1997. Spaniolul avea să termine înainte sa chiar la prima cursă, cea din Australia (unde Marquez nici n-a apucat să încheie), dar avea să adune 14 mari premii, cu două locuri 9. Apoi, era înlocuit de Alex Yoong și nu se mai întorcea, nicidată, în F1. Se apuca de IndyCar în patria lui Senna. La retragere, deschidea un atelier de reparații auto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anii au trecut. La 45 de primăveri, brazilianul a fost infectat cu COVID-19. ”La început, am crezut că totul este ok: întotdeauna am avut o sănătate de fier, am mâncat cum trebuie, am făcut mult sport. Mă gândeam că nu voi avea probleme. Atenția mea era axată pe părinții mei”, a spus Marques în declarații pentru revista ”Caras”.

Dar virusul avea să facă ravagii. ”La nici două ore după ce am fost diagnosticat pozitiv, deja nu mai aveam aer. După alte 60 de minute, gata, nu mai puteam respira! Acum, când vorbesc pentru această revistă, am doar 30 la sută din capacitatea pulmonară. Primele două sau trei zile din spital au fost teroare! Aici ești, practic, mort! Te distruge! M-au îndopat cu medicamente: la fiecare trei ore, o tavă plină, plus injecții, corticosteroizi. Nouă zile n-am putut închide ochii, oxigenul era la limită. Apoi, din ce în ce mai rău: dureri de stomac, alergii pe picioare, plin de pete pe tot corpul, am plâns două zile întregi, cu dureri infernale de cap. Virusul mă atacase de peste tot”, avea să declare Marques.

Și-a făcut testamentul!

Ex-pilotul recunoaște că s-a temut de ceea ce este mai grav: ”Am crezut că virusul nu se predă. M-am gândit că o să mor, chiar mi-am făcut și un testament. Am stat așa, grav, încă două zile! Chiar și când am început să mă întremez, noaptea tot mă gândeam că e o alarmă falsă, că nu mă mai fac bine!”

Reclamă
Reclamă 4

Cu toate că a trecut prin aceste experiențe, Tarso a reușit să scape, iar medicii vorbesc despre o recuperare totală. 

Recomandări
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
16:18

Porsche Mobil 1 Supercup Monte Carlo 2024, LIVE în AntenaPLAY! Sesiunea de antrenamente, de la 17:30

16:00

LIVE VIDEOEtapa de Formula 2 de la Monaco e exclusiv în AntenaPLAY! Antrenamentele sunt live, ACUM

15:30

Daniel Opriţa a semnat un nou contract cu CSA Steaua: „Nu am rămas pentru bani!” Anunţ despre dreptul de promovare

15:14

Fernando Alonso a fost la un pas să semneze cu Red Bull! Motivul pentru care a picat totul: „Nu cred că ar accepta asta!”

14:56

„Visezi la echipa naţională?” Răspunsul dat imediat de Andrei Ivan! Mesaj pentru Edi Iordănescu

14:16

Englezii s-au convins de Radu Drăguşin, după finalul sezonului! Verdictul dat despre fundaşul român: „A fost dificil!”

1 VIDEOMax Verstappen, pole position la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola! Cursa e LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY (duminică, 15:45) 2 FotoMeseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!” 3 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! 4 VIDEOIsack Hadjar a câștigat Cursa de Formula 2 de la Imola! Performanță de senzație pentru pilotul de la Campos Racing 5 FotoPe cine poate întâlni Corvinul Hunedoara în preliminariile Europa League! Un posibil adversar a „spulberat” FCSB! 6 VIDEOSami Meguetounif a câștigat Cursa de Formula 3 de la Imola! Goethe a terminat pe 2. A fost spectacol în AntenaPLAY
Citește și