Închide meniul

Tarso Marques, primul coechipier al lui Fernando Alonso: ”Coronavirusul m-a ucis! Mi-am făcut testamentul!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 22 martie 2021, 12:54

Tarso Marques, primul coechipier al lui Fernando Alonso: ”Coronavirusul m-a ucis! Mi-am făcut testamentul!”

Profimediaimages

Fostul coleg de scuderie al lui Fernando Alonso a avut mari probleme de sănătate din cauza coronavirusului

Când Fernando Alonso, viitorul dublu campion mondial de Formula 1, a ajuns în Marele Circ, acum fix 20 de ani, l-a avut ca prim coleg de scuderie pe Tarso Marquez, un brazilian care mai fusese la ”Minardi” în 1996 și 1997. Spaniolul avea să termine înainte sa chiar la prima cursă, cea din Australia (unde Marquez nici n-a apucat să încheie), dar avea să adune 14 mari premii, cu două locuri 9. Apoi, era înlocuit de Alex Yoong și nu se mai întorcea, nicidată, în F1. Se apuca de IndyCar în patria lui Senna. La retragere, deschidea un atelier de reparații auto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anii au trecut. La 45 de primăveri, brazilianul a fost infectat cu COVID-19. ”La început, am crezut că totul este ok: întotdeauna am avut o sănătate de fier, am mâncat cum trebuie, am făcut mult sport. Mă gândeam că nu voi avea probleme. Atenția mea era axată pe părinții mei”, a spus Marques în declarații pentru revista ”Caras”.

Dar virusul avea să facă ravagii. ”La nici două ore după ce am fost diagnosticat pozitiv, deja nu mai aveam aer. După alte 60 de minute, gata, nu mai puteam respira! Acum, când vorbesc pentru această revistă, am doar 30 la sută din capacitatea pulmonară. Primele două sau trei zile din spital au fost teroare! Aici ești, practic, mort! Te distruge! M-au îndopat cu medicamente: la fiecare trei ore, o tavă plină, plus injecții, corticosteroizi. Nouă zile n-am putut închide ochii, oxigenul era la limită. Apoi, din ce în ce mai rău: dureri de stomac, alergii pe picioare, plin de pete pe tot corpul, am plâns două zile întregi, cu dureri infernale de cap. Virusul mă atacase de peste tot”, avea să declare Marques.

Și-a făcut testamentul!

Ex-pilotul recunoaște că s-a temut de ceea ce este mai grav: ”Am crezut că virusul nu se predă. M-am gândit că o să mor, chiar mi-am făcut și un testament. Am stat așa, grav, încă două zile! Chiar și când am început să mă întremez, noaptea tot mă gândeam că e o alarmă falsă, că nu mă mai fac bine!”

Reclamă

Cu toate că a trecut prin aceste experiențe, Tarso a reușit să scape, iar medicii vorbesc despre o recuperare totală. 

Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și