Închide meniul

Titi Aur a explicat cum putea fi evitat accidentul de la Pasajul Unirii. Cine este vinovat pentru tragedie: „O capcană care a ucis!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 decembrie 2022, 12:49

Titi Aur a explicat cum putea fi evitat accidentul de la Pasajul Unirii. Cine este vinovat pentru tragedie: „O capcană care a ucis!

Titi Aur a explicat cum putea fi evitat accidentul de la Pasajul Unirii

Titi Aur a explicat cum putea fi evitat accidentul de la Pasajul Unirii / Observator

Pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat cum putea fi evitat accidentul de la Pasajul Unirii și cine este vinovat pentru tragedia produsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Titi Aur e de părere că vinovat pentru tragedia de la Pasajul Unirii este pilotul grec al autocarului, care nu a respectat indicatoarele de atenționare. Pilotul consideră oboseala șoferului este de vină pentru accident. E convins că, dacă șoferul era odihnit, accidentul putea fi evitat.

Titi Aur a explicat cum putea fi evitat accidentul de la Pasajul Unirii

„În accidentologie se vorbește despre regula șvaițerului. Ne imaginăm o bucată de cașcaval, acel cașcaval cu găuri, tăiată în mai multe felii. Fiecare felie înseamnă ceva, pregătirea șoferului, starea drumului, starea vremii, oboseală și așa mai departe. Accidentul se întâmplă de obicei când un fascicol de lumină imaginar trece practic prin mai multe felii sau chiar prin toate. Deci sunt mai multe lucruri coroborate.

Un șofer care conduce de 16 ore este echivalentul unui șofer aproape de starea de ebrietate. Cea mai periculoasă zonă este când eşti aproape de finiș pentru că organismul se relaxează, creierul spune am ajuns şi deja începe relaxarea și nu mai observi, nu mai vezi nimic, eşti cel mai pasibil de accident. Șoferul este clar vinovat, neinstruit, n-a fost atent, erau indicatoare de limitare… Avea acel limitator care l-a anunțat.

Un astfel de element de infrastructură nu ar trebui să se transforme în agravarea unei greșeli făcute de un șofer. Șoferul este vinovat, dar trebuie studiat chiar acel element de pe stradă, pentru că atunci când vorbim de accidente, vorbim de omul, drumul sau mașina. Cine-i vinovatul? Acum nu putem vorbi de mașină, vorbim de omul care este clar vinovat că n-a respectat, că era obosit, etc. Dar și drumul, infrastructura are o parte de vină, s-a transformat într-o capcană care a ucis. Acolo trebuie studiat ce trebuie făcut că nu se mai repetă astfel de situații„, a spus Titi Aur, conform antena3.ro.

Reclamă

Vineri, un autocar cu 47 de turiști greci a fost strivit la intrarea în Pasajul Unirii, după ce a lovit limitatorul de acces pentru vehiculele cu înălțime mai mare de 3,5 metri.

O persoană a murit, iar alte 24 au fost rănite. Unul dintre cei răniți se află în stare gravă, la secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și