Închide meniul

„Toată lumea a crezut că este un comedian”. Cum şi-au schimbat ucrainenii părerea despre Volodimir Zelenski: „A arătat întregii lumi”

Reclamă

Publicat: 15 aprilie 2022, 21:00

„Toată lumea a crezut că este un comedian. Cum şi-au schimbat ucrainenii părerea despre Volodimir Zelenski: „A arătat întregii lumi

Volodimir Zelenski a impresionat pe toată lumea

Profimedia

Au trecut 51 de zile din momentul în care Vladimir Putin a declanşat războiul în Ucraina. Ruşii au suferit însă pierderi uriaşe, iar unul dintre cei mai importanţi partizani ai succeselor obţinute de vecinii noştri este chiar preşedintele Volodimir Zelenski. Liderul de la Kiev a surprins pe toată lumea după ce a decis să rămână pe front.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miroslav Mazur, fotbalistul care a ajuns în joace în Suedia, la Ostersund, l-a lăudat public pe Zelenski. Tânărul de 23 de ani este convins că nu mai există ucrainean care să nu îşi fi schimbat părerea despre preşedintele ţării.

Volodimir Zelenski, lăudat şi de lumea sportului

Zelenski a ajuns la putere în urmă cu trei ani. A devenit cunoscut în Ucraina după ce a jucat într-o comedie TV, „Sluga poporului”. A surprins prin candidatura sa, dar a câştigat scrutinul cu un scor covârşitor, 73%.

Volodimir Zelenski este un om curajos, care a arătat întregii lumi cine este. Toată lumea a crezut că este un comedian, că este amuzant şi că face ceva de neînţeles. Acum a arătat lumii că este un adevărat bărbat!

Ceea ce face, faptul că nu a fugit şi a rămas în ţară…toate acestea valorează mult. Sunt sigur că acum fiecare ucrainean îl respectă şi ştie că avem un preşedinte.

Reclamă

Aşteptăm momentul în care totul se va termina. Totuşi, sunt sigur că toată lumea îl va susţine mereu pe acest om„, a declarat Miroslav Mazur pentru sport.ua.

Modul prin care Volodimir Zelenski l-a ajutat pe Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a început, de câteva zile, antrenamentele alături de jucătorii săi de la Dinamo Kiev. Fotbaliștii campioanei Ucrainei au reușit să fugă din calea războiului și să se refugieze în România. „Il Luce” a recunoscut că, printre cei care l-au ajutat, a fost chiar și președintele Volodimir Zelenski.

Atât Dinamo Kiev, cât și Șahtior, au programate mai multe meciuri amicale. Fondurile care se vor strânge vor fi donate refugiaților. Acesta este modul prin care Mircea Lucescu poate contribui și îi poate răsplăti pe ucraineni și pe președintele Zelenski.

Reclamă 4 / 0/3

Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de război, deși campionatul este întrerupt și până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni. În orașele asediate de ruși sunt oameni care mor ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire și electricitate. Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc și revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând.

Sportul îi ține pe oameni împreună în cele mai întunecate momente și pune în legătură pe cei din afara Ucrainei cu cei din interior care luptă pentru libertate. Noi și Șahtior ne antrenăm și sperăm să jucăm amicale importante. Nimeni nu ne refuză, am și vorbit cu multe cluburi mari.

Transferul la București al jucătorilor lui Dinamo Kiev a fost posibil și grație președintelui Volodimir Zelenski. El înțelege ce ar însemna dacă naționala ar merge în Qatar. Șahtior e în Turcia, însă poate în curând noi și ei ne vom antrena împreună, vom fi două echipe care joacă pentru țara lor.

Ucraina vrea să obțină calificarea la Mondiale pe teren, nu printr-o invitație a FIFA. Celălalt obiectiv e de a juca în scopuri umanitare în orașe mari pentru a ajuta la adunarea de fonduri, care să fie donate copiilor ucraineni ce suferă de război”, a declarat Mircea Lucescu pentru Corriere dello Sport.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și