Închide meniul

Unul dintre cei mai periculoși și căutați interlopi din România, cu legături în mafia rusească, a scăpat de o condamnare după ce faptele s-au prescris

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 mai 2020, 7:40

În aprilie 2011, basarabeanul în vârstă de 58 de ani a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de pușcărie, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, informează bzi.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceasta pedeapsă a fost anulată de Curtea de Apel Iași, după ce chiar judecătorii au cerut acest lucru.

„Instanța admite contestația la executare formulată de judecătorul delegat cu executarea la Compartimentul Executări Penale din cadrul Curții de Apel Iași. Constată intervenită prescripția executării pedepsei de trei ani și șase luni de închisoare aplicată condamnatului Rodideal Vasile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Retrage mandatul de executare a pedepsei închisorii din data de 5 aprilie 2011, emis în baza sentinței penale pronunțată de Curtea de Apel Iași. Cheltuielile judiciare efectuate pentru soluționarea sesizării rămân în sarcina statului”, se arată în motivarea magistraților ieșeni.

Conform acestora, de la condamnarea definitivă a basarabeanului au trecut opt ani și șase luni, adică exact termenul de prescripție. Vasile Rodideal nu a stat în închisoare, acesta reușind să fugă în Rusia.

În total, Rodideal a strâns numai puțin de 18 ani de închisoare, fiind considerat unul dintre cei mai căutați infractori din România.

Reclamă

Rodideal ar fi pus la cale, împreună cu un „locotenent”, planul de asasinare a afaceristului Francisc Tiberiu Cristodorescu. Cei doi ar fi decis că cel mai bun mod de a-l „aranja” pe Cristodorescu ar fi aruncarea în aer a autoturismului ieșeanului.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Ardelenii i-au egalat la puncte pe olteni 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul Vezi toate știrile
Citește și