Închide meniul

Vladimir Putin, trădat de oligarhi? Dezvăluiri din interiorul miliardarilor ruşi: „Am vorbit cu majoritatea!”

Reclamă

Publicat: 12 mai 2022, 11:56

Vladimir Putin, trădat de oligarhi? Dezvăluiri din interiorul miliardarilor ruşi: „Am vorbit cu majoritatea!

Oligarhii nu sunt de acord cu ac'iunile lui Vladimir Putin

Hepta

Oleg Tinkov, unul dintre oligarhii ruşi care s-au poziţionat împotriva lui Valdimir Putin, a spus că majoritatea miliardarilor din Rusia nu sunt de acord cu războiul din Ucraina. Fostul patron al echipei de ciclism Tinkoff Credit Systems este unul dintre puţinii oligari ruşi care şi-au făcut averea fără a avea un ajutor de la Kremlin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tinkov a dezvăluit că a vorbit cu majoritatea oligarhilor şi, marea majoritatea a lor, se poziţionează împotriva războiului declanşat de Vladimir Putin. De altfel, Tinkov este un opozant al liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin, trădat de oligarhi: „Toţi mă susţin!”

În primul rând, cred că 100% dintre ei sunt de acord cu mine. Din TOP 20 Forbes am vorbit personal cu 15 dintre ei. Toată lumea mă susţine. Adică, să înţelegeţi, consensul este complet.

Cu siguranţă (n.r. – sunt împotriva războiului) Jumătate din ei caută justificări. Celalaltă jumătate spune: ”ce depinde de noi, ei bine, vom declara, vom pierde această afacere, o vor lua (n.r. apropiaţii lui Putin), dar ce-am realizat cu asta?”

Aceasta este alegerea lor, nu pot să-i condamn. Îi condamn, dar nu profund„, a spus Oleg Tinkov pentru sports.ru.

Reclamă

Oligarhul rus a dat exemple concrete.

L-am întrebat de ce tace (n.r. – pe Sergey Galitsky, patronul lui Krasnodar). Răspunsul despre care v-am spus este că toţi au un ”copil” (n.r. – o companie pe care a înfiinţat-o şi a dezvoltat-o). I-am spus: ”Poţi să vinzi şi ai banii acolo. Krasnodar (n.r. – echipa de fotbal) ţi se va lua, stadionul l-ai construit oricum, ai făcut un parc pentru oameni…” Nu ştiu, fiecare cu ale lui.

Cum pot să-l condamn pe Galitsky? Dar ar fi mai bine să vorbească. Pentru că el, ca şi mine, este un fel de model. Suntem doar doi în Rusia. Hai, ca să înţelegem, în Rusia sunt doar două companii care s-au construit de la zero, care n-au existat în Uniunea Sovietică, dar care au ajuns la un profit net de un miliard de dolari pe an. Acestea sunt Magnit şi Tinkoff.

Reclamă 4 / 0/3

Şi suntem modele pentru tineri. Dacă Sergey şi-ar arăta poziţia, ar fi cool. Dar nu-l învinovăţesc”, a mai spus Oleg Tinkov.

Calvarul prin care trece Oleg Tinkov, oligarhul rus care s-a împotrivit lui Vladimir Putin

În vârstă de 54 de ani, oligarhul Oleg Tinkov spune căRusia, ca ţară, nu mai există!”.

Mi-am dat seama că Rusia, ca țară, nu mai există. Am crezut că regimul lui Putin este rău. Dar, desigur, habar n-aveam că va ajunge la un nivel atât de catastrofal„, a spus Tinkov într-un interviu acordat The New York Times, citat de libertatea.ro.

Acesta a spus că, deşi nu nimeni de la Kremlin nu l-a contactat, a primit mai multe avertismente de la mai mulţi apropiaţi. Tinkov se află într-o locaţie secretă.

Mi-au spus: «Decizia în privința ta a fost luată. Dacă asta înseamnă că, pe lângă toate celelalte, mă vor ucide, nu știu. Nu exclud„, a mai spus miliardarul rus.

Oleg Tinkov: „Nu mai există Rusia, totul a dispărut

Oleh Tinkov a revenit cu un mesaj dur şi pe reţelele de socializare şi a dezvăluit şi boala cruntă cu care se luptă.

Este păcat că țara mea s-a scufundat în cele din urmă în arhaism, paternalism și servilism. Nu mai există Rusia, totul a dispărut. Iar amenințările la adresa mea personală, o persoană care se luptă cu cel mai grav cancer de sânge – leucemia -, dorința de a mă (pedepsi) doar pentru (…) opinia mea sinceră, arată dezumanizarea finală a regimului„, a scris Oleg Tinkov.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și