Închide meniul

6,18 milioane de dolari pentru centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 25 iulie 2022, 9:14

6,18 milioane de dolari pentru centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974

6,18 milioane de dolari pentru centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974

Imagine din lupta Muhammad Ali - George Foreman, din 1974 / Profimedia Images

6,18 milioane de dolari pentru centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974! Omul de afaceri american Jim Irsay şi-a mărit colecţia de artefacte istorice achiziţionând duminică seara centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974, în legendara victorie obţinută asupra lui George Foreman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Centura WBC câştigată de Ali după celebrul meci cu Foreman, Rumble In The Jungle, disputat în 1974, în Zair, este una din cele doar două centuri WBC ale lui Muhammad Ali a căror soartă este cunoscută.

Irsay, patronul echipei de fotbal american Indianapolis Colts, şi-a făcut cunoscută achiziţia duminică, printr-o postare pe Twitter.

6,18 milioane de dolari pentru centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974

Omul de afaceri american a plătit suma de 6,18 milioane de dolari – preţul fixat de casa de licitaţii Heritage Auction şi una din cele mai mari sume plătite vreodată pentru un obiect sportiv de colecţie.

Jim Irsay a anunţat că obiectele care fac parte din vasta sa colecţie vor putea fin admirate în două expoziţii care vor fi organizate în luna august la Chicago şi în luna septembrie la Indianapolis.

Reclamă

A murit Leon Spinks, singurul muritor care i-a luat o centură mondială lui Muhammad Ali

Leon Spinks, cel care l-a învins pe miticul Muhammad Ali, pe 15 februarie 1978, a decedat la 67 de ani. Ali, avea, atunci, peste trei decenii și jumătate de viață și trecuse de vârful carierei. Spinks, campion olimpic în 1976, avea doar opt meciuri ca profesionist când a urcat să boxeze contra imensului sportiv.

Fostul mare campion Leon Spinks, cel care a uimit întrega lume după ce i-a ”furat” centura mondială miticului Muhammad Ali, pe 15 februarie 1978, la Las Vegas, s-a stins la 67 de ani, după ce s-a luptat, mai bine de un cincinal, cu un cancer de prostată, dar și cu alte probleme de sănătate.

Spinks avea să-și piardă centura pentru că refuza să-și apare titlul contra pretendentului Ken Norton. Cu toate acestea, i-a acordat revanşa lui Ali şi a pierdut, printr-o decizie unanimă, la ”Superdome” din New Orleans, la şapte luni după prima lor întâlnire. A fost ultima victorie din cariera lui Ali. Leon Spinks a mai luptat doar o dată pentru titlul la categoria grea şi a fost învins prin KO tehnic de Larry Holmes, într-un meci pentru centura WBC, în iunie 1981.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și