Închide meniul

Adrian Bumbescu, „săgeţi” către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986: „Se laudă cu al 27-lea titlu, nu e”

Bogdan Stănescu Publicat: 7 mai 2024, 18:22

Reclamă
Adrian Bumbescu, „săgeţi către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986: „Se laudă cu al 27-lea titlu, nu e

Adrian Bumbescu, "săgeţi" către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986

Adrian Bumbescu / AntenaSport

Adrian Bumbescu a trimis „săgeţi” către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986. Astăzi s-au împlinit 38 de ani de la cea mai mare performanţă a unei echipe româneşti de club din istorie: câştigarea Cupei Campionilor Europeni!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 7 mai 1986, la Sevilla, Steaua a învins FC Barcelona la loviturile de departajare. A fost 0-0 după 90 de minute şi după cele 30 de minute de prelungiri, trecându-se la loviturile de departajare. Helmut Duckadam a apărat toate cele 4 penalty-uri bătute de jucătorii lui FC Barcelona. „Eroul de la Sevilla” a intrat şi în Guiness Book cu acea performanţă. Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Marius Lăcătuş şi Gabi Balint.

Adrian Bumbescu, „săgeţi” către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986: „Se laudă cu al 27-lea titlu, nu e”

38 de ani, frumoşi, şi uite că ne aducem aminte cu plăcere de această mare izbândă.

Domnul comandant a aranjat la Casa Armatei, să facem o mică sărbătoare. Nu numai aici, eram şi în alte părţi, dar aici e mai tradiţional, în Casa Armatei, care ne reprezenta pe noi ca ofiţeri.

Bumbescu a numit echipa lui Gigi Becali ‘Steaua fără nume’

E bine că avem o echipă cu care toată România se mândreşte, cu toate că avem atât de mulţi contestatari. Am văzut şi pe Facebook, cu cealaltă echipă. Cum i-a spus un personaj binecunoscut: ‘Steaua fără nume’. Cam aşa se întâmplă. Se laudă cu al 27-lea titlu. Nu e, au vreo 4, 5 sau 6, nu ştiu.

Reclamă

(n.r.: Nu e, totuşi, o situaţie ciudată? Au trecut 3 ani de când echipa a promovat în Liga a 2-a şi nu reuşiţi să vă vedeţi visul cu ochii: Steaua din nou în Liga 1 şi în cupele europene) Noi ne dorim. Cred că va veni şi domnul ministru Tîlvăr, domnul Bachide, şi chiar vom discuta pe tema asta în una din pauze.

Este foarte ciudat pentru că tot de acolo, de sus, vin ok-urile, acordurile. Sperăm ca după alegeri să dea drumul la promovare pentru că merităm, avem stadionul acela minunat, avem baza sportivă extraordinară, avem palmaresul, tot. Nu ştiu ce ne mai împiedică, decât să ne facem o societate pe acţiuni, non-profit.

„Comandantul se zbate, dar dacă nu are ok-ul de sus, dânsul e legat la mâini”

Conducerea se bate, şi comandantul se zbate, am vorbit mai devreme cu el, dar dacă nu are ok-ul de sus, dânsul e legat la mâini.

Reclamă 4 / 0/3

La ce campionat avem, nu cred. Am avut o conducere extraordinară. Ministrul de atunci, nea Ion Alexandrescu, cei care au făcut această echipă, Valentin, care o să fie şi el invitat, care ţinea piept răutăţilor şi atâtor greutăţi care ni se puneau în perioada aceea.

La Scorniceşti, nea Ion a venit de vreo 3-4 ori după mine. Şi nu voiam să plec de la Scorniceşti, până m-a convins Piţurcă.

Timpul va decide, vom sta de vorbă şi, probabil, după alegeri vor fi lucrurile altfel.

Pe Loţi voiam să-l văd, mi-e dor, dar nu vine, are campionat, cu Metz. Weissenbacher, Belo, care e cetăţean de onoare la sârbi, îl înţelegem”, a declarat Adrian Bumbescu.

Valentin Ceaușescu, apariție de senzație la petrecerea generației „Steaua 1986”. Cum a ajuns să arate la 76 de ani

Valentin Ceaușescu a avut o apariție de senzație la petrecerea generației „Steaua 1986”. Creatorul celei mai bune formații a roș-albaștrilor nu a lipsit de la petrecerea organizată de jucătorii din acea perioadă.

Pe data de 7 mai 2024, gloriile clubului Steaua București au sărbătorit 38 de ani de la ridicarea Cupei Campionilor Europeni. Pe data de 7 mai 1986, roș-albaștrii o învingeau pe Barcelona, la Sevilla, cu scorul de 2-0, după loviturile de departajare.

Legendele echipei din Ghencea s-au adunat în București pentru o petrecere, cu ocazia celebrării evenimentelor de la Sevilla.

Reclamă

La această petrecere a fost invitat și Valentin Ceaușescu, „creatorul” generației „Steaua 1986”. Ajuns la 76 de ani, acesta a fost surprins de reporterii Antena Sport în momentul în care se pregătea să intre în sala în care urma să înceapă evenimentul.

Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986

Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986. Noua campioană a România a postat un mesaj superb pe reţelele de socializare.

„Marți, 7 mai, se împlinesc 38 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București.

Pentru această uriașă performanță, clubul nostru le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, au scris cei de la FCSB pe pagina de Facebook.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:00 LIVE VIDEOMarele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Verstappen a plecat din pole-position 15:47 LIVE VIDEOCrawley – Crewe 1-0, în AntenaPLAY. Finala play-off-ului de promovare în League One 15:37 Jose Mourinho e aproape de Beșiktaș! Conducerea clubului din Istanbul vrea să îi aducă o super vedetă în lot 15:20 Jurgen Klopp se poate retrage definitiv! Anunț uluitor făcut înainte de ultimul meci pe banca lui Liverpool 14:45 Bocciu, în cantonamentul lui Rapid înainte de derby-ul cu FCSB! A discutat cu jucătorii după ce a ieșit din închisoare 14:28 LIVE SCOREOțelul – U Cluj 0-2. Duel „de foc” în barajul pentru cupele europene între Dorinel Munteanu și Ioan Ovidiu Sabău 14:15 Rapid – FCSB LIVE TEXT (21:00). Campioana aduce rezervele la derby. Giuleștenii, fără victorie în play-off. Echipele probabile 13:52 VIDEOLarry Ten Voorde a câștigat cursa Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024, live în AntenaPLAY! 13:41 Atacantul dorit de Gigi Becali semnează în Liga 1! Care este clubul care s-a înțeles cu jucătorul 12:31 Oleksandr Usyk a ajuns la spital după victoria cu Tyson Fury! A revenit la Kingdom Arena pentru conferinţa de presă Vezi toate știrile
Citește și