Close
Foto

Afacere uriaşă pe care o „moşteneşte” Camilla după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Este estimată la milioane de lire sterline!

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 12 septembrie 2022, 19:28

Veşti surprinzătoare venite din Marea Britanie. Este vorba de o afacere uriaşă pe care o „moşteneşte” Camilla după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Din ultimele informaţii, intrate în posesia jurnaliştilor de la The Times, caii de curse care erau în posesia Majestăţii Sale, vor ajunge în posesia Reginei Consoartă Camilla.

Reclamă
Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege / Profimediaimages

Regina Elisabeta a II-a avea o mare pasiune pentru caii de curse. De altfel, grajdul ei personal i-a adus venituri, de-a lungul anilor, de peste 7 milioane de lire sterline.

Reclamă

Afacere uriaşă pe care o „moşteneşte” Camilla după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit thesun.co.uk, care citează The Sun, „uriașa afacere cu cursele de cai a Reginei, în valoare de milioane, va fi lăsată Reginei Consort Camilla„. În acest sezon, caii Elisabetei a II-a au câştigat premii în valoare de 330.000 de lire steline.

Managerul de curse al regretatei regine, John Warren, susţine că totul îi va reveni Camillei, cea care este „îndrăgostită absolut de curse„. Charles şi Camilla au şi ei cai de curse, aceştia câştigând totuşi numai 37.666 de lire sterline în ultimele cinci sezoane.

Planul a fost întotdeauna ca Charles și Camilla să preia moștenirea. Evident, Camilla adoră caii şi este foarte pasionată de curse. Cred că există un plan destul de clar, având în vedere pasiunea şi dragostea Reginei pentru caii de curse„, a transmis o sursă de la Palatul Buckingham pentru Daily Mail.

Reclamă

Camilla s-a căsătorit cu Charles în 2005 şi, odată cu ucrarea pe tron a soţului ei, după moartea reginei Elisabeta a II-a, a devenit Regină Consoartă. Purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingam a oferit un prim răspuns la întrebarea dacă Camilla va fi mereu „Regină Consoartă”, sau dacă lumea i se va adresa cu titulatura de „Regină”.

Regele și Regina consort sunt concentrați să treacă peste aceste 10 zile care urmează. Cred că cei care au văzut-o ieri (vineri – n.r.) pe regina consoartă întâlnindu-se în mod emoționant cu oamenii din fața Palatului Buckingham știu cât de emoționată este în acest moment și aceasta este concentrarea ei, așa că aceasta va fi o întrebare pentru viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al Regelui.

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a adunat, în timpul domniei de 70 de ani, o avere personală estimată de Sunday Times la 370 de milioane de lire sterline, din care o parte este cunoscută şi gestionată de guvern, dar alta este privată.

Elizabeth II a ajuns însă departe în clasamentul marilor averi din Regatul Unit, „Rich List” al Times, clasament dominat de fraţii Sri şi Gopi Hinduja (28 miliarde de lire sterline). De asemenea, a fost mult mai puţin bogată decât regele Thailandei, a cărui avere este estimată la 30 de miliarde de dolari, sultanul din Brunei (20 miliarde) sau regele Salman al Arabiei Saudite (5 miliarde de dolari, potrivit site-ului celebritynetworth.com).

Suverana a beneficiat totuşi de un stil de viaţă regal susţinut de contribuabilul britanic. Ea şi rudele ei au beneficiat şi de veniturile giganticei moşteniri private, ale cărei detalii nu sunt pe deplin cunoscute.

Cheltuielile legate de activităţile oficiale de reprezentare a Reginei sau a membrilor familiei acesteia provin dintr-o alocare anuală („grant suveran”) de la Trezorerie, care ajunge la 86 de milioane de lire sterline pentru 2021-2022 (99 de milioane de euro), inclusiv fonduri alocate timp de zece ani pentru renovarea Palatului Buckingham (34 de milioane de lire sterline pentru 2021-2022).

Celebrele Bijuterii ale Coroanei, evaluate la aproximativ 3 miliarde de lire sterline, aparţin simbolic Reginei şi sunt transmise automat următorului monarh.

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă de către Consiliul de Ascensiune într-o ceremonie care a avut loc la Palatul St James din Londra şi care a fost urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra, dar şi, ulterior, în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor. Apoi, Charles al III-lea a fost proclamat rege în public, de la balconul Palatului St James.

Din Consiliul de Ascensiune fac parte sute de personalităţi relevante din punct de vedere politic, social şi religios din Regatul Unit, precum şi reprezentanţi din cele 14 ţări în care noul rege, Charles al III-lea, este şef al statului.

Odată încheiată această primă parte a ceremoniei, care pentru prima dată în istorie a fost televizată, foşti premieri, episcopi şi o mulţime de politicieni au strigat „God Save The King”. În cea de-a doua parte a ceremoniei de la Palatul Sf James, Charles al III-lea a avut o intervenţie, apoi a citit şi semnat proclamaţia.

În Calitate de membri ai Consiliului Privat – autorităţi politice şi sociale care îl sfătuiesc pe rege, o moştenire a trecutului care în prezent este mai ales simbolică, notează EFE – la eveniment au fost prezenţi Camilla, în calitate de regină consoartă, şi arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, primatul Bisericii Anglicane.

Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie„, a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său, anunţă agerpres.ro.

Reclamă
Citește și:
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
22:44 FotoCM 2022 | Gol controversat în Japonia – Spania! VAR-ul a validat reușita cu care niponii au întors scorul. Tensiune maximă în tribune 22:07 Gigi Becali, anunț de ultimă oră despre transferul lui Malcom Edjouma: „Ne dau un milion de euro!” 21:59 Gigi Becali a recunoscut, în direct la TV, că face echipa la FCSB: „De ce îl mai întrebaţi pe Leo Strizu? Nu ştiţi?!” 21:46 Leo Strizu, reacție savuroasă după prima victorie la FCSB: „L-am stăpânit cu greu pe Pintilii!”. Cum a explicat schimbările din meciul cu FC Botoșani 21:29 Andrea Compagno, lecție de modestie după FC Botoșani – FCSB 2-3: „Ești cel mai bun atacant din România?”. Ce a răspuns italianul 21:28 „Te-au afectat criticile lui Gigi Becali?” Malcom Edjouma, răspuns fabulos. A fost genial şi când a vorbit despre transferul la MOL Vidi 20:55 Denis Alibec, cuvinte uriaşe la adresa lui Gică Hagi: „Asta mi-a spus când am venit! Ştiam că o să mă pună pe picioare!” 20:45 FC Botoşani – FCSB 2-3. Echipa lui Strizu a ajuns la 3 victorii consecutive. Tamm, Compagno şi Edjouma au marcat golurile victoriei 20:26 NEWS ALERTCM 2022 | Roberto Martinez și-a anunțat despărțirea de naționala Belgiei: „Nu mai pot continua!” 19:51 Leo Strizu, moment uluitor pe banca FCSB-ului în timpul meciului cu FC Botoșani: „Cine a dat gol?”. Reacția imediată a lui Mihai Pintilii
Pe același subiect
Huiduieli în timpul minutului de reculegere pentru Regina Elisabeta a II-a, înainte de Scoția - Ucraina
Liga Naţiunilor • 21 sept., 23:02
Huiduieli în masă în timpul minutului de reculegere pentru Regina Elisabeta a II-a! Scene tulburătoare înainte de Scoția – Ucraina
Victoria Beckham, alături de David Beckham
Extra • 19 sept., 18:08
Victoria Beckham, omagiu emoționant pentru Regina Elisabeta a II-a. Imaginea care a marcat-o pe soția lui David Beckham: „Sunt atât de recunoscătoare!”
Sicriul Reginei Reginei Elisabeta a II-a
Diverse • 18 sept., 9:56
Ce a putut să păţească o fetiţă de 7 ani chiar când a ajuns lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a: „Asta va fi ultima ei amintire cu Regina”
Știri
Hello Chef sezonul 4, 23 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Macanache
Close