Închide meniul
EXCLUSIV

Alex Maxim, în stare de şoc după cutremurul teribil din Turcia. Şansă uriaşă pentru mijlocaşul lui Gaziantep: „Mulţumesc lui Dumnezeu!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 februarie 2023, 11:50 / Actualizat: 6 februarie 2023, 13:01

Alex Maxim, în stare de şoc după cutremurul teribil din Turcia. Şansă uriaşă pentru mijlocaşul lui Gaziantep: „Mulţumesc lui Dumnezeu!

Profimedia

Profimedia

  • Alex Maxim, în stare de şoc după cutremurul de 7,8
  • Ce se întâmplă cu mijlocaşul lui Gaziantep

Alex Maxim este în stare de şoc după cutremurul teribil din Turcia. Mijlocaşul român a avut o şansă uriaşă şi nu era în Gaziantep, oraşul în care a fost localizat epicentrul seismului de magnitudine 7,8.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul celor de la Gaziantep a fost titular în eşecul cu Antalyaspor, scor 0-1, de sâmbătă. După, a primit o scurtă vacanţă de la club şi a plecat din Turcia. A scăpat astfel din infern!

Alex Maxim, în stare de şoc după cutremurul teribil din Turcia

Maxim se teme însă pentru coechipierii săi care erau în oraş în momentul în care a avut loc cutremurul care a făcut peste 500 de victime.

Reclamă

Eu sunt în Germania, e totul ok. Am aflat când m-am trezit… am avut liber după meciul pe care l-am jucat. Majoritatea jucătorilor sunt plecaţi din oraş, dar ţinem legătura cu cei de acolo.

Lucrurile nu sunt ok, nu ştiu nici eu foarte multe. M-am trezit puţin în şoc, am avut 2 milioane de mesaje pe telefon. Nu ştiam ce se întâmplă. Toată lumea de la club e ok, din ce am înţeles, dar în rest nu ştiu foarte multe lucruri.

Reclamă

Am vorbit cu familia, m-au sunat toţi să vadă dacă sunt ok. Unii dintre ei credeau că sunt în Turcia, verişoare, unchi… nu ştiau că sunt plecat. Din câte am înţeles e totul închis, aeroportul este închis. Probabil în următoarele 2-3 zile nu avem cum să zburăm. Nu se pune problema de fotbal în perioada următoare, vă daţi seama.

Vedem ce se întâmplă, nu ştim. De o oră stau pe telefon. Mulţumesc lui Dumnezeu, dar am prieteni acolo, am colegi care erau acolo. Mi-au povestit că un minut şi jumătate a durat… toată lumea e în stradă, nu au voie să se întoarcă în case„, a declarat Alex Maxim în exclusivitate pentru AntenaSport.

În Turcia era în cantonament şi Oţelul. Dorinel Munteanu a dezvăluit că atât el, cât şi jucătorii săi, sunt în afara oricărui pericol.

Reclamă 4 / 0/3

Alex Maxim este jucător de bază la Gaziantep. În 21 de meciuri din această ediţie de campionat a înscris 4 goluri şi a oferit 6 pase decisive. Echipa lui Maxim este pe locul 10 în Turcia şi urma să joace, în următoarea etapă, chiar împotriva liderului Galatasaray.

Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia

Peste 500 de oameni au murit în Turcia şi Siria luni, într-un cutremur de magnitudinea 7,8 care a avut loc în sudul Turciei, relatează CNN. Cel puţin 284 de persoane au murit, iar alte 2.300 au fost rănite în Turcia, anunţă vicepreşedintele turc Fuat Oktay, citat de news.ro.

În Siria, cel puţin 237 de persoane au murit, iar alte 639 au fost rănite, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, care citează un oficial de la Ministerul sirian al Sănătăţii.

Bilanţul total al morţilor în Turcia şi Siria a crescut la 521. Un bilanţ anterior anunţa peste 300 de morţi în ambele ţări. Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în Turcia, iar replici au avut loc în regiune, surpând case şi scoţând oameni în stradă.

Peste 1.700 de clădiri au fost avariate în zece oraşe turceşti, precizează Fuat Oktay. Cel puţin 18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după cutremurul din Turcia, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

USGS precizează că a înregistrat şapte replici de magnitudinea peste 5. Cea mai puternică replică a fost înregistrată la doar 11 minute după cutremur şi a avut magnitidinea de 6,7, precizează USGS. Experţi avertizează că replici puternice urmează să continue să aibă loc în orele şi zilele următoare.

Replici au fost resimţite Siria, Liban şi Cipru, relatează Euronews. Seismul de magnitidinea 7,8 a avut loc luni, la ora locală 4.17 (3.17, ora României), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri, al cărui epicentru a fost localizat în districtul Pazarcık, în apropiere de Gaziantep, în provincia Kahramanmaras (sud-est).

Reclamă

Numărul victimelor în regiuni din Siria aflate sub controlul rebelilor – în care trăiesc patru milioane de deplasaţi – este necunoscut. În zonele aflate sub controlul regimului sirian al lui Bashar al-Assad, majoritatea victimelor au fost înregistrate la Alep, al doilea cel mai important sirian, situat în nordul ţării, dar şi la Hama (centru) şi Latakia şi Tartus, pe caosta Mării Mediterane.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Curg ofertele pentru Denis Drăguş
Fotbal extern • 27 mart., 16:27
Curg ofertele pentru Denis Drăguş! Cinci echipă se luptă pentru semnătura „tricolorului”: „4-5 milioane de euro!”
Marius Şumudică îşi anunţă revenirea în fotbal
Fotbal • 20 mart., 14:21
Marius Şumudică îşi anunţă revenirea în fotbal: „Îmi e foame de trofee!” Unde e gata să antreneze
Deian Sorescu, gol din pasa lui Alex Maxim! Denis Drăguş a ratat incredibil
Fotbal extern • 17 mart., 14:27
Deian Sorescu, gol din pasa lui Alex Maxim! Denis Drăguş a ratat incredibil. Florin Niţă a făcut penalty în Rizespor – Gaziantep
Verdictul englezilor despre un transfer al lui Denis Drăguş în Premier League
Fotbal extern • 13 mart., 17:24
Verdictul englezilor despre un transfer al lui Denis Drăguş în Premier League: „Se pot alinia planetele!”
Denis Drăguş, aproape de transferul carierei! Un club din Bundesliga e pe urmele lui: "Îl doresc foarte mult"
Fotbal extern • 12 mart., 21:00
Denis Drăguş, aproape de transferul carierei! Un club din Bundesliga e pe urmele lui: „Îl doresc foarte mult”