Închide meniul

Alexandr Dolgopolov a răbufnit după ce ATP și WTA au anunțat că Wimbledon 2022 se va juca fără puncte!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 mai 2022, 14:26

Alexandr Dolgopolov a răbufnit după ce ATP și WTA au anunțat că Wimbledon 2022 se va juca fără puncte!

Alexandr Dolgopolov, ieșire nervoasă după anunțul ATP și WTA

Alexandr Dolgopolov este un fost jucător de tenis din Ucraina / Twitter Alexandr Dolgopolov

Alexandr Dolgopolov a răbufnit după ce ATP și WTA au anunțat că Wimbledon 2022 se va juca fără să fie acordate puncte în clasamentele oficiale. Fostul jucător ucrainean a avut o reacție nervoasă, acuzând că decizia celor două foruri încurajează propaganda pro-Rusia, dirijată cel mai vizibil de jurnalistul Vladimir Solovyov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Luna trecută, organizatorii Wimbledon au anunțat excluderea jucătorilor ruși și belaruși de la ediția din acest an, pe fondul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Alexandr Dolgopolov a răbufnit după ce ATP și WTA au anunțat că Wimbledon 2022 se joacă fără puncte

Vineri seară, ATP și WTA au decis ca participanții de la Grand Slam-ul din Marea Britanie să nu primească puncte în urma rezultatelor obținute.

Decizia respectivă a scandalizat întreaga lume, iar Alexandr Dolgopolov a fost printre cei mai vocali. Fostul jucător ucrainean a avut un mesaj acid la adresa ATP și WTA.

Dolgopolov spune că cele două entități n-au făcut decât să încurajeze propaganda lui Vladimir Putin, în frunte cu apropiatul său, Vladimir Solovyov.

Reclamă

„Felicitări ATP și WTA, prin eliminarea punctelor de la Wimbledon l-ați făcut fericit pe cel mai mare propagandist rus (n.r. – Vladimir Solovyov). Probabil, această veste va descuraja propaganda din Rusia (n.r. – ironie). O decizie foarte proastă!”, a scris Alexandr Dolgopolov, pe contul de Twitter, citat de sport.ua.

Wimbledon 2022 se va juca fără puncte

Posibilitatea ca jucătorii de orice naţionalitate să participe la turnee în baza meritelor şi fără discriminare este fundamentală pentru Tur. Decizia Wimbledonului de a le interzice ruşilor şi belaruşilor să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu şi integritatea sistemului de Ranking ATP. În lipsa unei schimbări în ceea ce priveşte circumstanţele, cu mare regret singura noastră opţiune este să renunţăm la acordarea de puncte la Wimbledon în 2022”, se arată pe site-ul ATP.

În continuare, vor exista puncte la turneele Queen’s (ATP 500), Eastbourne (ATP 250) şi la turneele challenger din Marea Britanie, a precizat forul.

Reclamă 4 / 0/3

“Condamnarea de către noi a invaziei devastatoare a Ucrainei de către Rusia rămâne fără echivoc. S-a luat imediat măsura de suspendarea a turneului ATP de la Moscova şi sportivilor din Rusia şi din Belarus li s-a cerut să concureze în circuit sub drapel neutru. În paralel, am continuat sprijinul umanitar pentru Ucraina, împreună cu celelalte foruri din tenis, precum şi furnizarea de asistenţă financiară directă multor sportivi afectaţi”, a subliniat ATP într-un comunicat.

Wimbledon 2022 se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor

Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor care continuă atacurile în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin. Celebra jucătoare de tenis din Ucraina a răspuns sincer la întrebarea „Ce vei spune dacă vei întâlni un rus?”.

„Voi juca la Roland Garros, turneul începe pe 22 mai. Acum este deja mult mai ușor de jucat în comparație cu atunci când am plecat din Ucraina și am evoluat la Lyon. Cu timpul, începi să te obișnuiești și, fiind pe teren, te concentrezi deja mai mult pe joc decât pe ceea ce se întâmplă în țară.

În afara terenului, citești constant știrile, te îngrijorezi constant. Adormi cu gânduri de pace și te trezești cu o realitate teribilă. Și asta se întâmplă în fiecare zi.

Mi se pare că acum toți jucătorii ucraineni și oamenii obișnuiți așteaptă ca jucătorii ruși și bieloruși să vorbească, să declare că sunt împotriva războiului din Ucraina. Așa e corect. Ești pro sau contra! Dacă vrei să susții Ucraina, vorbește despre asta.

Altfel, unde este dreptatea? Cum ar trebui să merg pe teren și să joc împotriva rușilor sau bielorușilor? Cum ar trebui să ne simțim, ce ar trebui să gândim? Aceasta este o provocare totală. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid complet.

Reclamă

Ce voi spune dacă văd un jucător rus? Am să trec doar pe lângă el. Pentru că în acest caz, jucătorii ruși ar trebui să vină la noi și să spună că le pare rău, că sunt împotriva acestui război și simpatizează ucrainenii. Oamenii din Ucraina suferă și o văd perfect. Ar trebui să ne susțină.”, a spus Dayana Yastremska, potrivit sport.ua.

Recomandări
  • Alexandr Dolgopolov a răbufnit după ce ATP și WTA au anunțat că Wimbledon 2022 se joacă fără puncte
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” Vezi toate știrile
Citește și