Închide meniul
NEWS ALERT

Alexandru Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. O nouă lovitură pentru familia fostului selecţioner

De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 31 ianuarie 2023, 15:26

Alexandru Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Decizia vine la scurt timp după ce fostul selecţioner a scăpat de arest şi plasat sub control judiciar.

Reclamă
Alexandru Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. O nouă lovitură pentru familia fostului selecţioner

Alexandru Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA

Instagram Alexandru Piţurcă

 • Andorra - România e LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, sâmbătă, de la ora 21:45
 • Alexandru Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA după mai multe ore de audieri. Fiul fostului selecţioner al României a ajuns la sediul DNA la prima oră pentru a fi audiat.

  Reclamă

  Alexandru Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

  După mai multe ore de audieri, procuroii DNA au decis să îl reţină pe fiul fostului selecţioner al României. În urmă cu o zi, Victor Piţurcă a fost reţinut în acelaşi dosar. Fostul selecţioner a scăpat de arest, însă a fost plasat sub control judiciar.

  Reclamă

  Victor Piţurcă a răbufnit în faţa DNA! Replică suburbană: „Dă-ţi cu ruj!”

  Victor Piţurcă a răbufnit în faţa DNA! Hărţuit verbal de un contestatar aflat în faţa clădirii unde fostul selecţioner a fost readus, Piţi a clacat şi a avut un mesaj incredibil pentru acesta.

  După ce a plecat la ora 10 din sediul DNA, Piţi a revenit după aproape patru ore. El nu a spus niciun cuvânt spre reporteri, dar a avut o reacţie neaşteptată faţă de o persoană aflată în zonă, care l-a numit „borfaş”.

  „Dă-ţi cu ruj!”, a spus Piţurcă, înainte să intre în clădirea DNA. Bărbatul nu s-a pololit şi l-a întrebat dacă nu i-au ajuns banii. „Dacă te dai cu ruj, vorbim”, a mai zis Piţi.’

  Acuzaţiile DNA pentru Victor Piţurcă

  Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a oferit un comunicat în care anunţă că Victor Piţurcă (n.r. al cărui nume nu este specificat, dar apare sub titulatura de „persoană fizică”) a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

  „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

  ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
  – abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  – trafic de influență în formă continuată,
  – fals intelectual;

  Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

  1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
  Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

  Pentru ce este anchetat Victor Pițurcă de DNA

  2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

  În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
  În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

  Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

  În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019„, se arată în comunicatul DNA.

  Reclamă
  Citește și:
  facebook whatsapp LinkedIn twitter email
  EMISIUNI
  Eduard Novak, la AS.ro LIVE
  Eduard Novak, la AS.ro LIVE
  Ultimele știri
  14:04 EXCLUSIVAdi Mutu a anunţat care este obiectivul Rapidului în anul centenar: „Nu îmi trece prin cap titlul” 13:32 Novak Djokovic, dezvăluiri superbe despre rivalitatea cu Roger Federer şi Rafael Nadal: „Ei m-au făcut mai puternic!” 13:32 Sezonul 11 Chefi la cuțite aduce noi povești uluitoare! Un american din Hawaii, care călătorește de 8 ani în jurul lumii, vrea să-i uimească pe Chefi: ”Sunt Zeus în bucătărie!” 13:15 Românul care a dat KO-ul anului 2022 se bate sâmbătă LIVE de la 19:00 în AntenaPLAY 13:01 Andorra – România LIVE VIDEO | Reacţia lui Gică Popescu, după ce Ianis Hagi nu a fost convocat la naţională: „A trecut prin multe încercări!” 12:46 Andorra – România LIVE VIDEO | Mesajul lui Ilie Dumitrescu pentru Edi Iordănescu, după ce Andrei Ivan nu a fost convocat: „Trebuie să ai şcoala vieţii!” 12:36 Madison Chock şi Evan Bates, lideri în proba de dans după programul ritmic. Campionatul Mondial de Patinaj Artistic e LIVE în AntenaPLAY 12:36 FotoCine este Ellynora, artista criticată dur pentru modul în care a intonat imnul Angliei înaintea meciului cu Italia. „Nu a fost vina mea!” 12:10 VideoJulia Sauter, cel mai bun rezultat al sezonului, la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, LIVE în AntenaPLAY 10:57 VideoAndorra – România LIVE VIDEO Reportaj special cu Raul Feher, românul care joacă în Andorra. Avertisment pentru tricolori: „O să fie bătălie mare!” EXCLUSIV
  Pe același subiect
  Cea mai cunoscută amantă din România a primit o lovitură de proporţii
  Diverse • 17 mart., 12:54
  FOTO
  Cea mai cunoscută amantă din România a primit o lovitură de proporţii! Decizia uluitoare luată de fiul ei
  Cea mai cunoscută amantă din România, declaraţie uimitoare după ce a avut o relaţie de 16 ani cu un bărbat celebru însurat
  Diverse • 16 mart., 9:55
  FOTO
  Cea mai cunoscută amantă din România, declaraţie uimitoare după ce a avut o relaţie de 16 ani cu un bărbat celebru însurat
  Diverse • 15 mart., 9:44
  FOTO
  Ce a putut spune cea mai cunoscută amantă din România despre bărbații care câștigă mai puțini bani decât ea
  Știri
  Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
  Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
  Închide căutarea