Închide meniul

Americanii îl plâng pe Ivan Patzaichin: „Lumea nu va mai fi la fel fără campionul mondial! Va fi veșnic în inimile noastre!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 5 septembrie 2021, 19:18

Americanii îl plâng pe Ivan Patzaichin: „Lumea nu va mai fi la fel fără campionul mondial! Va fi veșnic în inimile noastre!

Legendarul Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani

COSR Facebook

Americanii îl plâng pe Ivan Patzaichin

Legendarul canoist Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Sportivul a murit după o lungă suferinţă. El era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La scurt timp după trecerea în nefiinţă a marelui sportiv român, Ambasada SUA la Bucureşti şi-a exprimat regretul: „Lumea nu va mai fi la fel fără campionul mondial. Ivan Patzaichin, dar el va fi veșnic în inimile noastre! Odihnească-se în pace!”, au scris americanii pe Facebook.

Ivan Patzaichin s-a stins din viaţă la 71 de ani

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint.

Chiar dacă este cvadruplu laureat cu aur, acesta regreta multele medalii de argint şi bronz. „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur! Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!”, spunea Patzaichin, pentru Gazeta Sporturilor.

Reclamă

Începând cu 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediţii de Jocuri Olimpice. El a adunat în total 7 medalii la Jocurile Olimpice, 4 de aur şi 3 de argint. El este al patrulea cel mai medaliat român la JO.

Elisabeta Lipă şi Nadia Comăneci, devastate după decesul legendarului Ivan Patzaichin

Legendarul Ivan Patzaichin s-a stins din viaţă la 71 de ani, iar sportul românesc este în doliu. Elisabeta Lipă a fost devastată după decesul marelui sportiv.

„Ivan Patzaichin a părăsit astăzi această lume, însă performanţele lui vor rămâne în istoria sportului românesc. România este mai săracă fără „amiralul flotei româneşti”. El a fost şi rămâne în sufletele noastre un om extraordinar, un sportiv de excepţie. Un model de profesionalism, determinare şi dăruire pentru actualele si viitoarele generaţii de sportivi. Drum lin, Ivan Patzaichin!”, a spus Lipă, potrivit FR Canotaj.

Reclamă 4 / 0/3

Şi Nadia Comăneci a postat în social media un mesaj după trecerea în nefiinţă a lui Ivan Patzaichin. Fosta mare gimnastă şi-a găsit cu greu cuvintele.

“Un gigant al sportului …o legendă nemuritoare …un prieten drag…. un om minunat. RIP Dragă Ivan Patzaichin”, a scris Nadia Comăneci pe Facebook.

Recomandări
  • Americanii îl plâng pe Ivan Patzaichin
  • Mesajul Ambasadei SUA la București după decesul legendarului sportiv

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” Vezi toate știrile
Citește și