Andriy Shevchenko s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Apel disperat în plin război: „Vă îndemn să faceți asta!”

De Antena Sport
Publicat: 18 mai 2022, 17:35
Actualizat: 18 mai 2022, 20:26

Andriy Shevchenko s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Fostul mare fotbalist a parcurs un drum de la Londra la Kiev pentru întâlnirea cu președintele ucrainean. Cei doi au lansat un apel disperat în plin război.

Reclamă
Andriy Shevchenko, într-o întâlnire cu Volodimir Zelenski

Andriy Shevchenko, într-o întâlnire cu Volodimir Zelenski / Instagram andriyshevchenko

Andriy Shevchenko a devenit primul donator al programului UNITED24, lansat de Volodimir Zelenski, pentru refacerea Ucraineni în urma daunelor produse de Rusia în timpul războiului.

Reclamă

Andriy Shevchenko s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Shevchenko a încurajat oamenii să doneze în număr cât mai mare pentru a ajuta Ucraina să-și refacă infrastructura și clădirile, distruse de armata Rusiei.

„Am devenit primul ambasador al platformei de strângere de fonduri UNITED24, lansată de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Pentru a-l întâlni personal, am parcurs un drum de la Londra la Kiev și sunt mai fericit ca niciodată să fiu aici, acasă. Reprezint Ucraina pe arena internațională de fotbal de mulți ani. Dar astăzi, când țara mea suferă din cauza războiului, prioritatea mea nu este fotbalul, ci să ajut Ucraina. Vă îndemn să faceți o donație la @u24.gov.ua. Toate fondurile vor fi trimise imediat în conturile Băncii Naționale a Ucrainei – puteți dona pentru refacerea Ucrainei, puteți salva viața cuiva donând pentru nevoi medicale sau reconstruind o grădiniță sau un pod.

Reclamă

Fiecare contribuție este neprețuită, deoarece Rusia a distrus peste 7.000 de clădiri, mii de kilometri de drumuri și ucide ucraineni în fiecare zi. Îi mulțumesc Președintelui Ucrainei pentru încrederea sa și pentru această mare onoare. Și vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru implicare! Vă invit să contribuiți la victoria Ucrainei. În victoria libertății, în victoria lumii libere„, a scris Shevchenko, pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

Volodimir Zelenski: „Ucraina are nevoie de eroi în viaţă!”

Volodimir Zelenski a anunţat, într-un mesaj video postat marţi noapte pe reţelele de socializare, că au fost evacuaţi 264 de soldaţi ucraineni de la Azovstal, acolo unde se duc cele mai dure lupta în acest moment în Ucraina.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că garnizoana din „Mariupol” şi-a îndeplinit misiunea de luptă, iar Comandamentul Militar Suprem a ordonat comandanţilor unităţilor staţionate la Azovstal să salveze vieţile militarilor lor. Peste 260 de persoane au fost salvate din uzina Azovstal, 53 grav rănite, spun oficialii.

O zi dificilă. Dar în această zi, la fel ca în toate celelalte, scopul este să ne salvăm ţara şi oamenii. Privitor la situaţia din Mariupol: mulţumită acţiunilor Armatei Ucrainei – forţele armate, serviciile de informaţii, echipele de negociere -, a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi al ONU, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre ei se află răniţi grav, care primesc ajutor medical.

Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă. Acesta este principiul nostru. Cred că orice persoană rezonabilă înţelege ce spun. Operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost începută de către ofiţerii noştri militari şi de informaţii. Pentru a aduce băieţii acasă, munca continuă”, a declarat Volodimir Zelenski, în timpul discursului de marţi noapte.

Combinatul Azovstal, deţinut de miliardat Rinat Ahmetov, care este şi patronul echipe Şahtior Donetk, a devenit una dintre ţintele pe care soldaţii ruşi trimişi de Vladimir Putin vor să o cucerească.

Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina a recâştigat peste 1.000 de localităţi de la forţele ruse

Zelenski a susţinut că peste 27.000 de soldaţi ruşi au murit, majoritatea tineri recruţi, şi că peste 3.000 de vehicule militare au fost distruse. Subliniind că nimeni nu poate estima cât va dura războiul, Zelenki a precizat că ucrainenii acţionează pentru a-l scurta, dar că acest lucru nu depinde doar de poporul ucrainean. care a făcut maximum posibil, ci şi de statele partenere.

Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa„, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei„, a afirmat preşedintele Ucrainean.

Continuăm să reconstituim teritoriile libere ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 localităţi au fost eliberate, adică încă şase în ultimele 24 de ore„, a spus el în obişnuitul său discurs zilnic.

Nu este clar exact cât teritoriu reprezintă acele aşezări. Zelenski a subliniat şi alte realizări ale armatei ucrainene în acele zone. „Refacem acolo alimentarea cu energie electrică, cu apă, comunicaţii, transport, servicii sociale”, a spus el.

Desigur, ne amintim fiecare oraş şi fiecare comunitate care este încă sub ocupaţie. Herson, Melitopol, Berdyansk, Enerhodar, Mariupol şi toate oraşele din Donbas„, a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mai afirmat că „eliberarea treptată a regiunii Harkov” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
22:25 Gabriel Tamaş, replică virală: „Nici când eram mic nu am băut apă plată!” 22:09 Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a „distrus-o” pe Badosa: „S-a plimbat năucită pe terne, aştepta să piardă!” 22:07 Răzvan Lucescu, anunţ şoc! Antrenorul lui PAOK e cu gândul la retragere: „Îmbătrânesc şi mă gândesc serios să mă opresc!” 21:52 VIDEONana Boateng, pregătit înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Toţi suntem gata” 21:50 VIDEODan Petrescu, discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Putem să şi pierdem!” „Bursucul” a făcut iar praf fotbalul românesc: „Uităm unde suntem!” 21:39 VideoBănel Nicoliţă, amintiri senzaţionale înainte să facă show la Splash! Dialog fabulos cu fraţii săi: „‘Aruncă-te!’ / ‘Nu, nu mă arunc!'” 21:00 Wimbledon 2022 | Simona Halep, lăudată în presa internaţională după prestaţia stelară cu Paula Badosa! Cifrele uluitoare ale campioanei noastre 20:50 Reacţii fabuloase după ce Simona Halep a „demolat-o” pe Badosa: „Nu s-a chinuit s-o bată!” / „E agresivă, mai bună pe iarbă decât pe zgură!” 20:40 Simona Halep – Amanda Anisimova, în sferturi la Wimbledon 2022. „Simo” conduce la duelurile directe 20:30 Simona Halep vrea să fie din nou „regină” la Wimbledon: „E o plăcere! Terenul este deosebit!”
Pe același subiect
Wimbledon
Wimbledon • 18:49
Amenzi uriaşe pentru organizatorii de la Wimbledon, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus
Ivan Fedotov, reţinut de trupele lui Vladimir Putin 
Extra • 3 iul., 16:55
Ivan Fedotov, reţinut de trupele lui Vladimir Putin după ce s-a transferat! Sportivul rus jucase pentru echipa armatei ruse
Oleksandr Usik, în timpul unui eveniment
Extra • 1 iul., 11:37
Oleksandr Usik se ruga să nu fie ucis în războiul din Ucraina: ”Te rog, Doamne, să nu laşi pe nimeni să mă împuşte”
Close