Închide meniul

Anunţul radical făcut de Eduard Novak, după ce i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici: „Mai avem mult de lucru!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 septembrie 2022, 14:55

Anunţul radical făcut de Eduard Novak, după ce i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici: „Mai avem mult de lucru!

Eduard Novak l-a premiat pe "Regele Nataţiei"

David Popovici a primit cecul de 200.000 de euro de la Eduard Novak / Inquam Photos / George Calin

Anunţul făcut de Eduard Novak, după ce i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici. Ministrul Sportului a spus că Guvernul României va majora premiile pentru sportivii români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că Guvernul urmează să modifice în şedinţa de joi HG 1447, astfel încât premiile sportivilor de la disciplinele olimpice care obţin performanţe în competiţiile internaţionale să fie majorate cu 50%.

Anunţul făcut de Eduard Novak, după ce i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici

Astăzi avem un proiect foarte urgent care va intra în şedinţa de Guvern, modificarea HG 1447, prin care premierul îşi doreşte să majorăm premiile sportivilor olimpici cu 50%„, a declarat Eduard Novak, cu ocazia inaugurării Academiei de Lupte şi Sălii „Marin Pîrcălabu”, aflate în incinta stadionului din Bulevardul Ghencea, scrie agerpres.ro.

El a precizat că nu se pune în discuţie şi majorarea rentelor viagere ale sportivilor care au obţinut performanţe în competiţiile internaţionale: „Nu vorbim despre rentele viagere. Rentele viagere sunt în altă parte, vorbim despre Hotărârea de Guvern 1447 care priveşte premierea sportivilor, şi această majorare se va întâmpla doar la sporturile olimpice„.

Ministrul Eduard Novak a precizat că rezultatele bune obţinute de sportivii români în ultima perioadă constituie un semnal foarte bun în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Reclamă

Da, într-adevăr sunt nişte rezultate excepţionale, avem nişte rezultate bune în unele sporturi. Aceşti sportivi sunt nişte vârfuri, însă trebuie să ne gândim la ceva şi trebuie să mai punem şi alţi sportivi lângă ei, şi la înot, şi la scrimă, şi în celelalte sporturi. Încă mai avem mult de lucru, dar semnalul este foarte bun„, a adăugat ministrul.

Novak a afirmat totodată că strategia pentru sport elaborată de minister urmează să treacă cât de curând prin comitetul interministerial, creat special pentru analiza documentului.

„O să ne apucăm de o nouă lege a sportului”

Strategia pentru sport este finalizată, urmează să treacă prin comitetul interministerial. Poate premierul doreşte o dezbatere, dar în curând va trece de Guvern şi o să ne apucăm de noua lege a sportului„, a mai spus Novak.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a devenit doar al doilea înotător din istorie care a devenit campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber la aceeaşi ediţie a unui Campionat Mondial.

Pentru a marca această performanţă incredibilă, premierul Nicolae Ciucă a decis să îi ofere un premiu uriaş de 200.000 de euro lui David Popovici. Gestul a stârnit anumite controverse printre ceilalţi sportivi care au câştigat medalii de aur la competiţiile europene.

Nicolae Ciucă a rupt tăcerea şi a dezvăluit motivul pentru care i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a explicat de ce i-a acordat suma uriaşă lui David Popovici.

Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui David Popovici, după 48 de ani, am fi vrut să facem acelaşi gest pentru toată lumea, în momentul de faţă bugetul atât ne permite şi sper ca, în funcţie de rezultate, performanţa să ne inspire şi pe noi şi să performăm din punct de vedere administrativ, să putem să avem rezultate economice şi financiare mai bune, să putem să asigurăm o recunoaştere pe măsura eforturilor dumneavoastră”, a explicat Nicolae Ciucă.

Recomandări
  • Anunţul făcut de Eduard Novak, după ce i-a dat 200.000 de euro lui David Popovici
  • Ce urmează să se întâmple cu premiile pentru sportivi

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” 14:06 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele probabile 14:06 Răzvan Burleanu, despre situaţia lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „Vorbim în fiecare zi”. Principalul obiectiv 13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” Vezi toate știrile
Citește și