Închide meniul

Averea uriaşă pe care a lăsat-o în urmă Silvio Berlusconi. Fostul patron de la AC Milan a murit la vârsta de 86 de ani

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 iunie 2023, 12:40 / Actualizat: 12 iunie 2023, 13:56

Reclamă
Averea uriaşă pe care a lăsat-o în urmă Silvio Berlusconi. Fostul patron de la AC Milan a murit la vârsta de 86 de ani

Averea uriaşă pe care o avea Silvio Berlusconi

Profimedia

Averea uriaşă pe care a lăsat-o în urmă Silvio Berlusconi. Fostul premier al Italiei şi patron la AC Milan a murit la vârsta de 86 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Silvio Berlusconi a fost unul dintre cei mai influenţi oameni din Italia. A devenit cunoscut în momentul în care era patron la AC Milan, iar cu timpul a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Italia.

Averea uriaşă pe care a lăsat-o în urmă Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi a lăsat în urma sa o avere uriaşă. Conform celor de la Forbes, cei 5 copii ai miliardarului vor moşteni o avere de peste 7 miliarde de euro. Anunțul că Silvio Berlusconi a murit a fost făcut în presa din Italia, în urmă cu puțin timp.

Fostul președinte de la AC Milan a fost înconjurat de familie, mai exact de fratele său, cât și de cele trei fete ale sale, Marina, Barbara și Eleonora, în ultimele sale clipe. Silvio Berlusconi mai are doi băieţi: Pier Silvio și Luigi.

Silvio Berlusconi a cumpărat-o pe AC Milan în 1986, salvând echipa de la faliment. Ce a urmat, a intrat în istorie. AC Milan a devenit una dintre cele mai titrate echipe din Serie A, cât și din Europa, câștigând sub comanda lui Berlusconi numeroase trofee.

Reclamă

De asemenea, sub patronatul lui Silvio Berlusconi, AC Milan a câștigat opt titluri în Serie A, cinci Cupe ale Campionilor Europeni, cât și mai multe trofee interne în Italia.

Silvio Berlusconi a plecat de la AC Milan în 2017, vânzând echipa în schimbul a 830 de milioane de euro, unui grup de investiții. La un an distanță, Silvio Berlusconi o cumpăra pe Monza, alături de un colaborator. Cu Berlusconi patron, Monza a reușit să promoveze în Serie A.

Silvio Berlusconi a dominat politica italiană, împreună cu partidul săi, Forza Italia (FI, dreapta).În pofida multor scandaluri, de la ”Rubygate” şi ”Bunga Bunga” şi până la condamnarea sa cu privire la fraudă fiscală în dosarul Mediaset, prin care i s-a interzis să deţină funcţii publice, anulată câţiva ani mai târziu, el şi-a păstrat influenţa şi capacitatea de a reveni.

Reclamă 4 / 0/3
Silvio Berlusconi, un susţinător al actualei şefe a Guvernului, Giorgia Meloni, care a ajuns la putere în octombrie 2022, a cărui ministru al Tineretului a fost în 2008, s-a dovedit un susţinător un pic jenant. El a fost criticat din cauza poziţiei sale faţă de Războiul rus din Ucraina, prin care susţinea că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se face vinovat de tensiunile cu Rusia.

În urma unui scor slab în alegerile europene din 2019 (8,78%), el s-a retras din cursa la succesiunea preşedintelui Sergio Mattarella în 2022. El a fost reales senator în octombrie, la nouă ani după ce i-a fost retras mandatul, în urma condamnării în dosarul Mediaset.

La începutul lui aprilie, el a fost spitalizat cu probleme cardiace şi a anunţat că suferea de o leucemie cronică şi o infecţie pulmonară.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00) 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și