Închide meniul

Silvio Berlusconi a murit! Fostul președinte de la AC Milan avea 86 de ani

Viviana Moraru Publicat: 12 iunie 2023, 11:56

Reclamă
Silvio Berlusconi a murit! Fostul președinte de la AC Milan avea 86 de ani

Silvio Berlusconi a murit

Silvio Berlusconi/ Profimedia

Silvio Berlusconi a murit! Fostul președinte de la AC Milan, și fostul politician italian, a decedat la vârsta de 86 de ani, după o luptă cu leucemia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Silvio Berlusconi era internat la un spital din Milano încă de vineri, pentru analizele periodice de leucemie. Starea sa s-a agravat, și în cele din urmă a decedat în această dimineață.

Silvio Berlusconi a murit

Anunțul că Silvio Berlusconi a murit a fost făcut în presa din Italia, în urmă cu puțin timp. Fostul președinte de la AC Milan a fost înconjurat de familie, mai exact de fratele său, cât și de cele trei fete ale sale, Marina, Barbara și Eleonora, în ultimele sale clipe.

Silvio Berlusconi a cumpărat-o pe AC Milan în 1986, salvând echipa de la faliment. Ce a urmat, a intrat în istorie. AC Milan a devenit una dintre cele mai titrate echipe din Serie A, cât și din Europa, câștigând sub comanda lui Berlusconi numeroase trofee.

Berlusconi a investit sume colosale de bani la echipa de pe San Siro, iar la doar doi ani distanță după ce a cumpărat-o, AC Milan reușea să câștige Cupa Campionilor Europeni, în 1988.

Reclamă

De asemenea, sub patronatul lui Silvio Berlusconi, AC Milan a câștigat opt titluri în Serie A, cinci Cupe ale Campionilor Europeni, cât și mai multe trofee interne în Italia.

Silvio Berlusconi a plecat de la AC Milan în 2017, vânzând echipa în schimbul a 830 de milioane de euro, unui grup de investiții.

La un an distanță, Silvio Berlusconi o cumpăra pe Monza, alături de un colaborator. Cu Berlusconi patron, Monza a reușit să promoveze în Serie A.

Reclamă 4 / 0/3

În plan politic, Silvio Berlusconi a fost prim-ministrul Italiei în trei mandate, 1994 – 1995, 2001 – 2006 și 2008 – 2011. Averea sa depășește 7 miliarde de dolari.

Mesaje din Italia, după moartea lui Silvio Berlusconi

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a postat un mesaj emoționant la aflarea veștii că Silvio Berlusconi a murit.

Tristețea de azi nu șterge momentele frumoase petrecute împreună. Va rămâne o recunoștință infinită pentru președinte, dar mai presus de toate, pentru un om loial, inteligent și sincer, care a avut un rol fundamental în cariera mea de fotbalist, și după de antrenor. Mulțumesc, președinte”, a notat Carlo Ancelotti, pe Twitter.

Napoli, campioana Italiei, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, după moartea lui Silvio Berlusconi.

Președintele Aurelio De Laurentiis, alături de soția sa, Jacquelini, Luigi, Edoardo și Valentina, staff-ul tehnic de la Napoli, cât și întreaga echipă, își exprimă condoleanțele după moartea lui Silvio Berlusconi”, se arată în mesajul postat de Napoli, pe Twitter.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:28 Marius Șumudică și-a distrus televizorul, din cauza lui Octavian Popescu! L-a făcut praf pe jucătorul de la FCSB: „Îl ia vântul!” 11:56 Când se vor juca meciurile de baraj, Dinamo – Csikszereda și Botoșani – CS Mioveni! Ghinion pentru „câini” la tragerea la sorți 11:47 Șucu, Lucescu și Copos i-au făcut „galerie” lui Răzvan Lucescu! „Il Luce”, din nouă alături de acționarul de la Rapid 11:13 Primul transfer realizat de Gigi Becali la FCSB! Jucătorul face azi vizita medicală și semnează cu campioana 10:52 Un campion cu FCSB ar putea pleca de la echipă! Două rivale din Liga 1 se luptă pentru semnătura lui 10:26 Bayer Leverkusen, de neoprit în Bundesliga! O nouă victorie categorică înregistrată de campioana Germaniei 9:53 Primii jucători care pleacă de la FCU Craiova, după retrogradarea echipei! Unul este pe lista lui Gigi Becali la FCSB 9:38 Verdict dur pentru Simona Halep, înainte de startul turneului de la Paris! Americanii nu-i dau nicio șansă româncei 9:15 Scandal uriaş după PAOK – Olympiacos 2-0. Acuze fără precedent. „Ei joacă meciuri amicale în play-off” 9:14 „Un nesimțit!” Mircea Rednic a făcut praf un oficial de la Dinamo! Reacție categorică a antrenorului: „Se vor afla mai multe!” Vezi toate știrile
Citește și