Închide meniul
VIDEO

Azerbaidjan îşi retrage sportivii de la Campionatul European din Armenia, după ce steagul a fost incendiat. Competiția e exclusiv în AntenaPLAY

Dan Roșu Publicat: 15 aprilie 2023, 15:58

Reclamă

Azerbaidjan îşi retrage sportivii de la Campionatul European din Armenia, competiție care este transmisă exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 15-23 aprilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Azerbaidjan a decis sâmbătă să-şi retragă sportivii de la Campionatele europene de haltere care au loc la Erevan, capitala Armeniei, în urma unui incident în care steagul său a fost ars, scrie AFP.

Azerbaidjan îşi retrage sportivii de la Campionatul European din Armenia

Cele două foste republici sovietice din Caucaz sunt implicate într-un conflict de zeci de ani pentru regiunea Nagorno Karabah, disputat între separatiştii armeni şi Azerbaidjan. Cele două ţări s-au confruntat militar de două ori – în anii 1990 şi cel mai recent în 2020 – în această regiune muntoasă.

Imaginile de la ceremonia de deschidere a competiţiei, de la Erevan, au surprins un bărbat care a alergat spre scenă, a smuls steagul Azerbaidjanului de pe un suport şi i-a dat foc.

Reclamă

Ministerul Tineretului şi Sportului din Azerbaidjan a anunţat, într-o declaraţie comună cu Comitetul Naţional Olimpic, că a luat decizia de a-şi repatria sportivii în urma a ceea ce a numit un „act barbar” din timpul ceremoniei.

„În condiţiile în care o astfel de atmosferă de ură predomină în Armenia, unde securitatea nu este asigurată, participarea normală a sportivilor azeri la competiţie este imposibilă din cauza presiunii psihologice”, se arată în comunicat. „Politizarea sportului este absolut inacceptabilă”, adaugă comunicatul, care solicită Federaţiei Europene de Haltere să impună sancţiuni Armeniei.

Scandal uriaș la Erevan

Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a „condamnat ferm” incidentul şi a cerut Armeniei „să aducă imediat în faţa justiţiei” persoana responsabilă.

Reclamă 4 / 0/3

Presa locală a raportat ca poliţia armeană l-a reţinut pentru scurt timp pe cel responsabil, designerul de modă Aram Nikolian, şi că, potrivit avocatului său, acesta a fost eliberat fără a fi acuzat.

Într-o declaraţie, Ministerul Educaţiei, Ştiinţei, Culturii şi Sportului din Armenia a negat orice risc pentru sportivii care participă la competiţie.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN Vezi toate știrile
Citește și