Închide meniul

Benjamin Mendy a fost achitat în procesul în care era acuzat de viol! A plâns după ce s-a citit verdictul!

Bogdan Stănescu Publicat: 14 iulie 2023, 19:40

Reclamă
Benjamin Mendy a fost achitat în procesul în care era acuzat de viol! A plâns după ce s-a citit verdictul!

Benjamin Mendy a fost achitat în procesul în care era acuzat de viol!

Benjamin Mendy / Profimedia Images

Fostul fotbalist al echipei Manchester City, Benjamin Mendy, a fost găsit nevinovat de o acuzaţie de viol şi una de tentativă de viol de către un tribunal britanic, a anunţat vineri PA Media, potrivit Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ianuarie, Mendy a fost găsit nevinovat de şase capete de acuzare de viol şi unul de agresiune sexuală. Procesul a avut loc la Chester Crown Court, iar Manchester Evening News a relatat că Mendy a plâns după ce s-a citit verdictul.

Benjamin Mendy a fost achitat în procesul în care era acuzat de viol

„Benjamin Mendy ar dori să le mulţumească membrilor juriului pentru că s-au concentrat pe dovezile din acest proces, mai degrabă decât pe zvonurile şi insinuările care au urmărit acest caz încă de la început”, a declarat avocatul lui Mendy într-un comunicat citat de news.ro. „Este a doua oară când domnul Mendy a fost judecat şi găsit nevinovat de un juriu. El este încântat de faptul că ambele jurii au ajuns la verdicte corecte. Au trecut aproape trei ani de când poliţia a început să investigheze această chestiune. Domnul Mendy a încercat să rămână puternic, dar procesul a avut, în mod inevitabil, un impact serios asupra sa. El le mulţumeşte tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul acestei experienţe dificile şi acum cere intimitate pentru a putea începe să-şi reconstruiască viaţa”, a mai menţionat avocatu, în comunicatul citat.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani s-a alăturat echipei Manchester City în 2017 şi a făcut obiectul unei anchete a poliţiei după ce 13 femei au formulat acuzaţii împotriva sa şi a co-acuzatului Louis Saha Matturie.

Mendy a jucat ultima dată pentru City împotriva lui Tottenham Hotspur în august 2021 şi a fost suspendat de clubul din Premier League mai târziu în acea lună, când a fost arestat. City l-a eliberat când contractul său a expirat luna trecută.

Reclamă

Internaţionalul francez a semnat pentru City de la echipa din Ligue 1 AS Monaco în 2017, pentru o sumă de aproximativ 52 de milioane de lire sterline (68,17 milioane de dolari).

Benjamin Mendy, găsit nevinovat după ce a fost acuzat de viol și agresiune! Ce se întâmplă cu fundașul lui Manchester City

Benjamin Mendy, fundașul lui Manchester City, a fost găsit nevinovat şi în ianuarie la şase capete de acuzare de viol şi unul de agresiune sexuală, de către un juriu popular din Marea Britanie. Englezii nu au reuşit atunci să ajungă la un verdict pentru alte două acuzaţii de viol şi tentativă de viol, potrivit AFP.

Procurorul indica în ianuarie că va cere un nou proces pentru aceste ultime două capete de acuzare.

Reclamă 4 / 0/3

În vârstă de 28 de ani, fundaşul francez, suspendat de mai bine de un an de clubul său, Manchester City, a fost judecat de la începutul lunii august la tribunalul din Chester, în nordul Angliei. Acuzat de şapte violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală, el risca închisoarea pe viaţă.

Faptele de care era acuzat Mendy ar fi avut loc între octombrie 2018 şi august 2021, la domiciliul său din Prestbury

Câştigător al Cupei Mondiale în 2018 cu echipa Franţei, unde a fost rezervă, Benjamin Mendy a fost reţinut la sfârşitul lunii august 2021 şi a stat mai bine de patru luni de arest preventiv. Eliberat la începutul lunii ianuarie, el a fost plasat sub supraveghere judiciară în aşteptarea procesului său, nota agerpres.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” Vezi toate știrile
Citește și