Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Bogdan Lobonţ, amintiri de senzaţie din perioada Ajax. De ce el şi Cristi Chivu îşi spuneau unul altuia „Hagi”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 26 aprilie 2023, 11:37 / Actualizat: 26 aprilie 2023, 14:45

Bogdan Lobonţ, amintiri de senzaţie din perioada Ajax. De ce el şi Cristi Chivu îşi spuneau unul altuia Hagi”

Bogdan Lobonţ, amintiri de senzaţie din perioada Ajax

Bogdan Lobonţ la AS.ro / captură AntenaSport

Bogdan Lobonţ a retrăit la AS.ro LIVE amintiri de senzaţie din perioada Ajax. El a povestit de ce el şi Cristi Chivu îşi spuneau unul altuia „Hagi”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bogdan Lobonţ a povestit cât de greu i-a fost lui când a ajuns la Ajax. „Lobby” a dezvăluit că lui Cristi Chivu i-a fost şi mai greu decât lui.

Bogdan Lobonţ, amintiri de senzaţie din perioada Ajax

„Lobby” a povestit de ce el şi Cristi Chivu îşi spuneau unul altuia „Hagi”. Totul pleacă de la faptul că lui Luţu, colegul lor de la naţionala de tineret, i se spunea aşa. Au preluat această poreclă, doar că, după ce au ajuns la naţionala mare, Cristi Chivu a dat nas în nas cu adevăratul Gică Hagi. După această întâmplare i-a spus lui Lobonţ să nu îşi mai zică aşa.

„De la U21 (n.r.: ne spuneam aşa). Mass-media îi spunea lui Luţu „Hagi”. Şi când ne vedeam la naţionala de tineret ne ziceam „Hagi” în sus, „Hagi” în jos. Ne-au luat la naţionala mare. Şi tot aşa, „Hagi, unde stăm?”. Gică Hagi era pe scări. A venit şi l-a întrebat, „Cristi, iar stăm împreună?”. El „Nu, Gică, stau cu Bogdan”. A venit şi mi-a zis: „De azi am terminat cu „Hagi”. Mai încolo, când ne vedeam la Giovanni ne luau să povestim cum ne spuneam „Hagi”. De atunci am decis să ne zicem „Gigi””, a povestit Bogdan Lobonţ în exclusivitate la AS.ro.

Lobonţ a povestit cum l-a ajutat Cristi Chivu când a ajuns la Ajax Amsterdam. Chivu venise la Ajax Amsterdam înaintea lui „Lobby”.

Reclamă

Cum îl motiva Cristi Chivu să se adapteze la Ajax

„A fost dificil să ajung la Amsterdam. Mi-a fost dificil când am plecat de la Hunedoara aici, la Bucureşti. În primul rând mi se spunea că sunt de la ţară. Am avut norocul să îi am pe Iencsi, pe Pancu, pe Maier. După aia a venit Bundea. Mi-a fost dificil. Când am ajuns la Amsterdam mi-a fost extrem de dificil, nu ştiam limba. Prima ieşire pe care am avut-o în oraş, era ziua liberă, mi-am scris pe un post-it adresa şi mi-am lipit-o pe piept. Engleză nu ştiam, olandeză nu ştiam. Peste drum era o secţie de poliţie şi i-am zis ,,Please taxi”. I-am dat poliţistului adresa, pe urmă taximetristului. La întoarcere la fel.

Mă considerau un jucător important în România. Acolo am ajuns (n.r.: la Ajax), eram unul ca şi ceilalţi. La început erau persoane care erau atente, mă luau de mână, hai la bancă să deschidem cont.

Cristi m-a luat (n.r.: sub aripa lui), era deja acolo, eu am venit în martie, el era din august, cu un an înainte. Lui i-a fost cu siguranţă mult mai greu. A plecat şi într-un moment foarte greu pentru el, la puţin timp după ce şi-a pierdut tatăl. Discutam cu el şi îmi spunea: „Dacă ţie ţi-e dificil că mă ai pe mine lângă tine, gândeşte-te cum mi-a fost mie”, a povestit Bogdan Lobonţ la AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

El a povestit şi cum a crezut că i-au spart camera de hotel. De fapt, îl mutaseră la apartament. „I-am zis lui Cristi: „Băi, mi-au spart camera, nu mai am nimic”. „Sun-o pe Priscilla”, era persoana care se ocupa de jucătorii noi-veniţi. „Da, mă, stai acolo că vine să te ia, ţi-au luat apartament, n-a avut timp să-ţi spună”. De asta zicea Cristi că el a stat în hotel luni bune”, a mai povestit Bogdan Lobonţ la AS.ro.

Recomandări
  • Bogdan Lobonţ a fost invitatul lui Dan Pavel la AS.ro
  • Fostul portar al naţionalei a făcut dezvăluiri senzaţionale

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și