Închide meniul

Brittney Griner, de 100 de zile într-o închisoare din Rusia. Apel disperat pentru salvarea baschetbalistei din Statele Unite

Publicat: 29 mai 2022, 20:41 / Actualizat: 29 mai 2022, 21:47

Brittney Griner, de 100 de zile într-o închisoare din Rusia. Apel disperat pentru salvarea baschetbalistei din Statele Unite

Brittney Griner este de 100 de zile într-o închisoare din Rusia. A fost arestată pe aeroport

Brittney Griner a fost reţinută pe aeroport / Twitter

  • Brittney Griner, de 100 de zile într-o închisoare din Rusia
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Brittney Griner (31 de ani), de 100 de zile într-o închisoare din Rusia. Una dintre cele mai cunoscute baschetbaliste din Statele Unite trece prin clipe greu de imaginat. În luna martie, aceasta a fost reţinută în Rusia, pe un aeroport din apropiere de Moscova, după ce i-au fost descoperite urme de ulei de haşiş în cartușul de la vaporizator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivii şi-au intensificat apelurile pentru ca Griner, vedetă a WNBA, să fie eliberată. Au trecut 100 de zile de când Griner a fost încarcerată.

Brittney Griner, de 100 de zile într-o închisoare din Rusia

Au fac apel la preşedintele american Joe Biden să intervină pentru a ajuta. Kyrie Irving a cerut Casei Albe să “prioritizeze revenirea imediată în siguranţă acasă a lui Brittney”.

Reclamă

Asociaţia jucătoarelor din WNBA a lansat un apel către toată lumea să atragă atenţia asupra acestui caz. “Facem apel la toţi să folosească platformele, indiferent de capacitate, pentru a atrage atenţia asupra arestării sale pe nedrept, pentru ca Cherelle (soţia lui Griner) să îl întâlnească pe preşedintele Biden şi ca sora noastră să revină acasă”, se arată în comunicatul sportivelor, potrivit news.ro.

Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi “un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

Reclamă

După arestarea lui Griner, pe fondul tensiunilor legate de Rusia şi Ucraina, federaţia americană de baschet s-a declarat îngrijorată cu privire la siguranţa şi binele sportivei. Brittney Griner a jucat în Rusia pentru UMMC Ekaterinburg, în afara sezoanelor WNBA.

Dubla campioană olimpică riscă până la 10 ani de închisoare

Celebra jucătore de baschet Brittney Griner riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 10 ani, potrivit Legislaţiei din Rusia.

Sportiva americancă, care în prezent evoluează la echipa rusă UMMC Ekaterinburg, se pregătea să decoleze spre New York, însă autoritățile au oprit-o.

Reclamă 4 / 0/3

Câinii poliției au adulmecat ceva suspect în bagajul lui Brittney, iar în urma controlului de securitate au fost descoperite urme de ulei de hașiș în cartușul de vaporizator al baschetbalistei.

Ulterior, a apărut și un videoclip în care angajații aeroportului îi găsesc urmele respective în bagaj jucătoarei de 31 de ani:

Suntem conştienţi de situaţia lui Brittney Griner din Rusia şi ne aflăm în contact direct cu ea, reprezentantul său legal din Rusia, familia, coechipierii, WNBA și NBA.”, a transmis Lindsay Colas, agentul lui Brittney Griner.

Brittney Griner este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de baschet din SUA. Sportiva de 31 de ani este dublă campioană olimpică alături de naționala feminină a Statelor Unite, la Jocurile Olimpice de la Rio şi Tokyo.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:27 EXCLUSIV„Şi-a luat-o în cap” Neluţu Varga i-a dat replica lui Gigi Becali. Care sunt şansele ca Philip Otele să ajungă la FCSB 12:57 A murit Costel Corduneanu! Temutul interlop era internat într-un spital din Târgu Mureş. Motivul decesului 12:50 Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai, internat la spitalul Elias: „Am trăit momente cumplite” 12:03 „Antrenorul de titlu s-a întors la CFR Cluj!” Neluţu Varga, în extaz după ce a semnat cu Dan Petrescu. Când va începe noul mandat 11:43 Adrian Ilie i-a propus doi atacanţi lui Gigi Becali la FCSB. „Cobra” asigură: „Cu ei marchezi 45 de goluri pe sezon!” 11:23 Propunere şoc pentru Jurgen Klopp! Cum îl ajută Bayern să primească o ofertă de nerefuzat. Anunţul făcut de Fabrizio Romano 10:45 Atac la Ovidiu Haţegan şi arbitrii din cabina VAR, după accidentarea horror a lui Luca Mihai: „Nici nu există discuţii!” 10:37 Charles Leclerc se gândeşte la retragerea din Formula 1™: „Nu o să mai fiu aici, oricât de mult mi-ar plăcea”. Ce vrea să încerce 10:16 Tony da Silva, acuzaţii incredibile după eşecul cu Dinamo: „Vor ca Poli Iaşi să pice!”. Anunţ teribil despre Luca Mihai 10:00 Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup
Tenis • 14 apr., 8:53
FOTO
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024
Tenis • 20 ian., 14:55
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024: „A pierdut 55 de kilograme”
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani
Fotbal • 17 ian., 12:29
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani! „Aici îşi va încheia cariera”
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului
Fotbal extern • 6 ian., 22:27
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului! Rusia ar fi „cumpărat” meciuri la Campionatul Mondial din 2018
Naționala Rusiei revine în Europa
Fotbal extern • 21 dec., 21:04
Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie