Închide meniul

„Bunicii mi-au dat apă sființită!” Evadarea eroică a unui fotbalist de 20 de ani, dintr-un oraș controlat de ruși. „Tancul și-a îndreptat rachetele spre noi!”

Alexandru Ivan Publicat: 11 aprilie 2022, 18:04

„Bunicii mi-au dat apă sființită! Evadarea eroică a unui fotbalist de 20 de ani, dintr-un oraș controlat de ruși. „Tancul și-a îndreptat rachetele spre noi!

Nikita Push a evadat dintr-un oraș controlat de ruși

Sport UA

  • Nikita Push a evadat dintr-un oraș controlat de ruși
  • Bunicii i-au dat să bea apă sființită pe drum

De când a izbucnit războiul în Ucraina, milioane de ucraineni și-au părăsit locuințele și au fugit din calea rachetelor. Și sportivii și-au părăsit patria mamă. Nikita Push, un tânăr fotbalist de 20 de ani a povestit cum a decurs evadarea lui eroică dintr-un oraș controlat de ruși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nikita Push, în vârstă de 20 de ani, se afla în orașul Trostyanets când a început războiul, unde era gata să semneze cu o echipă locală. Cu toate acestea, conflictul militar i-a dat planurile peste cap. Fotbalistul a povestit cum a locuit trei săptămâni într-un oraș controlat de ruși și în ce condiții extreme a reușit să evadeze.

Evadarea eroică a unui fotbalist de 20 de ani din calea rușilor

„Pe 24 februarie, când a început războiul, eram la FC Trostyanets. Prima zi a fost probabil cea mai grea din punct de vedere al experiențelor, am vrut sa plecam cu trenul, dar stația din Trostyanets nu mai funcționa. În restul timpului am fost la baza de fotbal, am avut noroc cu oameni din acest oraș care ne-au ajutat cu mâncare.

Reclamă

Am fost acolo trei săptămâni, dar tocmai în ultima săptămână, rușii au ocupat complet orașul, s-au auzit în permanență împușcături, zburau obuze de tanc. Uneori întrerupeau apa și curentul, dar localnicii se descurcau, stăteau sub lumânări și jucau tot felul de jocuri. Toți așteptau să se anunțe coridorul verde.

Am plecat din oraș pe 10 martie. Am prins prima coloană, erau 100-150 de mașini. Toate mașinile aveau lipit semnul Crucii Roșii, ca rușii să ne lase în pace, dar nimeni nu știa dacă asta chiar ajută sau nu. Prima dată când am plecat, ne-au dat voie să trecem. Am ajuns la gară, ne-au întors, ne-au spus că încă nu e timpul potrivit, așa că ne-am întors la baza de fotbal.

Reclamă

Când am plecat din nou am ocolit, dar tot trebuia să trecem prin punctul lor de control. Mai întâi am trecut prin centru, apoi prin gară. Stația a fost pur și simplu bombardată, arsă complet. Oroarea era acolo”, a povestit Nikita Push, potrivit sport.ua

128 de kilometri sunt între Trostyanets și Harkov, unul dintre marile orașe ale Ucrainei care a fost foarte afectat de bombardamentele rușilor. Cu toate că Kremlinul a anunțat că permite formarea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, acestea nu se îndreaptă decât spre Rusia.

Nikita Push: „Tancul și-a îndreptat rachetele spre noi!”

„Situațiile extreme apăreau la fiecare secundă. Bunica și bunicul erau cu mine în mașină, o femeie conducea și mama ei stătea în față cu un câine. Toți s-au rugat în fiecare secundă, pentru că nu știau ce poate fi în aceste coridoare verzi. Rușii trag sau nu trag. Totul a fost extrem.

Reclamă 4 / 0/3

Bunicii mi-au dat să beau apă sfințită. La primul punct de control, au verificat galeriile, un video recorder, partea de jos a mașinii și portbagajul. La urmatoarele puncte de control au fost verificate actele si aceleași lucruri ca prima dată.

Au ordonat întregii coloane de mașini să tragă pe dreapta, ca să treacă un convoi de transportoare de trupe și tancuri blindate rusești. Ni s-a spus să plecăm ca să nu fim luați pe sus. Tancul și-a îndreptat rachetele spre noi. M-am uitat la el și mi-am imaginat ce ar putea să urmeze. Apoi s-a întors și a continuat să meargă mai departe. Au speriat oamenii așa, s-au jucat cu emoțiile lor.

Drumul era plin de mașini și tancuri rusești. Multe. Pe drumuri erau o mulțime de vehicule rusești distruse. Nu era niciunul ucrainean. Vehicule civile au fost trase pe marginea drumurilor. Drumul a fost foarte greu. Apoi am ajuns la Sumy, care era sub control ucrainean. Apoi totul a fost în regulă, am trecut de punctele de control și ulterior am ajuns la Cerkași”, a încheiat Nikita Push

Nikita Push a început fotbalul la echipa Cherkasy. La echipa LNZ a câștigat Cupa Amatorilor din Ucraina. Toamna trecută, a fost aproape să semneze un contract cu FC Munkács, dar din cauza unor nuanțe cu fostul club, acest lucru nu a mai fost posibil.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024