Închide meniul

(P) Cariera lui Bogdan Stelea

Antena Sport Publicat: 10 septembrie 2024, 14:12

Reclamă
(P) Cariera lui Bogdan Stelea

Cariera lui Bogdan Stelea

Cariera lui Bogdan Stelea

Atunci când discutăm despre cei mai buni portari români din toate timpurile, este imposibil să nu vorbim despre Bogdan Stelea. Indiferent care este clubul de fotbal din România pe care îl susții, cel mai probabil că ești de acord cu mine atunci când spun că Bogdan Stelea a fost un portar român de o calitate impresionantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numit adesea „Arnold”, datorită fizicului său impresionant, Bogdan Stelea a avut o carieră impresionantă, iar despre ea ne propunem să discutăm în rândurile următoare. Prin urmare, dacă îți dorești să afli mai multe informații despre cariera acestui fost mare jucător defotbal, articolul meu îți va fi de mare ajutor.

Cariera lui Bogdan Stelea

Bogdan Stelea a avut o carieră impresionantă, așa că este important să știi care sunt echipele la carea trecut de-a lungul timpului.Cariera acestui jucător a început în 1986, într-un meci disputat pe data de 20 noiembrie.

Se întâmpla într-un meci jucat de Dinamo București împotriva Oțelului Galați. Observăm deci că a debutat la unclub mare, Dinamo.Cu toate acestea, prima impresie nu a fost chiar cea mai bună, motiv pentru care conducerea clubului a decis să îl împrumute la Poli Iași. La Iași joacă timp de un sezon, fiind titular în 27 departide. În aceste meciuri a convins că merită să fie portarul lui Dinamo, jucând pentru acest club până în anul 1991.

Meciurile bune făcute de Bogdan Stelea nu au fost ignorate. Bogdan Stelea a apărat cu succes poarta lui Dinamo în sezonul 1989-1990, reușind să câștige eventul, iar astfel Emeric Jenei decidesă îl convoace la națională, pentru Campionatul Mondial din 1990.

Reclamă
Reclamă

Transferul în străinătate

Stelea nu a fost nevoit să joace foarte mult timp în țară pentru a atrage atenția cluburilor dinstrăinătate. Evoluțiile bune i-au adus transferul mult așteptat în anul 1991, atunci când Mallorca decide să îl cumpere. La noul său club joacă în perioada 1991 – 1993, însă din păcate nu primește foarte multe șanse. Joacă doar 13 meciuri, așa că urmează să descopere un nou campionat.

În sezonul 1993 – 1994, Bogdan Stelea a jucat în Belgia, fiind jucătorul lui Standard Liege. La fel precum în Spania, portarul român prinde doar 13 partide, nu îi convinge pe belgieni, așa că se întoarce în țară.

Întoarcerea în România

Bogdan Stelea se întoarce în țară în anul 1994, însă nu la Dinamo, așa cum ai putea crede, ci la orivală a clubului la care a debutat: Rapid. La Rapid, acesta joacă în 31 de partide, iar în această perioadă are evoluții excelente și la națională. Paradele pe care le-a avut în meciul cu Columbia i-au adus un nou transfer în străinătate.

Reclamă

De data aceasta, Bogdan Stelea descoperă campionatul Turciei, semnând cu Samsunspor. Apără poarta turcilor în sezonul 1994-1995, fiind titular în nu mai puțin de 47 de partide! Clubul turc este una dintre echipele la care Stelea a jucat cele mai multe meciuri. Cu toate acestea, nu petrece mai mult de un sezon în străinătate și revine în țară, semnând cu o nouă echipă surprinzătoare.

Portarul care a jucat pentru cele mai mari cluburi din București

Sunt puțini jucătorii de fotbal care au reușit să joace în tricoul celor trei cluburi importante din București, iar Bogdan Stelea este unul dintre ei! Din campionatul Turciei, Bogdan Stelea se întoarce în țară, semnând cu Steaua.

Pentru roș-albaștri, acesta a jucat nu mai puțin de 83 de meciuri, fiind jucătorul acestei echipe timp de doi ani, în perioada 1995 – 1997. După această lungă perioadă petrecută la Steaua, Bogdan Stelea pleacă iar în străinătate, întorcându-se în Spania, acolo unde semenează cu Salamanca. Este jucătorul acestei echipe în perioada 1997 – 2004, fiind clubul la care a petrecut cel mai mult timp. Din păcate, nu a fost titular,așa că a bifat doar 10 partide.

Salamanca îl împrumută la Rapid în 2002, pentru care joacă 13 partide.Mai apoi, în perioada 2004 – 2005, Bogdan Stelea se întoarce la clubul care l-a lansat în fotbalulmare, Dinamo București. Continuă tendința carierei sale, așa că nu joacă mai mult de 14 partide. A fost și prin Grecia, la Akratitos, club pentru care nu a bifat nici o partidă, iar mai apoi se întoarceîn țară, semnând cu clubul împotriva căruia a debutat: Oțelul Galați.

La Galați, Bogdan Stelea ajunge în 2006 și joacă 37 de partide. Mai apoi, spre final de carieră, semnează cu Unirea Urziceni, jucând 23 de meciuri în perioada 2006– 2008. Finalul de carieră îl surprinde la FC Brașov, pentru care nu a jucat nici un meci.

Cariera la națională

La naționala României, Bogdan Stelea a jucat nu mai puțin de 91 de partide, ceea ce reprezintă orealizare impresionantă. În ceea ce privește palmaresul său, Bogdan Stelea a câștigat de două ori Liga 1 cu DinamoBucurești în sezoanele 1989 – 1990 și 1991 – 1992, precum și două Cupe ale României.Cu Steaua București a reușit să câștige campionatul în două rânduri, în sezoanele 95-96 respectiv96-97 ani în care a făcut eventul, dar și Supercupa României în 1995. Alături de Rapid București, a câștigat Cupa României în sezonul 2001 – 2002.Acesta a fost articolul nostru despre Bogdan Stelea, care a fost și antrenor pentru o perioadă scurtăde timp.

Astăzi, Bogdan este imaginea Superbet, colaborând cu această agenție pentru a apărea înreclame. De altfel, dacă vei căuta informații despre SuperBet Casino, vei afla că este un personajfoarte îndrăgit de fani.Care este cel mai bun meci făcut de Bogdan Stelea, în opinia ta?

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:10

Alexandru Cicâldău, transferat definitiv la Universitatea Craiova. Suma plătită de Mihai Rotaru

14:32

Gigi Becali l-a sunat pe Mihai Rotaru! Mesajul radical pe care i l-a transmis rivalului de la Universitatea Craiova

14:23

VIDEOEliza Samara, eliminată de Mima Ito de la WTT Champions Macao 2024, live în AntenaPLAY

14:21

Patricia Ţig s-a calificat în optimi la Ţiriac Foundation Trophy! Victorie clară obţinută de româncă

14:02

„Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam!” Gigi Becali, cucerit de un jucător al naţionalei

13:20

Cei doi sportivi care au reprezentat Congo la Jocurile Paralimpice au dispărut

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Foto„Până la stele şi dincolo de ele!” Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Rapid a bătut palma cu CFR Cluj! Mutare spectaculoasă făcută de giuleşteni în ultima zi de mercato 6 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT
Citește și