Închide meniul

Carlsen a jucat fotbal înainte de partida de șah de opt ore pentru titlul mondial!!!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 5 decembrie 2021, 18:36 / Actualizat: 5 decembrie 2021, 21:46

Carlsen a jucat fotbal înainte de partida de șah de opt ore pentru titlul mondial!!!

Magnus Carlsen (în dreapta imaginii), conduce cu 4-3 în lupta pentru titlul mondial

Foto: Profimediaimages

Norvegianul Magnus Carlsen, actualul campion mondial la șah, l-a învins, în sfârșit, pe preopinentul său la titlul suprem, rusul Ian Nepomniașchi, în cea de-a șasea partidă a întâlnirii de la Dubai, după ce l-a supus unei ”torturi” lente, care a durat opt ore, reușind să ”urce” tabela la 3,5 contra a 2,5 puncte în favoarea sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea de-a șasea partidă (din 14 câte are duelul) s-a terminat la mutarea cu numărul 136. Primul mare maestru care ajunge la 7,5 puncte va fi desemnat noul (sau vechiul) campion mondial. Magnus, care a profitat de ziua liberă pentru a merge să joace fotbal, al doilea său sport preferat după cel al minții, a deschis cu albele, cu pionul damei, iar mișcarea a părut că l-a surprins pe Nepomniașchi. Interesant este că ”Nepo” a meditat în acest meci mult mai mult ca în celelalte (13 minute la o mutare!!!), dar nici Magnus nu a dat semne că se grăbește undeva.

Două ore pentru primele 40 de mutări, 180 de secunde pentru… 12!!!

Analiștii care acoperă întâlnirea de la Dubai știau că runda cu numărul șase va fi una extrem de încinsă, dacă acest termen se poate utiliza în lumea șahului, pentru că timpul urma să joace un rol extrem de important. Fiecare jucător are la dispoziție două ore pentru a efectua primele 40 de mutări și se ajunsese la un moment în care Carlsen mai dispundea de 180 de secunde pentru a face… 12!!!

Dar când timpul părea că se scurge, rusul a făcut prima greșeală, iar specialiștii au dat de înțeles că Magnus Carlsen se găsește ,pentru prima dată cu adevărat, în avantaj. Norvegianul a cedat regina pentru cele două ture și, cu ajutorul calului, a obținut ceea ce dorea. Spre deosebire de partidele anterioare, Magnus, mult mai ambițios, a refuzat să caute să-l facă pe ”Nepo” să sângereze repede, preferând o ”tortură” lentă: cu turnul, calul și doi pioni contra unei singure dame, Carlsen a făcut rost de avantaje microscopice, dar care, finalmente, după opt ore, i-au adus prima victorie. A avut nevoie și de 60 de minute pentru a cuceri o pătrățică, dar stilul său de boa constrictor l-a făcut pe ”Nepo” să culce regele. Cum cea de-a șaptea partidă s-a încheiat la egalitate, după 41 de mutări pentru fiecare, scorul general este acum de 4-3 pentru Magnus Carlsen. 

UPDATE: după a 8-a partidă, scorul a devenit 5-3.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și