Închide meniul

AS.ro LIVE | Cătălin Preda a fost invitatul lui Dan Pavel! Românul care face spectacol la cliff diving a venit cu poveşti de senzaţie

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 17 noiembrie 2022, 8:00 / Actualizat: 17 noiembrie 2022, 11:25

AS.ro LIVE | Cătălin Preda a fost invitatul lui Dan Pavel! Românul care face spectacol la cliff diving a venit cu poveşti de senzaţie

Cătălin Preda va fi invitatul lui Dan Pavel, în emisiunea AS.ro LIVE

Cătălin Preda, în timpul unei sărituri/ Profimedia

Cătălin Preda a fost invitatul lui Dan Pavel, în emisiunea AS.ro LIVE. Săritorul care face spectacol la cliff diving a venit cu poveşti de senzaţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cătălin Preda a stabilit anul acesta un nou record mondial la competiţia de cliff diving, într-o etapă ce s-a desfşurat la Paris. Românul a obţinut punctajul de 470.50 de puncte, după cele patru sărituri din concurs.

Cătălin Preda, invitatul lui Dan Pavel în emisiunea AS.ro LIVE

Cătălin Preda are 31 de ani, şi este înregistrat la CSA Steaua Bucureşti. Acesta şi-a făcut debutul în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving în 2018, iar de atunci a început să scrie istorie în această competiţie. Românul este unul dintre cei mai buni concurenţi din lume!

Pentru a atinge cele ai bune rezultate, Cătălin Preda are un program bine stabilit. Acesta se trezeşte în jurul ore 6:00 în fiecare dimineaţă, pentru a-şi face rutina, iar ulterior, după micul dejun, pleacă la antrenament. A doua sesiune de pregătire are loc după prânz, care poate dura chiar şi două ore. După aceasta, sportivul se dedică meditaţiei şi stretching-ului.

Cătălin Preda a inventat propria săritură

Sportivul român a dezvăluit faptul că cea mai mare înălțime de la care a sărit este de 30 de metri, iar viteza cu care intri în apă este de 85 de km/h.

Reclamă

”Când sari în apă, de la distanță mare, simți că te lovește o bordură. Viteza, la intrare în apă, este de 85 de km/h. Viteza este foarte mare, impactul îl resimți, indiferent dacă intrarea ta în apă este bună, sau mai puțin bună”, a dezvăluit Cătălin Preda la AS.ro LIVE.

Aflat în top trei în clasamentul mondial la cliff diving, Cătălin Preda și-a inventat propria săritură. Nimeni nu a crezut că va putea realiza așa ceva, dar a reușit, spre surprinderea tuturor.

Am avut o idee pe care nu o încercase nimeni, am vrut să fac o săritură nouă. Toată lumea era cinică. Antrenorii au crezut în ideea mea. Mi-am declarat săritura pe care vreau să o fac în timpul concursului. Nu se mai făcuse până atunci.

Reclamă 4 / 0/3

Înainte de a o face în competiție trebuie să arați că o poți face. Am făcut-o de nota 9, iar în concurs am luat 9,5 pe săritură. Am făcut-o aproape perfect. După ce am inventat-o eu, au mai făcut-o 3 colegi. Cea mai mare înălțime de la care am sărit este de 30 de metri. Pe o stâncă în Croația”, a povestit Cătălin Preda la AS.ro LIVE.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și