Închide meniul

Chris Evert a primit o veste teribilă! Cancerul a recidivat: „Un diagnostic pe care nu am vrut niciodată să îl aud”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 decembrie 2023, 14:06

Chris Evert a primit o veste teribilă! Cancerul a recidivat: „Un diagnostic pe care nu am vrut niciodată să îl aud

Chris Evert a primit o veste teribilă! Cancerul a recidivat

Chris Evert a făcut un anunţ groaznic / Profimediaimages

Chris Evert (68 de ani) a primit o veste teribilă de la medici. Fosta mare campioană din tenis a aflat că nu a scăpat de problemele de sănătate şi că a recidivat cancerul cu care se luptase în ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chris Evert, legendă a tenisului, câştigătoare a 18 titluri de Grand Slam la simplu, a anunţat, vineri, că se confruntă cu o recidivă a cancerului ovarian.

Chris Evert a primit o veste teribilă! Cancerul a recidivat

Deşi este un diagnostic pe care nu am vrut niciodată să îl aud, mă simt încă o dată norocoasă că a fost depistat la timp„, a spus ea, potrivit news.ro.

Pe baza unei tomografii cu emisie de pozitroni, săptămâna trecută am fost supusă unei alte operaţii robotice„, a continuat Evert.

Medicii au găsit celule canceroase în aceeaşi zonă pelviană. Toate celulele au fost îndepărtate şi am început un nou ciclu de chimioterapie„.

Reclamă

Evert dezvăluise în ianuarie 2022 că a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Sora ei mai mică, Jeanne Evert Dubin, a murit din cauza aceleiaşi boli în februarie 2020, la vârsta de 62 de ani.

Fosta jucătoare a declarat că, în urma revenirii bolii, se retrage din activitatea sa de comentatoare pentru ESPN şi nu va putea să se alăture colegilor săi la Melbourne pentru Australian Open, luna viitoare. Însă Chris Evert a declarat că va fi „pregătită pentru restul turneelor de Grand Slam din acest sezon„.

După ce a descoperit printr-un test genetic că prezintă risc de cancer, ea a insistat că depistarea precoce este esenţială: „Îi încurajez pe toţi să îşi cunoască istoricul familial şi să aibă grijă de ei înşişi. Depistarea timpurie salvează vieţi. În acest sezon festiv, fiţi recunoscători că sunteţi sănătoşi„.

Reclamă 4 / 0/3

Chris Evert a câştigat 157 de titluri de simplu

Născută în Fort Lauderdale, Florida, în 1954, Evert a reuşit la 14 ani să devină campioană la categoria sa de vârstă. Când avea 15 ani, a învins-o pe jucătoarea clasată pe locul 1 în lume la acea vreme, Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord.

Evert a devenit profesionistă când a împlinit 18 ani, pe 21 decembrie 1972. Câteva luni mai târziu, ea s-a întâlnit şi a învins-o pe Navratilova pentru prima dată, într-un eveniment profesionist la Akron, Ohio.

La doar patru ani de la începerea carierei sale profesionale, Evert a devenit prima sportivă care a câştigat un milion de dolari în premii pentru carieră.

De asemenea, a devenit prima sportivă care a găzduit „Saturday Night Live”, în 1989, în acelaşi an în care s-a retras. Şase ani mai târziu, Evert a intrat International Tennis Hall of Fame, devenind al patrulea sportiv ales în unanimitate.

Evert deţine 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: 1974 până în 1978, 1980 şi 1981. A devenit comentator şi analist pentru ESPN în 2011, rol pe care îl deţine şi astăzi. Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia Vezi toate știrile
Citește și