Închide meniul

„Consternaţi şi şocaţi!”. Cum a reacţionat Federaţia Română de Scrimă după ce Florin Zalomir a fost găsit împuşcat în propria casă

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 octombrie 2022, 14:15 / Actualizat: 3 octombrie 2022, 16:38

„Consternaţi şi şocaţi!. Cum a reacţionat Federaţia Română de Scrimă după ce Florin Zalomir a fost găsit împuşcat în propria casă

Reacţia Federaţiei Române de Scrimă după ce Florin Zalomir a fost găsit împuşcat în propria casă

Florin Zalomir a fost găsit mort / Federaţia Română de Scrimă

  • Florin Zalomir a murit la 41 de ani
  • Mesajul de condoleanţe transmis de Federaţia Română de Scrimă

Federaţia Română de Scrimă a avut o primă reacţie după vestea tragică primită de lumea sportului în această dimineaţă. Vicecampionul olimpic din 2012, Florin Zalomir, a fost găsit împuşcat în propria casă. Sportivul a murit la vârsta de 41 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zalomir era retras din activitate şi se angajase la Jandarmeria Bucureşti. A fost găsit fără suflare în locuinţa sa din Otopeni. A făcut parte şi din Legiunea Străină.

Cum a reacţionat Federaţia Română de Scrimă după ce Florin Zalomir a murit

„Federația Română de Scrimă a aflat cu tristețe și durere de moartea tragică a campionului mondial și european, vicecampion olimpic la sabie, Florin Zalomir și este alături în aceste momente grele de familia acestuia.

Reclamă

Colegi, antrenori, elevi și prieteni ai sabrerului sunt consternați și șocați de modul în care ”Zalo” a ales să plece dintre noi. Ne rămân amintirile, ne dor și ne rugăm pentru sufletul lui. Dumnezeu să îl ierte!

Florin Zalomir s-a născut la Iași, la 21 aprilie 1981, a început scrima la CSȘ Unirea Iași cu Iulian Bițucă. A câștigat o medalie olimpică la JO Londra 2012, argint cu echipa, este campion mondial cu echipa în 2009, mai are 2 medalii de bronz mondiale câștigate în 2010 și 2001. La Campionatele Europene a luat aur în 2006 la echipe și bronz la individual și are alte 2 medalii de argint la echipe, în 2006 și 2009.

Reclamă

Florin Zalomir a antrenat lotul olimpic de sabie masculin al României și lotul feminin, în palmaresul său de antrenor figurează două medalii de bronz, la europene și mondiale, alături de Bianca Pascu. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte!”, a transmis Federaţia Română de Scrimă.

Vestea tragică a fost confirmată de Jandarmerie. Florin Zalomir trecuse ultima evaluare psihologică. Anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. O anchetă este în derulare.

Reclamă 4 / 0/3

„Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit fără suflare, în această dimineață, în locuința sa. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Jandarmul era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Bianca Pascu, devastată după ce a auzit că Florin Zalomir a fost găsit împuşcat

Bianca Pascu a izbucnit în plâns când a aflat că Florin Zalomir a murit. Sportiva de 34 de ani a fost antrenată de fostul vicecampion olimpic, cel care a decedat în condiţii de neimaginat.

Bianca Pascu este în stare de şoc şi nu îşi poate explica ceea ce s-a întâmplat. A dezvăluit că ştia de problemele cu care se confrunta fostul campion mondial şi european la scrimă.

„Cum să primesc vestea… în genunchi. Pur şi simplu am căzut în genunchi. Am crezut că nu e adevărat. Sunt dărâmată. Nu am crezut vreodată că Zalo ar putea să facă aşa ceva.

Mi-a fost mai mult decât antrenor. Adică poate nici pe fratele meu nu îl cunosc aşa cum îl cunosc pe el. Mi-e foarte greu să vorbesc despre asta. Ştiam că are nişte probleme, trebuia să ne întâlnim acum o săptămână. Dar nu s-a mai concretizat să ne vedem şi să povestim.

El îmi povestea mereu despre problemele lui. Eram un fel de confidentă, petrecând foarte mult timp împreună în ultimii 10 ani. Sunt supărată pe el că a putut să facă aşa ceva, nu îl credeam în stare„, a declarat Bianca Pascu pentru Antena Sport.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia
Alte sporturi • 28 iul., 12:28
Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia: „Nu vom da niciodată mâna cu ei”
Echipa masculină de sabie juniori a României
Alte sporturi • 28 feb., 18:57
România, campioană europeană la sabie masculin juniori! Medalie de aur după finala cu Ungaria
Casian Cîdu
Alte sporturi • 22 feb., 21:13
Casian Cîdu, medalie de argint pentru România, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori
Amalia Covaliu și Anastasia Fusea
Alte sporturi • 21 feb., 21:14
Amalia Covaliu, fiica președintelui COSR, este vicecampioană europeană la sabie cadeţi! Anastasia Fusea a obținut medalia de bronz
Florin Zalomir
Extra • 3 oct., 13:05
Bianca Pascu, devastată după ce a auzit că Florin Zalomir a murit: „Am căzut în genunchi! Nu credeam că poate să facă aşa ceva!”