Închide meniul

Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: „Nu e o decizie înțeleaptă!”

Sebastian Cristian Publicat: 21 martie 2023, 21:29

Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: Nu e o decizie înțeleaptă!”

Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane

Fanii naționalei Ungariei / Profimedia

  • Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane
  • „Nu e o decizie înțeleaptă!”

Csaba Asztalos a oferit prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării nu înțelege de ce s-a luat o asemenea decizie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Csaba Asztalos este de părere că o asemenea situație va provoca foarte multe reacții negative la adresa Ungariei din partea țărilor vecine.

Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane: „Nu e o decizie înțeleaptă!”

„Nu înțeleg decizia UEFA și FARE, consider că nu e o decizie înțeleaptă. Va crea tensiuni în relațiile cu statele vecine, printre care se află și România. Relațiile bilaterale dintre Serbia și Ungaria sunt foarte bune, consider că cei de la UEFA și FARE nu au toate informațiile, nu cunosc însemnătatea simbolului, nu știu istorie. 

Reclamă

Spun acest lucru în calitate de maghiar, simbolul este văzut ca fiind revizionist de către statele vecine. Nu pot să comentez ce să facă statul român, cu siguranță vor fi reacții. Consider că nu e o decizie înțeleaptă UEFA și a FARE, puteau întreba și alte Federații în legătură cu simbolul. 

O să punem în discuție situația, dar CNCD nu are atribuții externe. Eu, pesonal, consider că acest simbol nu contribuie la relații bilaterale de respect reciproc și nici la reconciliere. Eu mi-aș dori mai mult sport decât discurs de ură. Tot vedeam și pe terenurile de joc din România, în competițiile interne, cei care evaluează ce simboluri pot fi afișate sunt Federațiile din România.

Reclamă

Îmi amintesc în preliminariile precedente, naționala Ungariei a fost sancționată pentru afișarea simbolului pe stadion”, a declarat Csaba Asztalos, președintele CNCD, la Digi Sport. 

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! UEFA a dat acceptul

Maghiarii vor putea afișa la meciurile de fotbal steagul Ungariei Mari! Decizia a fost luată de UEFA, care le-a dat acceptul. Anunțul a fost făcut de Federația Maghiară de Fotbal.

Numai varianta simplificată este acceptată, simboluri sau alte inscripții nu vor putea fi folosite.

Reclamă 4 / 0/3

În februarie, Sandor Csanyi, președintele Federației Maghiare de Fotbal, anunța că le va propune celor de la UEFA autorizarea simbolului Ungariei Mari la meciurile de fotbal ale echipei naționale. Sandor Csanyi, cel care este și vicepreședinte al forului european, a primit astăzi răspunsul, unul pozitiv.

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor. Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se precizează în comunicatul maghiarilor.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali
Liga Campionilor • 25 mart., 18:08
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 17:10
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru Gigi Becali, după amenda uriaşă primită de la UEFA: "Toleranţă zero"
Liga 1 • 12 mart., 21:48
Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru Gigi Becali, după amenda uriaşă primită de la UEFA: „Toleranţă zero”
FRF a reacţionat după amenda uriaşă primită de Gigi Becali în scandalul pariurilor!
Liga 1 • 2 mart., 16:32
FRF a reacţionat după amenda uriaşă primită de Gigi Becali în scandalul pariurilor!
Gigi Becali, lovitură dură din partea UEFA
Fotbal • 2 mart., 13:29
Gigi Becali, lovitură dură din partea UEFA! Amenda primită după ce a spus că a pariat 20.000 de euro pe victoria celor de la FCSB