Închide meniul

Cum a ajuns să arate un culturist după patru ani de închisoare. A slăbit 68 de kilograme şi este în scaun cu rotile!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 februarie 2023, 12:48

Cum a ajuns să arate un culturist după patru ani de închisoare. A slăbit 68 de kilograme şi este în scaun cu rotile!

Cum a ajuns să arate un culturist după patru ani de închisoare

Iranianul Khaled Pirzadeh a ajuns la 59 de kilograme / Colaj Bild

Cum a ajuns să arate un cunoscut culturist după patru ani de închisoare. Iranianul Khaled Pirzadeh a ajuns după gratii pe 26 mai 2019. A fost bătut fără milă în renumita închisoare Evin, de la periferia Teheranului. În cele din urmă a fost eliberat, dar a ajuns de nerecunoscut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul încarcerării avea 127 de kilograme, iar bicepşii săi aveau 53 de centimetri în circumferinţă. Fotografia pe care a făcut-o la scurt timp după ce a părăsit puşcăria a şocat pe toată lumea.

Cum a ajuns să arate un culturist după patru ani de închisoare. Transformare incredibilă a lui Khaled Pirzadeh

Khaled a fost torturat cu brutalitate încă din momentul în care a fost arestat. Bărbaţii care l-au interogat i-au rupt genunchii şi ligamentele încrucişate. A suferit răni grave, astfel că a părăsit închisoarea în scaun cu rotile. Imaginea în care apare alături de soţie şi de fetiţa lui este şocantă.

Iranianul Khaled Pirzadeh, în scaun cu rotile
Khaled Pirzadeh a ajuns de nerecunoscut

Potrivit bild.de, Khaled Pirzadeh mai are numai 59 de kilograme şi nu se poate deplasa singur. E greu de crezut că va mai putea vreodată să revină la forma fizică cu care îşi învăţase fanii înainte de a fi prizonier politic.

Reclamă

Khaled Pirzadeh a fost acuzat, în 2019, de „incitare la perturbarea securităţii naţionale”, „propagandă împotriva regimului” şi „insultarea liderului suprem”. Fostul culturist a făcut greva foamei în ultimele patru luni şi, după ce a acuzat în dese rânduri că îi sunt încălcate drepturile omului, a fost eliberat.

Khaled ar fi spus că, pe perioada detenţiei, i-au fost administrate peste 6.000 de analgezice.

Navid Afkari, executat în închisoarea Abel-Abad din Shiraz

Luptătorul Navid Afkari a încetat din viață după ce a fost executat în țara natală, Iran. A fost condamnat pentru că ar fi înjunghiat mortal un paznic în timpul protestelor guvernamentale din 2018.

Reclamă 4 / 0/3

Acum sunt fericit, pentru că am învățat adevăratele aspirații ale umanității. Datorită vouă, a oamenilor extraordinari. Aspirații care sunt mult mai mari decât campionatele internaționale de lupte libere”, au scris cei de la Marca în 2020.

Chiar dacă și-a susținut nevinovăția și nu au existat dovezi clare împotriva lui, sportivul de 27 de ani a primit cea mai drastică sentință la începutul acestei luni. Decizia a fost contestată în termeni duri la nivel mondial, dar autoritățile de la Teheran nu au putut fi înduplecate.

Au fost proteste de aploare pe străzile din Teheran, fără succes. Inclusiv Donald Trump a cerut eliberarea fostului luptător. Insistențele lui nu au fost ascultate de iranieni. Navid Afkari a fost executat la numai 10 zile după ce a aflat că este condamnat la moarte.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român Vezi toate știrile
Citește și