Închide meniul
Foto

Cum arată Emeric Ienei, la 86 de ani. Legenda Stelei a venit la meci în baston: „Tot timpul elegant!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 23 martie 2023, 11:01

Cum arată Emeric Ienei, la 86 de ani. Legenda Stelei a venit la meci în baston: „Tot timpul elegant!”

Emeric Ienei a împlinit 86 de ani

Emeric Ienei a împlinit 86 de ani / Captură Orangesport

Cum arată Emeric Ienei, la 86 de ani. Legenda Stelei a împlinit miercuri vârsta de 86 de ani. Fostul mare jucător și antrenor din Ghencea, alături de care roș-albaștrii au cucerit Cupa Campionilor Europeni din 1986, și-a făcut apariția la un meci de baschet din campionatul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ziua lui, Ienei a mers să vadă live duelul dintre CSM Oradea și BCM Pitești, din prima ligă de baschet din România. Orădenii au făcut spectacol și s-au impus cu un categoric 84-69, sub privirile fostului selecționer al României.

Cum arată Emeric Ienei, la 86 de ani. Legenda Stelei a venit la meci în baston: „Tot timpul elegant!”

Emeric Ienei continuă să aibă nevoie de baston pentru a se deplasa, din cauza problemelor locomotorii. Așa și-a făcut apariția și în sala din Oradea (VEZI GALERIA FOTO).

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a scos în evidență faptul că Ienei arată mai bine decât în urmă cu un an și jumătate.

MM a observat și stilul elegant al uriașului jucător și antrenor al Stelei.

Reclamă

„Arată mai bine acum decât acum un an şi jumătate. Îmbrăcat elegant, tot timpul elegant”, a spus Mihai Stoica, potrivit orangesport.ro.

Emeric Ienei, chinuit de durerile de picior: „Trăiesc cu medicamente și calmante”

Emeric Ienei n-a mai antrenat din anul 2000. În 2019, fostul selecționer dezvăluia că are dureri la picior, din cauza vârstei, și că ia calmante în fiecare zi.

„Mă doare piciorul, abia mă pot plimba. Soţia mea şi o cârjă mă ajută. Merg zilnic la medic, trăiesc cu medicamente şi cu calmante”, a declarat Emeric Ienei, în urmă cu 4 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Emeric Ienei a scris istorie la Steaua, atât din teren, cât și de pe banca tehnică. Ca jucător, el a câștigat 3 titluri de campion al României, în timp ce ca antrenor a adus în vitrina din Ghencea nu mai puțin de 6 titluri.

Cea mai mare performanță a lui Emeric ienei rămâne, fără doar și poate, Cupa Campionilor Europeni câștigată de Steaua în 1986, după finala cu Barcelona. Per total, Ienei a cucerit 17 trofee alături de echipa din Ghencea.

Emeric Ienei a fost și selecționer al României în două mandate: prima oară în perioada 1986-1990, apoi în 2000.

Emeric Ienei știe unde greșește FCSB: „Trebuie să inversezi mersul lucrurilor!”

Emeric Ienei știe unde greșește FCSB. Antrenorul care a triumfat alături de Steaua în 1986, atunci când a câștigat Cupa Campionilor, a analizat jocul roș-albaștrilor.

FCSB se află pe locul 3 în Liga 1, cu 48 de puncte. Vicecampioana României a pierdut puncte importante pe final de meci, atât cu Farul, cât și cu Universitatea Craiova.

„Echipa, jucătorii trimişi în teren, trebuie să înţeleagă unde au greşit şi să nu mai repete circumstanţele în urma cărora au avut de înfruntat pierderi de puncte. Calitatea echipelor pare destul de echilibrată. Iar în acest caz voinţa fiecăruia va face diferenţa. Ca atare, întreaga echipă trebuie să încerce să facă altceva, ca să nu mai ia gol.

Nu doar apărarea sau mijlocaşii. Toţi. Cum pot face asta? Simplu! Nu-i mai permiţi adversarului să te atace. Trebuie să inversezi mersul lucrurilor şi să te forţezi ca finalurile de meci să te surprindă în atac.

Reclamă

Nu intru în amănunte pe care le ştie toată lumea! Dar există un antrenor! El trebuie să fie atent la mersul echipei. Să strige la jucători, să încerce să remedieze ceea ce nu funcţionează în orice pauză pe care jocul i-o permite. Fie în minutul 5, fie în minutul 95!

Am aceeaşi părere ca mulţi alţii. Şi anume, lupta pentru titlu se va da între trei echipe, Farul, CFR Cluj şi FCSB. Detaliile vor face departajarea în cele din urmă”, a spus Emeric Ienei pentru playsport.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și