Închide meniul

Cum încearcă Dani Alves să obţină eliberarea condiţionată din închisoare, după ce a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni pentru viol

Bogdan Stănescu Publicat: 19 martie 2024, 16:00

Reclamă
Cum încearcă Dani Alves să obţină eliberarea condiţionată din închisoare, după ce a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni pentru viol

Cum încearcă Dani Alves să obţină eliberarea condiţionată din închisoare

Dani Alves / Profimedia Images

Iată cum încearcă Dani Alves să obţină eliberarea condiţionată din închisoare, după ce a primit 4 ani şi 6 luni de detenţie pentru viol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cred în justiţie, nu am de gând să fug”, a declarat Dani Alves, marţi dimineaţă, prin videoconferinţă, în faţa tribunalului din Barcelona. Instanţa examinează cererea de eliberare condiţionată formulată de avocatul său.

Cum încearcă Dani Alves să obţină eliberarea condiţionată din închisoare, după ce a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni pentru viol

Fostul jucător al FC Barcelona a fost condamnat la 22 februarie la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol. El s-a exprimat prin videoconferinţă de la închisoarea Brians 2, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, relatează news.ro.

Înaintea discursului său, parchetul se opusese cererii de eliberare a acestuia, pe motiv că exista încă riscul ca acesta să fugă, având în vedere forţa sa economică şi pedeapsa ridicată impusă.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Alves a fost obligat şi la plata a 150.000 de euro către victimă. Incidentul cu tânăra a avut loc în decembrie 2022 într-un club de noapte.

Reclamă

Procurorul ceruse nouă ani de închisoare în acest caz de viol.

Au apărut zvonuri false cu privire la sinuciderea lui Dani Alves. Fratele său a răbufnit: „Vreți să îl vedeți mort!”

Au apărut zvonuri false cu privire la sinuciderea lui Dani Alves. Imediat după ce a aflat aceste informații, fratele fostului fotbalist nu s-a mai abținut și a reacționat vehement.

Zvonuri sordide despre sinuciderea lui Dani Alves au circulat sâmbătă pe reţelele de socializare. Ney Alves, fratele fostului fotbalist aflat în prezent în detenţie, a negat rapid aceste informaţii, lucru dezminţit şi de reprezentanţii închisorii.

Reclamă 4 / 0/3

Pe contul său de Instagram, Ney Alves, fratele fostului fundaş de la Barça şi PSG, a răbufnit împotriva celor care răspândesc acest zvon sordid. „Nebunia este că îl vreţi mort. Vreţi să-l vedeţi pe fratele meu mort. Ce cruzime! Tatăl meu are peste 70 de ani. Mama mea are peste 60 de ani. Voi nu aveţi familie, nu-i aşa? Pe diverse pagini se continuă să se răspândească aceste lucruri. Fie ca Dumnezeu să aibă milă de voi”, a scris el.

Familia lui Dani Alves ar putea lua măsuri legale în urma acestui zvon. În plus, la închisoarea din Barcelona există de câteva săptămâni un protocol antisuicid. Acesta a fost declanşat din cauza stării psihice a jucătorului de 40 de ani, grav afectat de sentinţa sa.

În timpul procesului său, Dani Alves a negat că ar fi violat victima. Cu toate acestea, apărarea sa a fost slăbită de mai multe schimbări în versiunea sa asupra evenimentelor. Acuzarea a considerat că brazilianul ar fi avut o „atitudine violentă” faţă de tânăra pe care ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale.

Decizie radicală luată de Barcelona, după ce Dani Alves a fost condamnat pentru viol

Decizie radicală luată de Barcelona, după ce Dani Alves a fost condamnat pentru viol este una de a-l „elimina” pe fundaşul dreapta brazilian de pe pagina oficială dedicată legendelor clubului.

Această măsură simbolică a fost luată imediat ce a fost anunţată condamnarea pentru agresiune sexuală. Cu toate acestea, clubul a precizat că imaginile în care Daniel Alves apare cu echipa care a câştigat Liga Campionilor la Berlin în 2015 vor rămâne, deoarece el a făcut parte din acea echipă şi, prin urmare, ar fi nepotrivit să fie eliminat din ea.

În ciuda acestei decizii judiciare şi a consecinţelor sale, Daniel Alves, care a fost unul dintre cei mai titraţi jucători din istoria fotbalului, intenţionează să facă apel la condamnare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Daniel Alves a fost obligat să plătească o amendă de 150.000 de euro victimei şi să păstreze o distanţă de nouă ani şi jumătate faţă de aceasta. De asemenea, el va fi supus unei perioade de probă de cinci ani după ce îşi va ispăşi pedeapsa.

Reclamă

De la înfiinţarea sa în 1899, FC Barcelona a onorat 102 jucători, desemnându-i drept legende ale clubului. Printre aceştia se numără nume ilustre precum Xavi, actualul antrenor al echipei, şi Lionel Messi.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și