Închide meniul

David Popovici, pus în dificultate: „E puțin cam devreme să mă gândesc la asta!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 august 2022, 18:54

David Popovici, pus în dificultate: „E puțin cam devreme să mă gândesc la asta!

David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liberChampionships Rome 2022 at the Foro Italico on 13 August 2022. Swimming European Acquatics Championships - Swimming (day3), Stadio del Nuoto, Rome, Italy - 13 Aug 2022,Image: 713820870, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

David Popovici, la Europeanul de Înot / Profimedia

David Popovici a fost pus în dificultate când a fost întrebat cum își dorește să-și amintească oamenii de performanțele sale din bazin. Tânărul de 17 ani a surprins cu răspunsul său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„E puțin cam prea devreme în cariera mea să mă gândesc la asta (la cum ar vrea să rămâna în memoria colectivă). Dacă mă întrebați peste 10 ani cum aș vrea sa își amintească oamenii de mine, voi avea un răspuns. Pentru moment, sunt doar un tip care înoata repede și căruia îi place ce face. Greșelile pe care le-au făcut alți sportivi aflați în situația mea au fost acelea că s-au lăsat copleșiți de atenție, faimă, bani. Lucrez la asta, astfel încât să nu mi se întâmple și mie și să nu mă îndrept pe calea aceea.

David Popovici, pus în dificultate

A fi mare este definit de ce lasi în urmă. Oameni de toate vârstele să fie inspirați să ducă o viață sănătoasă și să înceapă să facă sport, asta înseamnă „mareția” pentru mine. E nevoie de multe sacrificii și e nevoie de o anumită tipologie, nu cred că oricine poate atinge „măreția”. Nu oricine are voința de a încerca să ajungă mare.

Dacă toată lumea ar avea determinarea și motivația pe care le-am avut eu, oricine ar putea încerca să devină mare. Sunt foarte flămând. Nu chiar acum, că tocmai ce am mâncat, dar am foame de medalii, de măreție și de a fi un model.

Un exemplu de măreție este felul în care naratorul din Fight Club reușeste să se lupte cu demonii lui interiori și să își schimbe viata. Este un film despre sănătatea mentală și despre cum nu ar trebui niciodată să ignori micile voci din capul tău și să nu încerci să îți trăiești viața așa cum vor altii”, a spus David Popovici.

Reclamă

David Popovici, campion european la 100 de metri liber

Sâmbătă, David Popovici a spulberat recordul mondial la proba de 100 de metri liber în finală: 46,86 de secunde. În momentul în care a văzut ce timp a scos, David Popovici s-a bucurat nebuneşte în bazin.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici

Răzvan Florea (41 de ani) a făcut o reverenţă în faţa lui David Popovici. La doar 17 ani, „Regele Nataţiei” a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86 de secunde.

David Popovici a făcut o cursă fabuloasă în finala probei de 100 metri liber şi a doborât recordul mondial vechi de 13 ani. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic la masculin al României (bronz la Atena 2004) a vorbit la superlativ despre cel mai rapid înotător din istorie.

„Ne așteptăm, mai devreme sau mai târziu trebuia să vină și momentul asta. Iată că momentul cel mai bun e la Roma. După 13 ani, un nou record mondial la sută liber, cu un român care de peste un an de zile face numai lucruri extraordinare. Se vorbește de România, se vorbeşte de David la superlativ și atunci și noi, care suntem prin preajma lui, trăim la fel de intens.

Expunerea acestei probe de sută liber este mult mai mare că ceea ce făceam noi în trecut sau alți sportivi de un nivel foarte înalt. David a reușit într-un an și jumătate să facă ceea ce mulți sportivi de valoare au reușit în decursul a 5-6 ani. A comprimat niște rezultate într-un timp așa de scurt.

Este așa de tânăr, încât nu ne rămâne decât să ne gândim până unde poate ajunge acest sportiv și cât de multe satisfacții ne mai așteaptă. Mai sunt lucruri care pot fi făcute și pe viitor, chiar și un nou record mondial la sută liber. Sunt sigur că David și antrenorul lui se gândesc la acest lucru”, a declarat Răzvan Florea, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și