Închide meniul
NEWS ALERT

Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 august 2022, 18:56 / Actualizat: 4 august 2022, 20:12

Reclamă
Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare / Colaj Profimediaimages

Dezastru pentru Brittney Griner, care a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare după ce a fost arestată pe un aeroport din apropiere de Moscova, în luna martie. Baschetbalistei din Statele Unite i-au fost descoperite atunci urme de ulei de haşiş în cartușul de la vaporizator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Starul american al baschetului feminin Brittney Griner, încarcerată în Rusia, a fost condamnată joi la nouă ani de închisoare cu privire la deţinere de droguri şi trafic de droguri, anunţă Trubunalul Khimki, situat în apropiere de Moscova. A fost aproape de a primi pedeapsa maximă pentru aceste fapte, de zece ani de închisoare, relatează AFP.

Dezastru pentru Brittney Griner. A primit 9 ani de închisoare în Rusia

Tribunalul a găsit-o pe inculpată vinovată” de deţinere ilegală şi trafic cu o ”cantitate importantă” de droguri, a anunţat judecătoarea Anna Sotnikova, anunţă news.ro. Brittney a mai primit şi o amendă de 1 milion de ruble (n.r. 16.400 de dolari).

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, judecată în Rusia într-un dosar controversat de droguri, avea prescris canabis medical în SUA pentru o problemă cronică, au afirmat avocaţii sportivei la proces, potrivit Reuters. Griner a pledat vinovat, dar judecătorii nu au arătat indulgenţă în cazul ei.

Griner a spus anterior că nu a intenţionat să încalce legea, iar preşedintele american Joe Biden a afirmat că Statele Unite fac tot ce se poate pentru eliberarea sportivei.

Reclamă
Reclamă

Kremlinul nu agreează în acest moment ideea unui schimb, considerând că este prematur să se discute posibilitatea ca Griner să fie trimisă în SUA în schimbul eliberării unui rus încarcerat în Statele Unite.

S-a cerut ajutor de la Casa Albă pentru eliberarea lui Brittney Griner

Sportivii şi-au intensificat fără folos apelurile pentru ca Griner, vedetă a WNBA, să fie eliberată. I-au cerut lui Joe Biden să intervină pentru a ajuta. Kyrie Irving a cerut Casei Albe să “prioritizeze revenirea imediată în siguranţă acasă a lui Brittney”.

Asociaţia jucătoarelor din WNBA a lansat un apel către toată lumea să atragă atenţia asupra acestui caz. “Facem apel la toţi să folosească platformele, indiferent de capacitate, pentru a atrage atenţia asupra arestării sale pe nedrept, pentru ca Cherelle (soţia lui Griner) să îl întâlnească pe preşedintele Biden şi ca sora noastră să revină acasă”, se arată în comunicatul sportivelor.

Reclamă

Brittney Griner este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de baschet din SUA. Sportiva de 31 de ani este dublă campioană olimpică alături de naționala feminină a Statelor Unite, la Jocurile Olimpice de la Rio şi Tokyo.

Reclamă

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:55

Real Madrid – Barcelona LIVE TEXT (22:00). Primul El Clasico pentru Kylian Mbappe! Echipele probabile

11:25

Simona Halep şi-a aflat adversara de la Hong Kong! Tragere la sorţi dificilă pentru „Simo”. Duel cu una dintre favorite

11:13

Hermannstadt – Dinamo LIVE TEXT (19:00). Echipa lui Zeljko Kopic caută prima victorie după patru etape. Echipele probabile

10:36

Răzvan Lucescu a anunţat în ce condiţii îşi dă demisia de la PAOK: „N-am o problemă să îmi fac bagajele pentru Bucureşti!”

10:25

Mario Balotelli, aproape de o revenire de senzaţie în Serie A, la 34 de ani! Atacantul italian era de 4 luni fără echipă

10:00

VIDEOCalificările Marelui Premiu al Mexicului sunt LIVE VIDEO (00:00) pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY! Sainz, cel mai rapid în FP2

1 Gigi Becali, prima reacţie după umilinţa cu Rangers. Jucătorul desfiinţat: „Bă, mai bine o laşi în aut!” 2 Gigi Becali face revoluţie la echipă după ce FCSB a fost umilită de Rangers: „Nu vor mai fi pe teren! Am tras nişte concluzii” 3 Cum arată clasamentul din Europa League, după meciurile din etapa a 3-a. Pe ce loc a ajuns FCSB, după 0-4 cu Rangers 4 Scoţienii, derapaj la adresa lui Gigi Becali după Rangers – FCSB 4-0! Cum l-au putut numi pe patronul campioanei României 5 Gestul incredibil făcut de Răzvan Lucescu în timpul unui interviu, după suspendarea din Grecia. Ce a făcut după PAOK – Plzen 6 Radu Drăguşin e dorit de Juventus! Anunţul presei italiene despre fundaşul naţionalei
Citește și