Închide meniul
NEWS ALERT

Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 august 2022, 18:56 / Actualizat: 4 august 2022, 20:12

Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Dezastru pentru Brittney Griner! Baschetbalista din Statele Unite a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia

Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare / Colaj Profimediaimages

  • Brittney Griner a primit 9 ani de închisoare
  • Sportiva din Statele Unite, condamnată în Rusia

Dezastru pentru Brittney Griner, care a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare după ce a fost arestată pe un aeroport din apropiere de Moscova, în luna martie. Baschetbalistei din Statele Unite i-au fost descoperite atunci urme de ulei de haşiş în cartușul de la vaporizator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Starul american al baschetului feminin Brittney Griner, încarcerată în Rusia, a fost condamnată joi la nouă ani de închisoare cu privire la deţinere de droguri şi trafic de droguri, anunţă Trubunalul Khimki, situat în apropiere de Moscova. A fost aproape de a primi pedeapsa maximă pentru aceste fapte, de zece ani de închisoare, relatează AFP.

Dezastru pentru Brittney Griner. A primit 9 ani de închisoare în Rusia

Tribunalul a găsit-o pe inculpată vinovată” de deţinere ilegală şi trafic cu o ”cantitate importantă” de droguri, a anunţat judecătoarea Anna Sotnikova, anunţă news.ro. Brittney a mai primit şi o amendă de 1 milion de ruble (n.r. 16.400 de dolari).

Reclamă

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, judecată în Rusia într-un dosar controversat de droguri, avea prescris canabis medical în SUA pentru o problemă cronică, au afirmat avocaţii sportivei la proces, potrivit Reuters. Griner a pledat vinovat, dar judecătorii nu au arătat indulgenţă în cazul ei.

Griner a spus anterior că nu a intenţionat să încalce legea, iar preşedintele american Joe Biden a afirmat că Statele Unite fac tot ce se poate pentru eliberarea sportivei.

Reclamă

Kremlinul nu agreează în acest moment ideea unui schimb, considerând că este prematur să se discute posibilitatea ca Griner să fie trimisă în SUA în schimbul eliberării unui rus încarcerat în Statele Unite.

S-a cerut ajutor de la Casa Albă pentru eliberarea lui Brittney Griner

Sportivii şi-au intensificat fără folos apelurile pentru ca Griner, vedetă a WNBA, să fie eliberată. I-au cerut lui Joe Biden să intervină pentru a ajuta. Kyrie Irving a cerut Casei Albe să “prioritizeze revenirea imediată în siguranţă acasă a lui Brittney”.

Asociaţia jucătoarelor din WNBA a lansat un apel către toată lumea să atragă atenţia asupra acestui caz. “Facem apel la toţi să folosească platformele, indiferent de capacitate, pentru a atrage atenţia asupra arestării sale pe nedrept, pentru ca Cherelle (soţia lui Griner) să îl întâlnească pe preşedintele Biden şi ca sora noastră să revină acasă”, se arată în comunicatul sportivelor.

Reclamă 4 / 0/3

Brittney Griner este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de baschet din SUA. Sportiva de 31 de ani este dublă campioană olimpică alături de naționala feminină a Statelor Unite, la Jocurile Olimpice de la Rio şi Tokyo.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024
Tenis • 20 ian., 14:55
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024: „A pierdut 55 de kilograme”
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani
Fotbal • 17 ian., 12:29
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani! „Aici îşi va încheia cariera”
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului
Fotbal extern • 6 ian., 22:27
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului! Rusia ar fi „cumpărat” meciuri la Campionatul Mondial din 2018
Naționala Rusiei revine în Europa
Fotbal extern • 21 dec., 21:04
Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie
Victorie importantă pentru Aurel Pîrtea! ”Mineru” a învins un brazilian puternic în Rusia
FIGHT • 8 dec., 18:57
Victorie importantă pentru Aurel Pîrtea! ”Mineru” a învins un brazilian puternic în această seară