Închide meniul

Brittney Griner, jucătoarea americană de baschet, în proces după ce i-a fost prescris canabis medical

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 15:13

Brittney Griner, jucătoarea americană de baschet, în proces după ce i-a fost prescris canabis medical

Brittney Griner/ Profimedia

  • Brittney Griner, în proces în Rusia
  • Avocaţii acesteia susţin că i-a fost prescris canabis medical

Brittney Griner, jucătoarea americană de baschet, se află în proces în Rusia, după ce i-a fost prescris canabis medical.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brittney Griner suferă de o problemă cronică, fapt pentru care, medicii din SUA i-au prescris sportivei canabis medical. Cazul acesteia este judecat în Himki, lângă Moscova. Sportiva riscă să fie condamnată la închisoare.

Brittney Griner, în proces după ce i-a fost prescris canabis medical

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, judecată în Rusia într-un dosar controversat de droguri, avea prescris canabis medical în SUA pentru o problemă cronică, au afirmat avocaţii sportivei la proces, potrivit Reuters.

Reclamă

Griner a pledat vinovat şi riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Vineri, vedeta din WNBA a apărut în instanţă purtând un tricou Nirvana. În documentele prezentate de apărătorii lui Griner se arată că sportiva suferă de dureri cronice şi are un act emis de autorităţile din Arizona care arată că are dreptul la canabis medical.

Reclamă

Griner a spus anterior că nu a intenţionat să încalce legea, iar preşedintele american Joe Biden a afirmat că Statele Unite fac tot ce se poate pentru eliberarea sportivei.

Kremlinul nu agreează în acest moment ideea unui schimb, considerând că este prematur să se discute posibilitatea ca Griner să fie trimisă în SUA în schimbul eliberării unui rus încarcerat în Statele Unite, potrivit news.ro.

Brittney Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi “un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

Brittney Griner, de 100 de zile într-o închisoare din Rusia

Brittney Griner (31 de ani), de 100 de zile într-o închisoare din Rusia. Una dintre cele mai cunoscute baschetbaliste din Statele Unite trece prin clipe greu de imaginat. În luna martie, aceasta a fost reţinută în Rusia, pe un aeroport din apropiere de Moscova, după ce i-au fost descoperite urme de ulei de haşiş în cartușul de la vaporizator.

Sportivii şi-au intensificat apelurile pentru ca Griner, vedetă a WNBA, să fie eliberată. Au trecut 100 de zile de când Griner a fost încarcerată.

Au fac apel la preşedintele american Joe Biden să intervină pentru a ajuta. Kyrie Irving a cerut Casei Albe să “prioritizeze revenirea imediată în siguranţă acasă a lui Brittney”.

Asociaţia jucătoarelor din WNBA a lansat un apel către toată lumea să atragă atenţia asupra acestui caz. “Facem apel la toţi să folosească platformele, indiferent de capacitate, pentru a atrage atenţia asupra arestării sale pe nedrept, pentru ca Cherelle (soţia lui Griner) să îl întâlnească pe preşedintele Biden şi ca sora noastră să revină acasă”, se arată în comunicatul sportivelor.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024
Tenis • 20 ian., 14:55
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024: „A pierdut 55 de kilograme”
Dennis Man va fi executat silit de Anamaria Prodan!
Extra • 18 ian., 18:46
Dennis Man va fi executat silit de Anamaria Prodan! A pierdut procesul şi trebuie să achite o sumă uriaşă. Hotărârea e definitivă
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani
Fotbal • 17 ian., 12:29
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani! „Aici îşi va încheia cariera”
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului
Fotbal extern • 6 ian., 22:27
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului! Rusia ar fi „cumpărat” meciuri la Campionatul Mondial din 2018
Naționala Rusiei revine în Europa
Fotbal extern • 21 dec., 21:04
Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie