Închide meniul

Dezvăluirea tulburătoare a lui Mihai Neșu: ”Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos”

Antena Sport Publicat: 7 noiembrie 2021, 8:27

Reclamă
Dezvăluirea tulburătoare a lui Mihai Neșu: ”Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos”

Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților

Mihai Neșu, în timpul unui interviu / Antena Sport

Între timp, Mihai Neşu a dat startul unui proiect impresionant. Fostul internaţional român a început construcţia Complexului de recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Neșu: ”Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos”

”Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos și mi-am redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură.

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare.

Nici nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos! Văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, deși ele erau foarte mari. Am avut gânduri să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp și căutări, până prin 2016, când am fost în căutare să înteleg de ce mai traiesc, ce mai am de făcut”, a spus Neșu, la Digi24.

Mihai Neșu, accidentare teribilă în 2011

Neșu s-a accidentat teribil în timpul unui antrenament în mai 2011. El evolua atunci pentru FC Utrecht și a intrat într-un duel cu coechipierul Alje Schut. Românul s-a ales cu o vertebră cervicală fracturată și a rămas paralizat.

Reclamă

”La un duel m-am ciocnit cu un coleg. Amândoi urmăream mingea. Eu am făcut o alunecare, el era în alergare. Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui și s-a creat o lovituă tare care mi-a secționat puțin măduva spinării și am rămas instantaneu paralizat. Am stat o lună în spital, apoi șase luni la centrul de recuperare și, când m-am întors acasă, am încercat să îmi reiau viața normală. Șansa a fost că după un an am ajuns în America, unde am făcut terapie timp de cinci luni și am învățat foarte multe lucruri.

După ce m-am accidentat am avut o liniște că nu o să mai joc fotbal. Cariera de fotbalist e și foarte stresantă, și nu am simțit lipsa carierei de fotbalist. Dar, îmi doream să fiu din nou sănătos și nu înțelegeam de ce nu fac progresele dorite. La un moment dat m-am oprit să mai fac terapie, și din cauza asta am ajuns și la terapie intensivă”, a mai spus Neșu.

Cei care vor să ajute proiectul Fundaţiei Mihăiţă Neşu o pot face trimiţând ”CRED” la 8844 pentru a schimba viitorul copiilor cu dizabilități din România prin construirea Complexului de recuperare Sfântul Nectarie.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:16 Borussia Dortmund poate câştiga mai mulţi bani dacă pierde cu Real Madrid! Situaţie incredibilă înaintea finalei Champions League 11:10 „Nu a vrut să fie antrenor la Rapid!” Variantă şoc după ce Marius Şumudică nu s-a înţeles cu Dan Şucu 10:29 Bogdan Lobonţ, făcut praf de fanii de la Rapid: „Nu e în sufletul nostru!” „Trădarea” antrenorului nu a fost nici acum iertată 10:23 Suedia – SUA LIVE VIDEO (21:20) în AntenaPLAY! Programul zilei de la Campionatul Mondial de hochei! Primele meciuri sunt la 17:20 9:52 Mutarea de urgenţă pe care Dinamo a vrut să o facă! „Câinii”, loviţi de probleme înaintea etapei decisive din play-out 9:41 Mihai Stoica ştie de ce Dan Şucu nu a vrut să îl aducă pe Marius Şumudică la Rapid: „Discutăm despre un rapidist 100%” 9:11 „Îl are exemplu pe Tănase!” Verdictul lui Ilie Dumitrescu despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 8:57 Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla” 8:30 Veşti proaste pentru FCSB şi Rapid! Anunţul făcut de Farul Constanţa în legătură cu Louis Munteanu” 8:22 „Aşa i-a promis lui Gigi!” Cum ar putea reveni Florin Tănase la FCSB! Mihai Stoica a făcut anunţul Vezi toate știrile
Citește și