Închide meniul

Dorin Şerdean, fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, a fost arestat! Ce acuzaţii i se aduc omului de afaceri

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 15 iunie 2023, 8:27

Dorin Şerdean, fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, a fost arestat! Ce acuzaţii i se aduc omului de afaceri

Dorin Şerdean, fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, a fost arestat

Dorin Şerdean, într-o conferinţă de presă / Facebook

Dorin Şerdean, fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, a fost arestat. Decizia de arestare preventivă a lui Dorin Şerdean a fost luată de Tribunalul Bucureşti, în urma unei cereri a Parchetului European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dorin Şerdean este acuzat că a emis scrisori false de garanţie. Procurorii au efectuat în acest caz mai multe percheziţii în România şi în Franţa.

Dorin Şerdean, fostul acţionar majoritar al lui Dinamo, a fost arestat!

Procurorii Parchetului European susţin că, în perioada 2020- 2023, au fost emise mai multe scrisori de garanție de către bănci fictive sau entități financiare care nu dispuneau de numerarul necesar pentru acoperirea daunelor asigurate.

Prejudiciul estimat de procurori în acest caz este de peste 30 de milioane de euro.

40 de percheziţii au fost efectuate de procurorii europeni în luna mai a acestui an în mai multe localități din România și Franța. În România percheziţiile au fost efectuate în Bucureşti, Alba, Arad, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Mureş şi Olt.

Reclamă

Cum susţin procurorii că funcţiona reţeaua infracţională

Procurorii europeni susţin că suspecții au emis scrisori de garanție în numele unor entități financiare fictive sau cu resurse financiare fictive. În schimbul eliberării scrisorilor de garanție, aceștia au încasat sume importante de bani, pe care le-au folosit în propriul interes, acuză procurorii Parchetului European.

În cazul în care un antreprenor nu își va îndeplini obligațiile contractuale, autoritățile contractante nu ar putea executa aceste scrisori de garanție, întrucât entitățile emitente nu dispuneau de resursele financiare necesare.

O bancă fictivă care aparent funcţiona în Insulele Comore a emis scrisori de garanţie prin care a asigurat autorităţilor publice din România plata unor sume în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro. În mod similar, instituţii financiare care aparent operează în Cehia, Letonia şi Spania au emis scrisori de garanţie care urmau să fie utilizate în România, fără a avea dreptul de a face acest lucru şi fără a dispune de fondurile necesare pentru a acoperi daunele asigurate, potrivit news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ce spunea Dorin Şerdean după ce şi-a cedat acţiunile la Dinamo

În luna februarie a acestui an, după ce el cedase acţiunile pe care le avea la Dinamo, Dorin Şerdean recunoștea că situația clubului din Ştefan cel Mare este delicată din punct de vedere financiar. El preciza că nu se cunosc exact datoriile totale ale clubului.

Nimeni nu știe ce datorii sunt, cum s-au creat. În noiembrie 2021, instanța a stabilit insolvența lui Dinamo, cu datorii de 4,5 milioane de euro. Dacă poți să ajungi la 10 milioane de euro după un an, să îmi explice cineva cum e posibil.

Eu stau bine cu matematica! Mă ajută profesia și pasiunea pentru cifre, dar mie îmi dă cu virgulă. O să vedem cum s-au făcut aceste datorii și cine le-a făcut.

Faptul că am rămas dovedește că sunt cu adevărat dinamovist. Am luptat pentru a recupera adevărul și o să vedeți că adevărul va ieși în totalitate la iveală în viitorul apropiat. Sunt niște lucruri care se vor vedea exact”, declara Dorin Șerdean, citat de digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 22:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO 21:06 Mihai Stoica a anunţat prima mutare făcută de FCSB din această vară: „Ştim cu siguranţă” 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe Vezi toate știrile
Citește și