Închide meniul

Dramă uriaşă după cutremurele din Turcia! Patru voleibaliste au fost găsite fără suflare sub dărâmături

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 februarie 2023, 17:20 / Actualizat: 16 februarie 2023, 15:07

Dramă uriaşă după cutremurele din Turcia! Patru voleibaliste au fost găsite fără suflare sub dărâmături

Dramă uriaşă după cutremurele din Turcia. Şase voleibaliste au murit

Voleibalistele de la Rasus Kimya Hatay care au murit / Hurriyet

Dramă uriaşă după cutremurele din Turcia. Patru voleibaliste de la echipa Rasus Kimya Hatay au murit în urma seismelor. Vestea tragică a fost confirmată de Federaţia de Volei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A crescut numărul sportivilor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurelor devastatoare din Turcia. Patru tinere de la echipa de volei Rasus Kimya Hatay, din liga secundă, au fost găsite fără suflare sub dărâmături.

Dramă uriaşă după cutremurele din Turcia. Patru voleibaliste au murit

Am aflat cu profundă tristețe că sportivele Gözde Öztürk, Dilek Mucuk, Ahsen Baș și İrem Kurtoğlu, de la echipa de volei Rasus Kimya Hatay, au murit în urma cutremurului. Dumnezeu să aibă milă de sportivii noștri și de toți cetățenii care și-au pierdut viața. Condoleanțe familiilor lor și națiunii noastre. Le dorim însănătoșire grabnică celor răniți. Condoleanțe întregii comunități”, a fost anunţul făcut de Federaţia Turcă de Volei, potrivit hurriyet.com.

Descoperirea este una macabră. Sportivele erau cazate într-o clădire care s-a prăbuşit după seismul de 7.8 grade. Potrivit voleybolunadresi.com, nu mai puţin de 14 jucătoare ale lui Rasus Kimya Hatay ar fi fost prinse sub dărâmături. Salvatorii continuă să caute supravieţuitori.

Reclamă

Galatasaray, alături de turcii afectaţi de cutremur

Preşedintele clubului Galatasaray, Dursun Ozbek, a anunţat, miercuri, că mulţi sportivi legitimaţi la gruparea din Istanbul au renunţat la salariul pe o lună pentru a susţine eforturile de ajutorare a celor afectaţi de cutremurele devastatoare de săptămâna trecută.

Toată lumea şi-a asumat o responsabilitate, unele lucruri chiar sunt surprinzătoare. Mulţi dintree sportivii noştri au renunţat la salariu pentru a susţine eforturile de ajutorare după cutremur”, a spus Ozbek la o reuniune a Consiliului consultativ al clubului.

Galatasaray a trimis după cutremurele de la începutul săptămânii trecute zeci de tiruri cu ajutoare către zona afectată. În fiecare zi, la stadionul echipei se strâng donaţii. La centrul de colectare au fost prezenţi, rând pe rând, jucătorii echipei de fotbal din Istanbul.

Reclamă 4 / 0/3

Bilanţul cutremurului din Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi

Nouă supravieţuitori au fost salvaţi marţi de sub dărâmături, la mai bine de o săptămână de la cutremurul masiv care a lovit Turcia şi Siria, al cărui bilanţ provizoriu a trecut de 41.000 de morţi, ceea ce îl face unul dintre cele mai letale evenimente din acest secol.

Ne confruntăm cu unul dintre cele mai mari dezastre naturale nu doar din ţara noastră, ci şi din istoria omenirii„, a declarat preşedintele Recep Erdogan într-un discurs transmis la televiziune.

Seismul de magnitudine 7,8 care s-a produs în zorii zilei de 6 februarie a devastat oraşele din ambele ţări, lăsând mulţi supravieţuitori fără adăpost, expuşi unor temperaturi scăzute de iarnă. În aceste condiţii, intervenţiile încep să se concentreze pe ajutarea celor care au scăpat cu viaţă, cărora trebuie să li se asigure hrană şi adopost.

Printre persoanele salvate marţi se numără doi fraţi, în vârstă de 17 şi 21 de ani, scoşi dintr-un bloc de apartamente din provincia Kahramanmaras, precum şi un bărbat şi o tânără, ambii din Siria, salvaţi la Antakya după mai bine de 200 de ore petrecute sub dărâmături. S-ar putea să mai fie şi alte persoane în viaţă care să fie găsite, a declarat un salvator.

Bilanţul provizoriu din Turcia se ridică la 35.341 morţi, a declarat Erdogan. Peste 5.814 oameni au murit şi în Siria.

Recomandări
  • Şase voleibaliste, găsite fără suflare sub dărâmături
  • Dezastru după cutremurele din Turcia

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China Vezi toate știrile
Citește și