Închide meniul
VIDEO

Electronic Arts şi FIFA, „divorţul” anului! Cum se va numi celebrul joc de fotbal cu milioane de utilizatori

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 11 mai 2022, 10:10

Electronic Arts şi FIFA, „divorţul anului! Cum se va numi celebrul joc de fotbal cu milioane de utilizatori

Electronic Arts şi FIFA, "divorţul" anului

FIFA este cel mai popular joc de fotbal din lume / Profimedia

Electronic Arts a pierdut licenţa FIFA, astfel că producătorul este nevoit să schimbe numele celebrului joc de fotbal. FIFA 23 va fi ultimul joc din serie care va mai folosi brandul organizaţiei fotbalistice internaţionale. De anul viitor, acesta va fi vândut sub denumirea EA Sports FC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Asta după ce compania americană nu a mai reuşit să prelungească licenţa care-i dădea dreptul să folosească brandul FIFA pentru jocurile sale de fotbal.

Electronic Arts şi FIFA, „divorţul” anului

EA a lansat jocuri de fotbal sub brandul FIFA pentru ultimii aproape 30 de ani, însă producătorul spune că nu este sfârşitul unei ere şi că jocul va continua să fie îmbunătăţit pe viitor.

Următorul joc din serie şi ultimul care va folosi brandul FIFA este FIFA 23, care va fi lansat în a doua parte a acestui an şi va avea peste 19.000 de jucători, peste 700 de echipe şi peste 30 de ligi.

Reclamă

Electronic Arts păstrează licenţele pentru marile campionate europene, precum Premier League, La Liga, Bundesliga şi Serie A. Însă nu este clar ce se va întâmpla cu competiţiile FIFA, precum Campionatul Mondial de fotbal.

Gică Hagi, protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA

Gică Hagi (57 ani) este protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA despre foștii mari fotbaliști din istorie care au făcut senzație la Campionatul Mondial. Documentarul prezintă povestea „Regelui” fotbalului românesc, de la juniori până meciurile de senzaţie de la CM 1994 sau CM 1998.

Reclamă 4 / 0/3

„M-am născut să câștig, nu să exist” este motto-ul cu care Gică Hagi se prezintă în documentarul de senzaţie. De remarcat este că, în timpul documentarului (minutul 05:10), este prezent şi Gigi Becali, actualul patron de la FCSB.

„Primul cadou pe care l-am cerut de la părinţi a fost o minge de fotbal. Am iubit-o mereu. Probabil de aia m-a ascultat şi avea încredere în mine. Am înţeles, după ce a venit Revoluţia, că puteam să devin cel mai bun jucător din lume. Steaua m-a făcut să devin jucător european”, spune Gică Hagi în documentar.

Gică Hagi, „Regele” fotbalului românesc, s-a născut la 5 februarie 1965, la Săcele. Palmaresul lui Hagi în primul eşalon din Romania totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori golgheterul României, în sezoanele 1984/1985 şi 1985/1986.

În perioada petrecută în Spania, Hagi a evoluat la Real Madrid (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri) şi FC Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri). Între Madrid şi Barcelona, Hagi a jucat la echipa Brescia (1992-1994).

În perioada 1996 şi 2001, Hagi a jucat la Galatasaray Istanbul, alături de care a obţinut patru titluri de campion şi două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Hagi a participat la trei ediţii ale Campionarului European (1984, 1996 şi 2000) şi la trei ediţii ale Cupei Mondiale (1990, 1994 şi 1998). La finalul anului 1999, a fost desemnat fotbalistul român al secolului.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și