Închide meniul
VIDEO

Gică Hagi, protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA: „M-am născut să câștig, nu să exist!” Gigi Becali, alături de „Regele” fotbalului românesc. Imagini epocale

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 13 aprilie 2022, 17:29

Gică Hagi, protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA: „M-am născut să câștig, nu să exist! Gigi Becali, alături de „Regele fotbalului românesc. Imagini epocale

Gică Hagi, protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA

Profimedia

Gică Hagi (57 ani) este protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA despre foștii mari fotbaliști din istorie care au făcut senzație la Campionatul Mondial. Documentarul prezintă povestea „Regelui” fotbalului românesc, de la juniori până meciurile de senzaţie de la CM 1994 sau CM 1998.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„M-am născut să câștig, nu să exist” este motto-ul cu care Gică Hagi se prezintă în documentarul de senzaţie. De remarcat este că, în timpul documentarului (minutul 05:10), este prezent şi Gigi Becali, actualul patron de la FCSB.

Imagini epocale cu Gică Hagi şi Gigi Becali
Imagini epocale cu Gică Hagi şi Gigi Becali, într-un documentar realizat de FIFA

Gică Hagi, protagonistul unui documentar de senzaţie realizat de FIFA

„Primul cadou pe care l-am cerut de la părinţi a fost o minge de fotbal. Am iubit-o mereu. Probabil de aia m-a ascultat şi avea încredere în mine. Am înţeles, după ce a venit Revoluţia, că puteam să devin cel mai bun jucător din lume. Steaua m-a făcut să devin jucător european”, spune Gică Hagi în documentar.

Gică Hagi, „Regele” fotbalului românesc, s-a născut la 5 februarie 1965, la Săcele. Palmaresul lui Hagi în primul eşalon din Romania totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori golgheterul României, în sezoanele 1984/1985 şi 1985/1986.

În perioada petrecută în Spania, Hagi a evoluat la Real Madrid (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri) şi FC Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri). Între Madrid şi Barcelona, Hagi a jucat la echipa Brescia (1992-1994).

Reclamă

În perioada 1996 şi 2001, Hagi a jucat la Galatasaray Istanbul, alături de care a obţinut patru titluri de campion şi două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Hagi a participat la trei ediţii ale Campionarului European (1984, 1996 şi 2000) şi la trei ediţii ale Cupei Mondiale (1990, 1994 şi 1998). La finalul anului 1999, a fost desemnat fotbalistul român al secolului.

DOCUMENTARUL CU GICĂ HAGI REALIZAT DE FIFA POATE FI VĂZUT AICI

Reclamă 4 / 0/3

„Regele” a anunțat care va fi cel mai bun jucător al României

Gică Hagi a anunțat care este jucătorul viitorului fotbalului românesc. Eduard Radaslavescu a făcut pasul deja la echipa mare.

Discuția despre Radaslavescu a început după ce Daniel Stanciu nu l-a menționat printre jucătorii pe care România se poate baza în viitor. Intrat în direct la Digi Sport, Hagi a răbufnit.

”Voiam să-i pun o întrebare lui Daniel Stanciu. Îl cunoaște pe Radaslavescu? Așa nu se poate. Îți aduc eu aminte, e 2004, e cel mai bun la lotul lui. Joacă la echipa de club și s-a impus ca titulari. E unul dintre cei mai tineri și cel mai complet mijlocaș. Nu poți să nu amintești de un jucător care în 6 luni s-a impus la echipa de club și care dă goluri la echipa națională. E păcat că nu îl menționezi și pe el. El e numărul 1, ca și vârstă… e numărul 1.

Farul produce jucători și trebuie amintit! E 2004, e titular, a jucat titular cu FCSB, cu Craiova, cu CFR. La loturile naționale dă niște goluri de vorbim singuri! Să nu se spună nimic de el mi se pare ciudat și curios. Avem cea mai bună academie din România. Suntem pe primul loc la toate categoriile de vârstă. Un a din obligațiile managerului tehnic este să aducă 4 jucători tineri în fiecare an. Obiectivul a fost îndeplinit și cred că Popescu și ceilalți sunt mândri.

Nu mai vreau să lucrez la resuscitare, la urgență. Aș vrea și eu să câștig campionatul. Nu mai vreau să resuscitez fotbaliști, asta le-am transmis jucătorilor. Dau din casă. Vrem să ajungem în primele echipe ale României”, a spus Gică Hagi, la Digi Sport.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
Vezi toate știrile
Citește și