Închide meniul

„Este cea mai profundă tragedie şi catastrofă!” Patronul de la Azovstal, mesaj războinic pentru soldaţii lui Vladimir Putin

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 aprilie 2022, 15:08

„Este cea mai profundă tragedie şi catastrofă! Patronul de la Azovstal, mesaj războinic pentru soldaţii lui Vladimir Putin

Vladimir Putin şi soldaţii ruşi, ameninţaţi de patronul de la Azovstal

  • Rinat Ahmetov, mesaj războinic pentru ruşi
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)

Rinat Ahmetov, patronul uzinei Azovstal, acolo unde se dau lupte teribile între armata Rusiei şi cea a Ucrainei, a spus că soldaţii trimişi de Vladimir Putin vor fi pedepsiţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, Ahmetov spune că în Mariupol este cea mai mare catrastrofă din Ucraina, având în vedere asediul declanşat de ruşi.

Rinat Ahmetov, patronul Azovstal: „Nu poate fi iertată această tragedie”

Mariupol a fost, este și va fi ucrainean. Apărătorii noștri luptă eroic pentru fiecare metru de pământ ucrainean. Sunt mândru că fortăreața rezistenței se află la uzina Azovstal. Cred că armata noastră va apăra orașul, iar civilii vor fi evacuați.

Reclamă

Cred că armata rusă va fi pedepsită pentru toate crimele comise în Ucraina și în Mariupol. Mariupol este cea mai profundă tragedie și catastrofă, care nu poate fi iertată”, a subliniat Ahmetov, citat de sport.ua.

Rinat Ahmetov, gest uriaș în plin război

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol, informează The Guardian.

Reclamă

Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

Conform Forbes, Rinat Ahmetov avea în 2013 o avere de 15,4 miliarde de dolari. În prezent, averea sa este de 3,9 miliarde.

“Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Am pierdut toate bunurile noastre atât în Crimeea cât şi în Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai puternici. Sunt încrezător că SCM, cea mai mare companie privată a ţării, va juca un rol cheie în reconstruirea Ucrainei după război”, a mai afirmat Ahmetov.

Reclamă 4 / 0/3

Ahmetov a pierdut peste două miliarde de dolari de la începutul războiului

Considerat drept unul dintre oligarhii apropiaţi de Vladimir Putin, Rinat Ahmetov a schimbat tabăra după ce liderul de la Kremlin a declanşat războiul. Cu o avere estimată la începutul anului la 7,6 miliarde de dolari, Ahmetov ar avea după primele 5 săptămâni de război 4,2 miliarde de dolari.

În acest context, Ahmetov a luat o decizie radicală. Compania sa, SCM Group, va cere în instanţă Federaţiei Ruse despăgubiri pentru a-şi acoperi pierderile.

„Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Ahmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige ascest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința”, a spus Rinat Ahmetov, patronul de la Azovstal, potrivit sport.ua.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit Vezi toate știrile
Pe același subiect
Extra • 2 apr., 9:05
Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina. ”A apărat Ucraina până la ultima suflare”
Wimbledon 20223
Tenis • 31 mart., 19:30
Sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Wimbledon 2023! Reacţie fermă din Ucraina: „Nu le daţi vize!”
Diverse • 21 mart., 17:50
FOTO
Locul în care Vladimir Putin şi-a ascuns iubita care are 39 de ani. Palatul secret, de 110 milioane de euro, aflat într-o zonă cu acces interzis!
Rinat Ahmetov, în timpul unei conferințe
Premier League • 16 ian., 14:46
Rinat Ahmetov, anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea: „Voi oferi 25 de milioane de euro pentru soldații ucraineni”
Vladimir Putin, în timpul unei şedinţe
Extra • 30 dec., 15:50
Mesajul lui Vladimir Putin după moartea lui Pele: „Ilustru fiu al poporului brazilian”