Închide meniul

Familia Iorgulescu, o nouă reacţie după condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani şi 8 luni de închisoare: „Scandaluri, acuze”

Reclamă

Publicat: 28 octombrie 2023, 17:46

Familia Iorgulescu, o nouă reacţie după condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani şi 8 luni de închisoare: „Scandaluri, acuze

Familia Iorgulescu, o nouă reacţie după condamnarea lui Mario Iorgulescu

Gino şi Mario Iorgulescu / Facebook

Familia Iorgulescu a oferit o nouă reacţie după condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vicenţiu Iorgulescu, fratele lui Gino Iorgulescu, a dat câteva declaraţii scurte. Vicențiu Iorgulescu a făcut apel ca fratele său, Gino, care are mari probleme de sănătate, să fie lăsat în pace de presă.

Familia Iorgulescu, o nouă reacţie după condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani şi 8 luni de închisoare

Scandaluri, acuze… Vă mulțumesc că m-ați sunat. Nu am ce să declar. Nu știu…”, a declarat Vicenţiu Iorgulescu pentru cancan.ro.

Vicenţiu Iorgulescu a fost întrebat ce reacţie a avut Gino Iorgulescu după ce Mario a fost condamnat la ani grei de închisoare. „Lăsați-l în pace, vă rog frumos. Lăsați-l în pace!”, a mai spus Vicenţiu Iorgulescu pentru sursa citată.

Gino Iorgulescu a suferit un infarct la sfârşitul lunii mai. Şefului LPF i s-a montat un stent.

Reclamă

Un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu! Ministrul Justiţiei, anunţ despre fiul lui Gino Iorgulescu

A apărut un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu, după ce fiul lui Gino Iorgulescu nu s-a predat autorităţilor din România. Tânărul în vârstă de 28 de ani a primit o condamnare de 13 ani şi 8 luni de închisoare, după ce a condus sub influenţa alcoolului şi a drogurilor. În 2019, acesta a produs un accident mortal, şi a ucis un bărbat.

Conform Poliţiei Române, domiciliul oficial al lui Mario Iorgulescu este Siliştea Snagovului, localitate din judeţul Ilfov. Acesta însă nu locuieşte acolo, ci este internat din 2019 la o clinică din Italia. Avocatul fiului preşedintelui LPF a transmis că Mario „nu poate fi încarcerat”.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că, în acest moment, este vorba de proceduri judiciare care ies din sfera de competenţă a Ministerului Justiţiei, dar că a fost deja emis un mandat european de arestare de către instanţa de executare, Tribunalul Bucureşti.

Reclamă 4 / 0/3

Ministrul Justiţiei: „Statul român s-a mişcat în direcţia corectă”

Ministrul Justiţiei a declarat că, în privinţa cazului Mario Iorgulescu, ”statul român s-a mişcat în direcţia corectă”. Alina Gorghiu a arătat că ”există acum o hotărâre definitivă de condamnare pentru infracţiunea de omor, o infracţiune deosebit de gravă”. ”În acest moment, în acest caz e vorba de proceduri judiciare care ies din sfera de competenţă a Ministerului Justiţiei însă pot să fac informarea publică că a fost deja emis un mandat european de arestare de către instanţa de executare şi anume Tribunalul Bucureşti”, a anunţat ministrul, potrivit news.ro.

Gorghiu a precizat că în trecut au existat două mandate europene, unul cu privire la executarea unei pedepse de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsirea de libertate în mod ilegal şi a 2-a oară, o arestare preventivă în dosarul în care era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe.

Ministrul Justiţiei: „Vorbim despre un nou mandat european de arestare care va urma cursul

Cu privire la acesta, în mai 2022, Curtea de apel din Milano a dispus ca cele două mandate europene de arestare să nu fie executate având în vedere starea mintală a persoanei solicitante, stare care nu îi permite o participare conştientă la proceduri. Practic, solicitarea statului român, ca să traduc pentru cei care ne urmăresc, cu privire la aducerea fugarului în România, a fost blocată de instanţa italiană la nivelul anului 2022, anul trecut, eu nu eram ministru la acel moment, pe motiv că persoana nu are discernământ şi nu poate participa la proceduri.

Astăzi suntem în altă etapă, vorbim despre un nou mandat european de arestare care va urma cursul, sunt convinsă că instanţele italiene vor analiza această solicitare şi vă putem ţine la curent pe măsură ce vom obţine termene şi pe măsură ce magistratul de legătură din Italia ne va putea furniza noi informaţii. Momentan abia a fost emis mandatul de arestare”, a mai spus Gorghiu.

Avocatul lui Mario Iorgulescu a avut o reacţie categorică

Virgil Boglea a ţinut să afime că decizia luată de magistraţi nu este una corectă şi că pregăteşte o cale de atac excepţională. Ia în calcul să deschidă un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Curtea de Apel București a decis ca Mario Iorgulescu să ispăşească 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor. Iniţial, în primă instanţă, fiul preşedintelui LPF primise o condamnare de 15 ani şi 8 luni de închisoare.

Am luat la cunoștință hotărârea de pe portal, urmează să citesc și motivarea și atunci vom putea face mai multe clarificări. Din punctul de vedere al apărării, procesul trebuia rejudecat.

Reclamă

Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie”, a declarat Virgil Boglea la gsp.ro.

Mario Iorgulescu este acum în Italia, unde este internat într-o clinică de psihiatrie. Potrivit avocatului, fiul lui Gino Iorgulescu nu poate fi extrădat pentru a fi trimis după gratii.

„3 instanţe din Italia spun că Mario Iorgulescu nu poate fi încarcerat, fiind bolnav”

S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că (n.r. – Mario Iorgulescu) nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie.

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu. Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. – Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, a mai spus avocatul lui Mario Iorgulescu.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și