Închide meniul

Federația Română de Atletism, prima reacție după ce directorul CSȘ Dinamo a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 februarie 2023, 15:02

Federația Română de Atletism, prima reacție după ce directorul CSȘ Dinamo a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve

Constantin Cristinel Iacoban a fost arestat preventiv, pentru agresiune sexuală

Constantin Cristinel Iacoban a fost arestat preventiv, pentru agresiune sexuală / g4media.ro

Federația Română de Atletism a oferit prima reacție după ce directorul CSȘ Dinamo a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve. Oficialii Federației s-au dezis de cazul în care este implicat Constantin Cristinel Iacoban, antrenor de atletism și director la Clubul Sportiv Școlar Dinamo, din București. Bărbatul de 59 de ani este anchetat sub acuzațiile de agresiune sexuală asupra unei minore de 15 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federația Română de Atletism a anunțat că directorul CSȘ Dinamo nu are nicio legătură directă cu forul respectiv.

Federația Română de Atletism, prima reacție după ce directorul CSȘ Dinamo a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve

FRA a precizat că Constantin Cristinel Iacoban este angajat la un club afiliat Federației, care face parte din subordinea Ministerului Educației.

“În legătură cu cazul Cristian Iacoban, antrenor de atletism al CSȘ 7 Dinamo București, Federația Română de Atletism face următoarele precizări:

Nu este angajatul nostru, este antrenor și director al unui club afiliat federației noastre. Este vorba despre un club bugetar, din subordinea Ministerului Educației. Nu suntem în măsură să facem niciun fel de comentarii. Este o speță pe care o va rezolva justiția”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Atletism.

Reclamă

Directorul CSȘ Dinamo este acuzat că a agresat sexual o tânără de 15 ani pe care o antrena

Constantin Cristinel Iacoban este acuzat că ar fi agresat sexual o elevă de 15 ani, în luna noiembrie a anului 2021.

Potrivit g4media.ro, bărbatul de 59 de ani i-ar fi atins tinerei zonele intime, sub pretextul unui masaj de refacere musculară. Iacoban colabora cu tânăra respectivă de 9 ani.

Alte două fete au mers la audieri și l-au acuzat pe directorul CSȘ Dinamo că ar fi avut un comportament asemănător asupra lor.

Reclamă 4 / 0/3

Cristinel Iacoban a fost trimis în instanță la Judecătoria Sectorului 2 din București, iar pe 9 februarie 2023 s-a decis arestarea preventivă a acestuia pe durata a 30 de zile.

Conform Codului Penal, dacă va fi găsit vinovat, Iacoban riscă o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare.

“La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt: 

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol. 

Constantin Cristinel Iacoban, arestat preventiv pentru 30 de zile

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia. 

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

Reclamă

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul emis de Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Recomandări
  • Federația Română de Atletism, prima reacție după ce directorul CSȘ Dinamo a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei eleve
  • Constantin Cristinel Iacoban riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și