Închide meniul
BREAKING NEWS

Gerd Muller a murit! Tragedie în lumea fotbalului mondial

Antena Sport Publicat: 15 august 2021, 14:44

Gerd Muller a murit! Tragedie în lumea fotbalului mondial

A murit Gerd Muller

Profimediaimages

  • Gerd Muller avea 75 de ani
  • Muller e unul dintre cei mai mari jucători din istoria Germaniei

Muller este deţinătorul recordului de goluri marcate pentru Bayern Munchen, 566 în 607 meciuri. „Bombardierul naţiunii” a fost golgheterul Bundesligii de 7 ori. Pentru naţionala Germaniei, el a marcat 68 de goluri, în 62 de meciuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gerd Muller a murit la 75 de ani

Muller a scris istorie la Bayern şi la naţionala Germaniei. El a ajuns la Bayern în 1964 şi a câştigat Cupa Intercontinentală, trei Cupe ale Campionilor şi o Cupă a Cupelor. El şi-a mai trecut în palmares 4 titluri în Bundesliga şi 4 Cupe ale Germaniei.

Alături de echipa naţională, el a câştigat Campionatul European din 1972 şi Cupa Mondială din 1974, marcând şi golul victoriei din finala de la Munchen, contra Olandei (2-1). După retragere, el a rămas antrenor la Bayern la secţiile de juniori. El a fost ajutat în ultima perioadă de soţia Uschi şi de fiica lui.

Reclamă

„Vestea morţii lui Gerd Muller ne întristează pe toţi. Este una din cele mai mari legende din istoria lui Bayern. El va face parte mereu din istoria clubului şi realizările sale sunt greu de atins. Gerd Muller a ajutat Bayern Munchen să ajungă unde e azi şi va fi mereu în inimile noastre”, a comentat preşedintele bavarezilor, Oliver Kahn.

Gerd Muller suferea de Alzheimer şi demenţă

Soţia sa fusese cea care anunţase că Muller se simţea rău în ultima perioadă. El suferea din 2015 de Alzheimer şi de demenţă, el ajungând în mai multe rânduri la terapie intensivă, el luptând cu o demenţă senilă.

Reclamă

„El nu mai mănâncă aproape deloc, abia mai poate înghiți. Stă întins în pat tot timpul, are momente rare de luciditate. E așa de bine atunci când deschide ochii pentru câteva clipe. Spune Da sau Nu doar din clipitul pleoapelor. A fost mereu un luptător, mereu curajos. Și acum e așa, chiar dacă stă cu ochii închiși și abia mai deschide gura. Dar pare calm și cred că nu suferă, se stinge încet-încet”, susţinea soţia Uschi, la finalul lui 2020.

 

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
O echipă din Liga a 3-a s-a calificat miraculos în semifinalele Cupei Germaniei!
Bundesliga • 13 mart., 8:46
O echipă din Liga a 3-a s-a calificat miraculos în semifinalele Cupei Germaniei! Pe cine a eliminat, după ce a trecut de Bayern!
Harry Kane, performanţă fantastică în Bayern Munchen - Mainz 8-1
Bundesliga • 9 mart., 18:34
Harry Kane, performanţă fantastică în Bayern Munchen – Mainz 8-1! Englezul a stabilit un nou record în Bundesliga
Cât costă "transferul" uriaş al lui Xabi Alonso
Bundesliga • 29 feb., 12:51
Cât costă „transferul” uriaş al lui Xabi Alonso. Bayern Munchen şi Liverpool luptă pentru semnătura lui
Zinedine Zidane revine din sezonul viitor
Fotbal • 27 feb., 13:14
Zinedine Zidane revine din sezonul viitor! Colosul favorit să-l readucă în lupta pentru trofee
Real Madrid mai dă un "tun", după ce s-a înţeles cu Kylian Mbappe! Florentino Perez, acord verbal cu un star al lui Bayern
La Liga • 26 feb., 18:10
Real Madrid mai dă un „tun”, după ce s-a înţeles cu Kylian Mbappe! Florentino Perez, acord verbal cu un star al lui Bayern